M A N I E R
this site the web

ΣΕ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ

Τον λες και λήθαργο. Δεν έχω να γράψω πολλά. Ούτε να φτάσω σε συμπεράσματα. Αυτά είναι δικά σας. Άλλωστε, πιστεύω ότι τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα.
Στη Γερμανία έχει την έδρα του ο κολοσσός Ιδιωτικής Υγείας «Asklepios Group of Hospitals».
Ο ιδιοκτήτης του «Asklepios Group of Hospitals», Bernard Broermann, βρίσκεται στην 601η θέση του παγκόσμιου Forbes Billioners και στην 39η θέση της αντίστοιχης λίστας
στη Γερμανία.
Στις δραστηριότητές του, αναφέρεται ότι το 2012 είχε στην ιδιοκτησία του 100 νοσοκομεία που απασχολούν 42.000 υπαλλήλους και βρίσκονται στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στις ΗΠΑ στην Κίνα και στη Σ. Αραβία.
Έψαξα να βρω πού έχει ιδιόκτητο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Έφτασα πίσω, στο 2007, όπου σε ένα πανηγυρικό άρθρο της εφημερίδας «ΒΗΜΑ», διαβάζω ότι ο Bernard Broermann του «Asklepios Group of Hospitals» δαπάνησε 130 εκ. ευρώ για ν’ αγοράσει το 30,7% του «Ιατρικού Κέντρου» της οικογένειας Αποστολόπουλου, στο 5μελές Δ.Σ. της οποίας συμμετέχουν από τότε 2 εκπρόσωποι της Asklepios.
Χωρίς να σας κουράσω με λεπτομέρειες, φτάνουμε αισίως στο 2011, οπότε ο πρόεδρος του ομίλου «Ιατρικό Αθηνών», Γιώργος Αποστολόπουλος, δηλώνει έτοιμος να καταθέσει πρόταση στο υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις στο ΕΣΥ, εφόσον βέβαια, εκφραστεί η πρόθεση αυτή.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει εκφράσει ανάλογη διάθεση, τόνισε πως «θέλουμε να βοηθήσουμε το ΕΣΥ να πατήσει στα πόδια του και μπορούμε να βοηθήσουμε τη δημόσια υγεία ώστε να έχει λιγότερα κόστη και καλύτερα αποτελέσματα», ενώ επικαλέστηκε τη συνεργασία του με τη γερμανική εταιρεία «Asklepios Group of Hospitals».
Όσο εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, μαστουρωμένοι από διάφορες αποπροσανατολιστικές ρουκέτες που αμολάνε τα τροϊκανά ΜΜΕ, το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας έχει προχωρήσει. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία η τρικομματική κυβέρνηση μέσω της Μνημονιακής Σύμβασης εκχώρησε τις αρμοδιότητες άσκησης πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας στη Τρόικα.
Οι υγειονομικοί, υποστηρίζουν, μάλιστα ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της πάταξης της παραοικονομίας και της διαφθοράς στα νοσοκομεία, αλλά η περιστολή των δαπανών επιλέχθηκε να γίνει μέσω της απαξίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όσο για τη νέα μείωση των επιχορηγήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, τις μειώσεις τμημάτων, κλινών και οργανικών θέσεων που αποφασίστηκαν, αυτές δεν οδηγούν σε τίποτε άλλο, παρά στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων, ώστε να γίνουν πιο φιλικά προς τους «επενδυτές».
Για την ώρα, δε θέλω να επεκταθώ σε κινήσεις που γίνονται από τη γερμανική «Asklepios Group of Hospitals». Άλλωστε, υπάρχουν άλλοι γι’ αυτή τη δουλειά, όπως η υφυπουργός Υγείας του κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Marlis Mredehorst, η οποία προσφάτως επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας, αλλά και ελεγκτές της Τρόικας που αυτή την περίοδο κάνουν περιοδεία σε ελληνικά νοσοκομεία με σκοπό την… αξιολόγησή τους. Ε, μην πάρουν οι επενδυτές γουρούνι στο σακί! Ακόμη κι αν τους δοθεί δωρεάν.                          

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...