M A N I E R
this site the web

ΚΟΡΟΪΔΟ!

Σήμερα είμαι καλοπροαίρετος. Θα υποθέσω, λοιπόν, ότι ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές βρίσκονται και δυο- τρεις άνθρωποι που πραγματικά θεωρούν ότι όλα γίνονται για να σωθεί η Ελλάδα. Δυο – τρεις που πιστεύουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κι ότι ανάμεσα στους στόχους των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι η κατάργηση του πελατειακού κράτους. Σ’ αυτούς τους δυο – τρεις θέλω να πω ότι είναι μεγάλα κορόιδα.
Λοιπόν, κορόιδα, ακούστε πώς στήθηκε το παιχνίδι κι άρχισε να παίζεται. Εδώ και λίγο καιρό, στο Δημόσιο προσλαμβάνονται υπάλληλοι με μπλοκάκι. Αφήνω στην άκρη εργασιακά δικαιώματα και άλλα ρομαντικά που δε σας
αφορούν. Πηγαίνω στην ουσία του ζητούμενού σας. Στην κατάργηση του πελατειακού κράτους.
Λοιπόν, κορόιδα, οι προσλήψεις αυτές δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Καλό; Δηλαδή ο κάθε βουλευτής στην περιφέρεια τού οποίου ξεκίνησαν οι προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων με μπλοκάκι, τοποθετεί όποιον γουστάρει κι αγαπάει. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο πελατειακό κράτος! Αν δεν έχετε κολλητό βουλευτή θα σας φάει η αναμονή της αξιοκρατίας.
Το Δημόσιο, λοιπόν, θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς είστε τόσο κορόιδα που πιστέψατε ότι θα μπορούσε να καταργηθεί επειδή έτσι σας λένε τα λαμόγια που σας έχουν στριμώξει. Και ξέρετε γιατί δε θα καταργηθεί το Δημόσιο στην Ελλάδα; Διαβάστε το μυστικό: Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην έχει δημόσιες υπηρεσίες και δημόσιους υπαλλήλους! Απίστευτο ε; Εμ κι εσείς δε σκεφτήκατε ποτέ να ρωτήσετε τον νεοφιλελεύθερο μέντορά σας αν υπάρχει χώρα στον κόσμο χωρίς δημόσιους υπαλλήλους, τεμπέληδες ή μη, διεφθαρμένους ή όχι.
Η Ελλάδα, λοιπόν, θα έχει τη χαρά να διαθέτει «ελεύθερους επαγγελματίες υπαλλήλους του Δημοσίου». Κι αυτό καλό ε; Τουτέστιν θα πληρώνουν μόνοι τους ολόκληρες τις ασφαλιστικές τους εισφορές κι αν τύχει να μη μπορέσουν να τις πληρώσουν, απλώς θα εργάζονται τζάμπα καθώς ο μισθός θα παρακρατείται. Εν τω μεταξύ, οι «ελεύθεροι επαγγελματίες υπάλληλοι του Δημοσίου», θα εργάζονται για όσο καιρό ο βουλευτής – προστάτης τους παραμένει βουλευτής. Όταν αλλάζει ο βουλευτής, θα αλλάζουν και οι υπάλληλοι στο Δημόσιο. Δηλαδή, κορόιδα, δε θα μειωθεί η ανεργία, αλλά απλώς θα ανακυκλώνεται. Επίσης, όταν θα απολύεται ο «ελεύθερος επαγγελματίας υπάλληλος του Δημοσίου», δε θα δικαιούται επίδομα ανεργίας. Όλο και καλύτερο γίνεται ε;
