M A N I E R
this site the web

«ΣΤΥΜΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ» Ο ΛΑΟΣ

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωμή αλλά ρεαλιστική η εκτίμηση αξιωματούχου, «γνώστη του θέματος» της Ελλάδας, που μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ: «Το λεμόνι έχει ήδη στυφτεί για πολλοστή φορά, δεν υπάρχει πια τίποτα μέσα»! Μια στυμμένη λεμονόκουπα πλέον ο ελληνικός λαός. «Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι μη ρεαλιστικά περαιτέρω πακέτα λιτότητας στην Ελλάδα», ομολογεί το Σπίγκελ και διευκρινίζει ότι «η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει να καταστεί αναγκαίο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα».
Έχουμε ήδη τονίσει ότι εδώ και πάνω από ένα μήνα η Γερμανία έχει αποφασίσει να μην αφήσει να οδηγηθεί η
Ελλάδα σε χρεωκοπία. «Δεν θα υπάρξει κρατική χρεωκοπία στην Ελλάδα», υπογράμμισε την περασμένη Κυριακή με κατηγορηματικό τρόπο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η γραμμή αυτή, η οποία φυσικά ισχύει μόνο για την παρούσα φάση, ήταν σαφής και στις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τα χαράματα της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, όταν τελείωσε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε, αν και χρησιμοποίησε πιο προσεκτικές διατυπώσεις αναφερόμενη στη δήλωση των ηγετών των κρατών της ευρωζώνης για την Ελλάδα. «Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και με τη δήλωση θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε. Η δήλωση της καγκελαρίου μάλιστα ήταν ισχυρότερη από την δήλωση που έκανε στις Βρυξέλλες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είπε ότι «δεν έχουμε καμία τελική απάντηση αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, πιθανόν θα παραμείνει». Μια μέρα νωρίτερα, σε συνέντευξη του σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες (τη γαλλική Μόντ, τη βρετανική Γκάρντιαν, τη Γερμανική Ζίντοϊτσε Τσάιτουνγκ, την Ιταλική Στάμπα, την ισπανική Ελ Παϊς και την πολωνική Γκαζέτα Βιμπόρτσα), ο Ολάντ εμφανιζόταν ως αποφασισμένος υποστηρικτής της χώρας μας.
«Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να διαθέτει τους αναγκαίους πόρους από τώρα μέχρι και το τέλος του χρόνου χωρίς να είναι αναγκαίο να επιβάλλουμε νέους όρους πέρα από αυτούς που έχουν γίνει δεκτοί από την κυβέρνηση Σαμαρά», έχει υποστηρίξει ο Γάλλος Πρόεδρος. Υποκριτικά λόγια του αέρα, όπως διαπιστώνει αμέσως κανείς ρίχνοντας μια ματιά στη δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης. « Επιδοκιμάζουμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού» αναφέρεται εκεί. Ούτε λέξη για «θυσίες», για «οδυνηρά μέτρα», για «επώδυνες προσπάθειες», λες και …πετύχαμε κάποιους θεαματικούς πόντους στο τένις!
Αφού βρήκαν την εθελόδουλη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και προωθεί τυφλά τη γραμμή των κατοχικών δυνάμεων και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου, οι ευρωπαίοι επικυρίαρχοι αισθάνονται ότι μπορούν να σφίξουν και άλλο τη βίδα στον τροχό του μαρτυρίου του ελληνικού λαού.
Βλέποντας τη στάση του Σαμαρά και των κυβερνητικών εταίρων του, οι Γερμανοί προωθούν ακόμη περισσότερο την κατάλυση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας μας. Τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου έχει ήδη αποφασίσει το Βερολίνο να την δώσει. Όπως όμως αποκαλύπτει το Σπίγκελ στην ηλεκτρονική του έκδοση, σκοπεύει να αποκλείσει κάθε δυνατότητα του Σαμαρά να ρίξει έστω και ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία από τα λεφτά αυτά. Προτίθενται οι Γερμανοί λοιπόν να βάλουν τα 31,5 δις σε δεσμευμένο λογαριασμό για να πηγαίνουν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και εντόκων γραμματίων. Αυτό λίγο πολύ γίνεται και τώρα, έστω και με λιγότερο επίσημο τρόπο, καθώς οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το κόλπο της καθυστέρησης κατά τη βούληση τους των δόσεων ώστε όταν δίνουν τα λεφτά, υπάρχουν τόσες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δανείων που όλα τα χρήματα που δίνουν πηγαίνουν για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές και δεν περισσεύει τίποτα. Το νέο στοιχείο όμως είναι ότι οι Γερμανοί θα επιδιώξουν σε αυτόν το νέο δεσμευμένο λογαριασμό να μην έχει καν …πρόσβαση η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Θα χρεώνεται δηλαδή ο ελληνικός λαός τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η κυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» δεν θα μπορεί καν να τα διαχειριστεί. Θα τα διαχειρίζονται εξ ονόματος της οι Ευρωπαίοι και θα τα παίρνουν πίσω για τα διαρκώς αυξανόμενα δάνεια που απαιτεί η πολιτική του Μνημονίου, την οποία υπηρετούν δουλικά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Μιλάμε για την απόλυτη καταρράκωση κάθε έννοιας κυριαρχίας του αστικού ελληνικού κράτους.
Κάθε ανάγκη, κάθε τρύπα του προϋπολογισμού που αφορά τη ζωή των Ελλήνων ή τη λειτουργία της οικονομίας, η κυβέρνηση θα πρέπει να την καλύπτει με εγχώρια μέσα – με άλλα λόγια, ληστεύοντας αενάως τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων και εξαθλιώνοντας πλήρως τον δημόσιο τομέα στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια κ.λπ. Διαρκής φτώχεια, όλο και περισσότερη μιζέρια και δυστυχία, συνεχής εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού – αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει στη χώρα η συνέχιση της διακυβέρνησής της από τους αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες που ο λαός επέλεξε τον Ιούνιο, αν δεν αποφασίσει ο ίδιος να τους ανατρέψει.                                                          ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...