M A N I E R
this site the web

Τι τίτλο να βάλω τώρα...Τι;!


                                Χάρης Μαυρουδής
Είμαι μέσα στο χυτήριο! Δεν παίζω στην παράσταση, ήρθα όμως να συμπαρασταθώ σε συναδέλφους σε συνανθρώπους μου! Εξω μας έχουν περικυκλώσει και μας πολιορκούν οι άντρες με τα μαύρα... Οι κουκλουξ κλαν της Ελλάδας. Βουλευτές της Χρυσής Αυγής με την ανοχή της αστυνομίας, και οπαδούσ τουσ, μας ρίχνουν πέτρες, γιαούρτια μας αποκαλούσαν αδερφές προδότες της Ελλάδας. Παρουσία της αστυνομίας προσπάθησαν να παραβιάσουν την κλειδαριά με αποτέλεσμα το κλειδί να μην μπορεί πια να μπει μέσα... Είμαι

από τις 18:00 και μόλις τώρα μάθαμε πως θα έρθει εισαγγελέας! Φοβάμαι! Φοβάμαι πολύ! Οχι όμως, μόνο για εμένα, όχι μόνο για σήμερα! Φοβάμαι για την ανοχή και την αδιαφορία της κοινωνίας! Και η κοινωνία είστε εσείς και εγώ! Φοβάμαι λοιπόν για την ανοχή σας και την αδιαφορία σας και πού αυτό θα μας οδηγήσει... Εξω έχουν έρθει και βουλευτές της αριστεράς. Αυτούς η αστυνομία δεν τους άφηνε να πλησιάσουν σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΧΑ. Μάθαμε πως ο Δένδιας είναι ενήμερος. Εχουν παγιδευτεί και ελάχιστοι δημοσιογράφοι που βρήκαν τροπο και μπήκαν. Τι δεν καταλαβαίνουμε; Πρέπει να υπάρξουν νεκροί για να αντιληφθεί ο κόσμος πως ζούμε σε φασισμό;
Υ.Γ οι άνθρωποι που ήρθαμε να συμπαραστθούμε είμασταν 7 ή 8...                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ  

Επιστροφή στο Μεσαίωνα


Συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα στις 6 μ.μ. στην παράσταση Corpus Christi στο Χυτήριο

"Από πού να το πιάσει κανείς; Να το πιάσουμε από το ρατσισμό; Να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα; Για το δικαίωμα τους καθενός μας να έχει ελευθερία επιλογής και όχι να είναι ένα ρομποτάκι κατευθυνόμενο; Δεν ξέρω για τι να πρωτομιλήσουμε!"


Τα λόγια του σκηνοθέτη της παράστασης Corpus Christi, Λαέρτη Βασιλείου, λίγο μετά την πρώτη επίθεση παραθρησκευτικών και ακροδεξιών ομάδων στο Θέατρο Χυτήριο. 


Από το "Αλβανέ, εδώ θα γίνει ο τάφος σου"  στον σκηνοθέτη που έχει φέρει δύο πρώτα βραβεία στην Ελλάδα στο  ' 'έτσι, φύγε παλιοπουσταρα λούγκρα, τραβά πάρε καμία πίπα'' σε παριστάμενο που διαφωνούσε με το ναζιστικό θίασο.


Στις παραληρηματικές συγκεντρώσεις παρόντες και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο σατανιστής Γιώργος Γερμενής, ψευδώνυμο Καιάδας, που τώρα βολεύει πιο πολύ να είναι χριστιανός. Ο εμετικός Ηλίας Παναγιώταρος σε επίδειξη θρασυδειλίας και ο αρχηγός της διμοιρίας των ΜΑΤ,  Χρήστος Παππάς. 


"Το ρολόι γύρισε στις χειρότερες παρακρατικές ώρες του 1950"


"Τρέμουν τα πόδια μου μετά από αυτό που είδα να ξετυλίγεται μπροστά μας, με αποκορύφωμα τον κ. Παναγιώταρο να βρίζει χυδαιότατα με λόγια που δεν μπορούν να επαναληφθούν και να κάνει επιθετική πολιτική με παρουσία της Αστυνομίας του κ. Δένδια", η μαρτυρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Μαρίας Κανελλοπούλου στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".


"Λυπάμαι πάρα πολύ τους δειλούς ανθρώπους που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και τα -φανερά ή κρυφά- εγκλήματά της.Λυπάμαι πάρα πολύ την Ελληνική Αστυνομία και τους ηγέτες της Εκκλησίας μας, που κατάντησαν ακόμα πιο δειλά της όργανα", το σχόλιο του Φοίβου Δεληβοριά.


"Nιώθω ντροπή που τέσσερις πέντε χρυσ-αλήτες βουλευτές και καμιά πενηνταριά θρησκόληπτοι, εμφανώς ψυχικά διαταραγμένοι, κατάφεραν χτες, με την ανοχή της πολιτείας, να επιβάλλουν τη νοσηρή θέλησή τους και να ματαιώσουν την παράσταση στο θέατρο "Χυτήριο ...Το ρολόι γύρισε στις χειρότερες παρακρατικές ώρες του 1950. Ντροπή για όλους μας", τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πέτρος Τατσόπουλος. 



Λίγα λόγια για το έργο

Επανεξετάζοντας και αναδημιουργώντας την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου, ο Λαέρτης Βασιλείου και η ομάδα ARTISAN μας καλούν να τους ακολουθήσουμε… σε ένα διαφορετικό ταξίδι αυτογνωσίας, έχοντας για μοναδικό όπλο τη φράση: “ΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ”.


Η Υπόθεση:



Η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση: συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον Έρωτα, την Αγάπη, την Καριέρα και την Προδοσία ως την άλλη όψη της Θυσίας.


Το Κόρπους Κρίστι είναι ένα έργο που αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον Άνθρωπο, σε μία κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες και ιδανικά και σε μία περίοδο που περισσότερο από ποτέ παλεύουμε να φιλτράρουμε τα όσα μας έχουν «σερβιριστεί» ως επίσημη Αλήθεια και Ιστορία. Στην εποχή, λοιπόν της περίφημης «κρίσης», αυτό το έργο δίνει την αφορμή να κρίνουμε, να συγ-κρίνουμε και να δια-κρίνουμε τις αξίες που θέλουμε να υπηρετούμε.       O σκοταδισμός και οι απειλές δεν πέρασαν -Πρεμιέρα χθες για το Corpus Christi | Left.gr   
Left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...