M A N I E R
this site the web

Τα ύστερα του κόσμου

Του τό ΄πα του Δημοσθένη. Να το κρεμάσεις πρωί-πρωί το κείμενο, όχι να μου μπλέξεις πάλι με καμιά δουλειά και να αρχίσεις μετά τις σαχλές δικαιολογίες, εδώ ο κόσμος χάνεται πού να βρω υπολογιστή, καταστρεφόμαστε μανίτσα μου κι άλλα τέτοια τετριμμένα. Ακριβώς επειδή καταστρεφόμαστε μανίτσα μου, κότσαρέ το νωρίς το κειμενάκι. Να πάρει κι ο αναγνώστης το κάτι τις μαζί του στον άλλο κόσμο που θα πα, κοίτα μη γίνει σύννεφο. Δεν θέλω να έρθει το Τέλος του Κόσμου και να έχω αφήσει εκκρεμότητες πίσω μου. Είπαμε, βγαίνω Παρασκευή και δεν θα αφήσω κανένα Αρμαγεδδώνα να μου χαλάσει τα σχέδια.

Αποβραδίς έριξα ένα σκουπισματάκι, πέρασα ένα πανάκι την

τραπεζαρία, σιδέρωσα τα ρούχα, έβγαλα τα σκουπίδια, η ανακύκλωση χωριστά, όλα κι όλα για μια οικολογική συνείδηση ζούμε, και είδα τα τελευταία επεισόδια Dexter και Homeland, να ολοκληρωθώ σαν άνθρωπος. Κομμωτήριο είχα πάει πρωί, πριν την πρόβα, νά ΄μαι στην πένα, μη μας βρει και η συντέλεια με ρίζα. Πώς μας έλεγε η μανούλα, βάλε καθαρά εσώρουχα μη σε χτυπήσει κάνα αυτοκίνητο και τι θα πουν στο νοσοκομείο; Αυτό ένα πράμα. Άλουστη και άντυτη του Χάρου δεν με δίνω. Οικογενειακές παραδόσεις είναι αυτές. Εδώ, η μάνα της Θοδώρας πριν φύγει από την Σμύρνη, έπλυνε τις αυλές, μην την πουν και κακονοικοκυρά οι Τσέτηδες. Έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τ΄ αφήσουμε. Δεν πα να έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω.

Τώρα αυτό το πάνω κάτω, ξέρουμε ακριβώς από πού θα μας έρθει; Το διευκρίνισαν οι ειδήμονες Μάγια, γιατί δεν το παρακολούθησα λεπτομερώς το θεματάκι. Θα πάμε από Μετεωρίτη, από φορολογικό, από αιθαλομίχλη, από ΔΕΗ λοιμοί και καταποντισμοί, ή από Τέλος Επιτηδεύματος, όπως το λέει και η λέξη; Θα προξενήσει τεκτονικό σεισμό ο Λεξ Λούθορ, θα εκτοξεύσει πύραυλο η Σπέκτρα, ή θα ανοίξει Μαύρη Τρύπα το αντίθεο ΣΕΡΝ κι ο Στουρνάρης από κεκτημένη θα σπεύσει να πάρει νέα μέτρα να γεμίσει το χάσμα; Έχει δώσει details κανείς σοβαρός ερευνητής; Ο Λιακόπουλος, ο  Χαρδαβέλας, ο Ουώλτερ Μπίσοπ; Βγήκε κάνε τιζεράκι, κάνα τρέϊλερ «Το Τέλος του Κόσμου προσεχώς in a theater near you»; Έκανε καμιά δήλωση ο Σίμος, γιατί δεν μπορεί να μην έχει καμιά ανάμειξη το λόμπι της δραχμής με την Καταστροφή, δεν είμαι και χθεσινή, τα ξέρουμε αυτά.

Τα Συντέλεια του Κόσμου δεν έρχονται έτσι στο ξεκούδουνο, να σου βαράν απρόσκλητα την πόρτα και να σε βρίσκουν με τα τσουράπια και το κλάμερ στα μαλλιά. Σε προειδοποιούν εγκαίρως. Όχι, μην περιμένετε πρόσκληση με κούριερ «στις 21 του μηνός συντελείται το Τέλος του Κόσμου, απαντήστε αν θα παραβρεθείτε στο 210…..8 ώρες γραφείου». Όταν λέμε σε προειδοποιούν εγκαίρως, εννοούμε σου στέλνουν Σημεία και Τέρατα χρόνια πριν, τα οποία και πρέπει να αποκρυπτογραφήσεις για να μην πιαστείς στον ύπνο. Κάτι σαν κυνήγι θησαυρού για μύστες. Και μην μου παριστάνετε τις μωρές παρθένες που τον ψιλοπήραν και χάσαν την έλευση του νυμφίου, παιδιόθεν έχουμε διδαχθεί ότι πριν την Αποκάλυψη Τώρα, προηγούνται κάποια πολύ συγκεκριμένα στάδια τα οποία και συντελέστηκαν. Αμ πώς;

