M A N I E R
this site the web

Διώκεται σχολείο για το τραγούδι "της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" - Ξυπνούν μέρες χούντας

Μνήμες χούντας ξυπνάει η εντολή για μετακίνηση της νηπιαγωγού απο το Νυδρί στη Λυγιά Λευκάδας, η οποία στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους οι οποίες αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.

 

Γονείς μαθητών σε ρόλο προστάτη έστειλαν επιστολή  στη
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δεν τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό

 

 

Παράλληλα διατάχτηκε ΕΔΕ για το Σύλλογο Διδασκόντων του δημοτικού σχολείου του Νυδρίου για το περιεχόμενο της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τη Διεύθυνση ΠΕ την πείραξε το τραγούδι του Θεοδωράκη "της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" και ένα βίντεο που ξεκινούσε απο τα γεγονότα του 1940 και έφτανε στον ξεσηκωμό της νεολαίας το 2008 με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

 

Ο προιστάμενος πήγε την επόμενη μέρα στο δημοτικό και εγγάλεσε τους δασκάλους για το περιεχόμενο της γιορτής και το τραγούδι του Μικη Θεοδωράκη

 

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος διδασκόντων του δημοτικού τονίζει ότι :

 

"Η κάθε Σχολική Εορτή πέρα από το γνωστικό της περιεχόμενο οφείλει και πρέπει να εξηγεί την πορεία ενός λαού και εν προκειμένω του δικού μας λαού, στον ιστορικό χρόνο ώστε να γίνει κατανοητό το επετειακό γεγονός στον παρόντα χρόνο." και συνεχίζει :

 

"Το σχολείο θα συνεχίσει  να διοργανώνει και Σχολικές Εορτές και άλλες δράσεις, γνωρίζοντας ότι η γνώση και η μόρφωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέχονται στείρες και μέσα σε τέσσερις τοίχους."

 

Το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ κ. Λάμπρος Νικολάρας δηλώσε στην alfavita.gr πως κλιμάκιο της ΔΟΕ θα πάει στη Λευκάδα, αύριο Τετάρτη, για να εκφράσει τη συμπαράσταση τους στους συναδέλφους που διώκονται και να απαιτήσει να σταματήσουν οι διώξεις και να επιστρέψει η νηπιαγωγός στη θέση της.

 

O σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας με συμβολική κατάληξη των γραφείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι χαρακτηριστική:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, αφού συζήτησε την κατάσταση που προέκυψε ύστερα από την εντολή για διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος συναδέλφων στο Νυδρί και τη μετακίνηση των δύο συναδέλφων νηπιαγωγών, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας  την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Νοεμβρίου  και ώρες 12.00 – 14.00 .

Στη διάρκεια της δίωρης στάσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο Α/θμιας – Β/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας  με συμβολική  κατάληψη  του  κτιρίου  για  15΄.

 

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε  

 

Να ανακληθεί η διαδικασία διενέργειας ΕΔΕ

Να ανακληθούν οι μετακινήσεις των 2 συναδέλφων νηπιαγωγών.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να τοποθετηθεί στα γεγονότα, για τα οποία έχει ενημερωθεί με το Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημ. Σχολείου Νυδριού.
Λευκάδα, 10.11.2012         ρεπορτάζ: alfavita.gr     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...