M A N I E R
this site the web

Ο Θεός μαζί μας

Οι ατέλειωτες ώρες σιωπής του Βενέδικτου ΙΣΤ´ τελείωσαν. Ο Ποντίφικας υπέμενε για μέρες τη σειρά του στη γραμμή επαφής με τα Θεία έως ότου ο Αντώνης Σαμαράς κλείσει το ακουστικό του, όμως η αναμονή του απέδωσε καρπούς. Ο Πάπας μας μίλησε. Στο τουίτερ.

Καταπληκτικές είναι οι επιδράσεις των νέων τεχνολογιών στις πιστές χριστιανικές μάζες. Ο Πάπας του κανενός τουίτ και του μισού εκατομμυρίου followers, τιτίβησε και έκανε σε όλους γνωστό πώς ο Ιησούς Χριστός του μίλησε.

Έτσι ακριβώς όπως μίλησε και ο Θεός στον Αντώνη Σαμαρά.

Με τη μόνη διαφορά ότι ο Βενέδικτος αποκάλυψε τη συνομιλία του με τον Υιό απ´το τουίτερ, ενώ ο Αντώνης μέσω της Μαρίας Σπυράκη.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός της μετάδοσης της πολιτικοθρησκευτικής προπαγάνδας στα βάθη των αιώνων κι ακόμη πιο εντυπωσιακή η βελτίωση της μετά την εμφάνιση των μοντέρνων ηλεκτρονικών μέσων.

Η απρόσωπη εκπροσώπηση των ντελάληδων, των προφορικών μύθων και των φυλλαδίων προπαγάνδας αντικαταστάθηκε πλήρως από την κάμερα, το αποκλειστικό ρεπορτάζ, το τουίτερ και το Facebook.

Αυτά τα θαυματουργά εργαλεία μπορούν, πλέον, να κάνουν χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν like στη συνομιλία του Ποντίφικα με τον Χριστό, favorite στα τηλεοπτικά σποτ των Ελλήνων πολιτικών και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Η χάρη της Αγίας Τριάδας και η ανάγκη της ελληνορθόδοξης πολιτείας των απογόνων των ΕΠΕΝιτών μπορεί να χωρέσει ολάκερη σε μία μικρή οθόνη τηλεόρασης κι ενός κινητού τηλεφώνου, με την ίδια ακριβώς χάρη που κάποτε έκανε χιλιάδες ανθρώπους να φιλούν τα χέρια παιδόφιλων παπάδων και να αποκαλούν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή εθνάρχη .
                                                                                    
Polyfimos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...