M A N I E R
this site the web

ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ!

Όπως σέβομαι το δικαίωμα των μουσουλμάνων να πιστεύουν, να προσεύχονται, να έχουν το τυπικό τους και τις γιορτές τους, το ίδιο ακριβώς σέβομαι και τα δικαιώματα των χριστιανών. Επίσης, θέλω να πω ότι ελάχιστα με ενοχλεί το ζήτημα της υποδοχής της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» με τιμές αρχηγού κράτους. Αυτές οι εξαλλοσύνες που καμία σχέση δεν έχουν με την ταπεινότητα που πρεσβεύει ο χριστιανισμός, είναι καθαρά κοσμικές κινήσεις που απλώς επιβεβαιώνουν πως ούτε η Εκκλησία, ούτε το Κράτος βολεύονται να χωριστούν.
Αυτά που με προβληματίζουν είναι άλλα και απορώ πώς το
πλήρωμα της Εκκλησίας δέχεται να συμμετέχει στην εξαπάτησή του. Επιτρέψτε μου πρώτα να ενημερώσω όσους δεν το γνωρίζουν πως η Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος, είχε στη θέση του Ηγούμενου της Μονής την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας, ως το 1991 οπότε και εξέλεξε για ηγούμενο κάποιον μοναχό.
Αυτό, ήταν απολύτως συμβατό με το τυπικό και την παράδοση της Μονής. Κανένα πρόβλημα. Όμως δε μπορεί ποτέ μια εικόνα ή ακόμη και η ίδια η Παναγία ή ο Θεός να καταλαμβάνουν θέση πρωθυπουργού σε μία χώρα αυτού του πλανήτη. Αυτά δε γίνονται ούτε στο Ιράν.
Στην Ελλάδα βέβαια μπορούν να γίνουν μια χαρά. «Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας μια ώρα νωρίτερα από την κρίση», είχε δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά την ορκωμοσία του και μάλλον το εννοούσε κυριολεκτικά. Άφησε στο Θεό τη θέση του πρωθυπουργού στη Βουλή κι από τότε ο κ. Σαμαράς εξαφανίστηκε και δεν ξαναπάτησε.
Όμως φαίνεται πως το πράγμα διαρκώς χειροτερεύει. Κατά την υποδοχή της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στη Θεσσαλονίκη, ο Θεόδωρος Καράογλου ως υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, εκπροσωπώντας επίσημα την κυβέρνηση, δήλωσε στην ομιλία του: «Σε μια περίοδο βαθιάς δοκιμασίας οι Έλληνες στρεφόμαστε προς την Παναγία. Πολιτεία κι Εκκλησία πορεύονται για να στηρίξουν όσους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση…» ενώ στη συνέχεια διαβεβαίωσε τα πλήθη των πιστών ότι «με τη βοήθεια του Θεού, με τη Βοήθεια της Παναγίας θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση».
Στο ίδιο μήκος κύματος, πάντως, κινήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συνέδεσε το γεγονός της άφιξης της εικόνας της Παναγίας με την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και τόνισε ότι τη θεωρεί ως πράξη παρηγοριάς για τους πολίτες που πλήττονται από την κρίση.
Μάλιστα! Εν ολίγοις και μαζεύοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με τον Θεό, τη δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης σχετικά με την Παναγία και τη δήλωση του δημάρχου που εκλέχθηκε υποστηριζόμενος από τα δύο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, μας λένε «Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα σας εξολοθρεύσουμε»!
Διότι, οι Έλληνες πολίτες δεν κινδυνεύουν από τη μαύρη πανώλη ή κάποια άλλη επιδημία ή ένα φυσικό φαινόμενο ώστε να στραφούν στον Θεό. Κινδυνεύουν από μία κυβερνητική πολιτική. Αυτοί που ασκούν την εν λόγω δολοφονική κυβερνητική πολιτική έρχονται και λένε ότι ελπίζουν πως ο Θεός και η Παναγία θα τους βοηθήσουν να την ολοκληρώσουν. Δηλαδή, η κυβέρνηση λέει ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα ξεκληρίσει συνταξιούχους και μισθωτούς. Ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα συνεχίσει να προστατεύει φοροφυγάδες και λαμόγια πολιτικούς. Ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα συνεχίσουν να κερδίζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα σωθούν οι τράπεζες και θα πλουτίσουν κι άλλο οι τραπεζίτες. Ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας θα ξεπουληθεί η χώρα.
Συγγνώμη, όλα τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ, ούτε χρησιμοποιώ την υπερβολή. Τα λέει ο Σαμαράς και ο υπουργός του ο Καράογλου. Και στο καπάκι έρχεται ο Μπουτάρης να πει ότι οι εξαθλιωμένοι μπορούν να βρουν παρηγοριά στην Παναγία, διότι οποιαδήποτε άλλη λύση δε θα είναι προφανώς ευλογημένη.
Δηλαδή, το να ξεσηκωθεί ο εξαθλιωμένος και να διεκδικήσει πίσω τη ζωή του είναι κάτι που δεν έχει την έγκριση του θεολογικού συμβουλίου που ηγείται ο κ. Μπουτάρης. Το χειρότερο δε, είναι ότι πλήθη λαού σπεύδουν να αποδεχθούν την ταύτιση των κυβερνητικών εκπροσώπων με την εικόνα της Παναγίας και τον Θεό τον ίδιο. Κι όλο αυτό θεωρείται λογικό. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κάποιοι επιμένουν να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή ο λαός θα ξεσηκωθεί. Αυτοί, ίσως όντως θα πρέπει να προσευχηθούν στην Παναγία για να τους φωτίσει και να δουν την αλήθεια.
Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω κάποτε ο παραζαλισμένος πιστός να θυμηθεί να διαβάσει το «Oυδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει. Ου δύνασθε θεώ δουλεύειν και μαμωνά (Mατθ. 6,24)» και να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνησή του επικαλείται τον Θεό για να πάνε καλά οι δουλειές της με τον Μαμωνά. Ναι, ξέρω, λεπτομέρειες. Συμφωνώ.                                                                         

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...