Έχει κι άλλο, όμως. Είναι η σύσταση εταιρειών που θα νοικιάζει υπαλλήλους στο Δημόσιο. Όπως δηλαδή είναι τώρα τα συνεργεία καθαριότητας που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό δημόσιων υπηρεσιών, έτσι θα είναι και αυτά που θα νοικιάζουν λογιστές, νοσοκόμες, γιατρούς. Το θέμα του τρόπου επιλογής αυτών των συνεργείων που υπάρχουν σήμερα ας μην το εξετάσουμε. Πάντως, με τον ίδιο τρόπο θα παίρνουν τις δουλειές και τα υπόλοιπα συνεργεία. Φυσικά, ο κάθε βουλευτής θα τοποθετεί και πάλι τους πελάτες του ανάμεσα στα μέλη των συνεργείων, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα με τα υπάρχοντα συνεργεία.
Κατάλαβες, λοιπόν, κορόιδο πώς σου την έφεραν; Μέσω ΑΣΕΠ, δύσκολα έως καθόλου μπορούσαν οι βουλευτές να χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα τις θέσεις στο Δημόσιο. Τώρα όμως δημιουργείται πεδίον δόξης λαμπρόν. Εν τω μεταξύ, το Δημόσιο θα συνεχίσει να έχει τα έξοδά του και δε θα γίνει πιο «συμμαζεμένο». Απλώς αντί να πληρώνει υπαλλήλους θα πληρώνει ιδιοκτήτες συνεργείων και ουσιαστικά θα στηρίζει τη συγκέντρωση του πλούτου σε επιχειρηματίες.
Θα μου πεις, κορόιδο, ότι τουλάχιστον έτσι θα σταματήσει η διαφθορά στο Δημόσιο. Θα σου απαντήσω, κορόιδο, ότι ένα Δημόσιο χτισμένο πάνω στη διαφθορά και τη διαπλοκή δε μπορεί να είναι υγιές. Θα σου φέρω και παράδειγμα: Φαντάσου έναν «ελεύθερο επαγγελματία υπάλληλο του Δημοσίου» στη θέση υπεύθυνου προμηθειών ενός νοσοκομείου ή στο τμήμα αδειών μιας πολεοδομίας και θα καταλάβεις τι εννοώ. Αν είναι λαδιάρης, με τα μούτρα θα πέσει στη μαρμίτα γιατί απλώς ξέρει ότι δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πολύ – πολύ να τον απολύσουν. Μα θα τον απέλυαν ούτως ή άλλως μόλις έχανε την έδρα του ο βουλευτής προστάτης του. Άλλωστε, μπροστά στα ψίχουλα που θα πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη του συνεργείου, τα… «άλλα» είναι πολλά λεφτά. Κι έτσι, στήνονται οι νέοι κομματικοί στρατοί, κοροϊδάρα.
Μια που είπα πάντως για νοσοκομεία πριν, μάθε κορόιδο ότι διάφοροι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας επισκέπτονται ελληνικά νοσοκομεία τα οποία χαρακτηρίζονται «φιλέτα» λόγων υποδομών και τοποθεσίας. Οι αξιωματούχοι αυτοί λειτουργούν μέσα στην πρώην χώρα σου ανεξέλεγκτα. Δηλαδή, δε συνοδεύονται από αντίστοιχους Έλληνες αξιωματούχους. Απλώς επισκέπτονται, αλωνίζουν και διαλέγουν. Τι διαλέγουν; Ε, όταν σου λείψει θα το καταλάβεις μόνος σου. Ελπίζω πια να μην είσαι τόσο πολύ κορόιδο!
Υγ: Κορόιδο, μεταξύ μας τώρα, αύριο μην υποκριθείς τον έκπληκτο. Η ιστορία των συναντήσεων Φούχτελ με Έλληνες δημάρχους της «ελληνογερμανικής» συμμαχίας είναι συνεχείς, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και, κυρίως, με την … εν λευκώ απουσία του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών. Εν ολίγοις, οι Γερμανοί κλείνουν προσωπικές επιχειρηματικές συμφωνίες για τις υποδομές που χρυσοπλήρωσες με τους φόρους σου. Μην κάνεις τον άσχετο. Είπαμε να κάνω τον καλοπροαίρετο και να σε δεχθώ σαν κορόιδο. Δεν είπαμε να κάνω τον μαλάκα.                                  

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...