Πρώτον, πρέπει να κυριαρχήσει στον κόσμο ο Αντίχριστος. Έγινε. Τι, δεν είναι το 27% κυριαρχία, με δουλεύετε; Η γιαγιά στο χωριό (χήρα Χίτη, όχι γενικά κι αόριστα οι γιαγιές είναι συντηρητικές κι αηδίες) μόλις είδε τα exit pol και την Όλγα να Τρέμει, το είπε καθαρά και ξάστερα: «ήρθαν τα Ύστερα του Κόσμου».

Ακολούθως πρέπει να καβαλήσει η πόρνη της Βαβυλώνας το Θηρίο. Έγινε. Δεν δίνω ονοματάκια, χαζοί δεν είσαστε, κάντε την αναγωγή του συμβολισμού με ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και την κυριούλα με τα βεραμάν ταγιέρ και την βρήκατε την κρυμμένη εικόνα.

Μετά έχουμε τα εφτά κανάλια, συγγνώμη, τις εφτά σάλπιγγες να σαλπίζουν πρωί μεσημέρι βράδυ και ενδιαμέσως έκτακτα, ότι όπου νά ΄ναι καταστρεφόμαστε γιατί το ανεβάζει το ποσοστό ο Εξαποδό. Ο οποίος και by the way, γιατί το έχει το ανέμελο τσουλούφι στο κρανίο; Για να παριστάνει τον Έλβις Πρίσλευ; Για να κρύβει το 666 μάνα  μου, πόσο ξανθιά είσαι πια για να μην το αντιληφθείς; Και μόνο η ηλικία στην οποία ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος των Συντελειστών, αρκεί για να σε υποψιάσει. Τριάντα τρία! Το έπιασες το υπονοούμενο ή να κάνω και κακά; 

Εκείνο το άστρο την Άψινθο δεν έχω αποκρυπτογραφήσει ακόμα, η Κώδικας Ντα Βίντσι, αλλά μπορεί να φταίει που δεν παρακολουθώ τα ζώδια. Κατά τα άλλα, τα δείγματα ότι έρχεται το Τέλος των Ημερών είναι σαφή, φαίνονται και κολαούζο δεν θέλουν. Τουλάχιστον των ημερών όπως τις ξέραμε, το τέλος πλησιάζει, και δεν χρειάζεται κανένας Μάγια μούκανες και λιώνω να μας το επισημάνει.

Όμως έχω την αμυδρή υποψία ότι κάποιοι έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως για τον επερχόμενο ντουβρουτζά και έχουν ετοιμάσει Κιβωτό. Ίσως γιατί ψηφίζουν Σάμι, που είναι on line με τον oh my God,  και τους το σφύριξε, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που έζησα προχθές. Γυρίζοντας κατά τις 8.30 μμ, η  βρόχα straight through  και είχε το τράφικ, και είπα η γυναίκα να πάρω τον παράδρομο της Κηφισίας εκεί στο ύψος του Φάρου Ψυχικού. Τι τό ΄θελα, αφού ξέρω ότι δε μου βγαίνει ποτέ το alternative δρομολόγιο. Έτσι κόλλησα για κάνα μισάωρο έξω από τον ΑΒ και του πουλιού το γάλα. Το τι πανικός γινόταν μέσα! Μου θύμισε λαϊκή στις παλιές της δόξες. Να βγαίνουν οι Φιλιππινέζες με τα καρότσια δυο-δυο, τρία-τρία τίγκα μέχρι επάνω, και να ξεχωρίζουν οι λαιμοί της Moet Chanton από τις σακούλες. Τόσο που σκέφτηκα ότι κάποια προσφορά θα έκανε η σαμπάνια και κατεβάζοντας το τζάμι ρώτησα την Κορασόν που περνούσε δίπλα μου τι συμβαίνει.

«Χριστούγεννα, ξεχάσατε;» μου απάντησε χαμογελαστή, «Χρόνια Πολλά μαμ». Αυτό το Χριστούγεννα ξεχάσατε, έπαθα. Σίγουρα κάποιοι έχουν καβατζώσει Κιβωτό. Όπως όλα, και τα Ύστερα του Κόσμου είναι ταξικά.
         Της Άννας Χατζησοφιά                                                                                             Red NoteBook   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...