M A N I E R
this site the web

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ

Η είδηση μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ με πανηγυρικό τρόπο: «Από 1-1-2013 δεν θα ξαναγεννηθεί η παραβατικότητα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «με το νέο σύστημα “Αριάδνη” εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι δεν θα ξαναδούν μαϊμού συντάξεις, ενισχύοντας το αίσθημα «κοινωνικής δικαιοσύνης». Τόνισε επίσης ότι «θα γνωρίζουμε κάθε δημογραφική και οικογενειακή αλλαγή μέσα σε μόλις δύο μέρες» συμπληρώνοντας, ότι μετά από τόσες δεκαετίες «που πάσχει το σύστημα, η Ελλάδα θα κάνει ένα μεταρρυθμιστικό άλμα μπροστά».
Ποια είναι ουσιαστικά η αλλαγή που φέρνει η σύλληψη αυτού του βλακώδους σχεδίου «Αριάδνη»; Ότι πλέον θα
είναι υποχρεωτική η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης έναντι 50 ευρώ. Χτυπάει άραγε τη γραφειοκρατία αυτή η ιδέα; Όχι, φυσικά. Το αντίθετο, την ενισχύει. Φέρνει κάποια οικονομική ελάφρυνση; Όχι, φυσικά. Το αντίθετο,  επιβαρύνει πολίτες και Ταμεία, καθώς η δαπάνη του συμβολαιογράφου θα βαρύνει τους πολίτες που προβαίνουν στη γνωστοποίηση γάμου ή διαζυγίου, ενώ στις περιπτώσεις θανάτου, το κόστος θα βαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η όλη ιστορία έγινε απλώς για να ενισχυθεί το εισόδημα των συμβολαιογράφων που έχει πληγεί από την πτώση στην αγορά κατοικίας. Για μια εξυπηρέτηση σε έναν επαγγελματικό κλάδο στήθηκε το όλο πράγμα. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας που είχε αντιδράσει την επόμενη στιγμής της ανακοίνωσης του μέτρου. Διαβάστε πόσο όμορφα το είχε πει: «Αντί  η Ελληνική Πολιτεία να φροντίσει να πράξει το αυτονόητο για κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ληξιαρχείων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και των Ταμείων, παίρνει αποφάσεις – δώρα στους συμβολαιογράφους και βάζει για άλλη μια φορά τον άμοιρο πολίτη “να πληρώνει την νύφη”, ομολογώντας για άλλη μια φορά, εκκωφαντικά αυτή τη φορά, την ανεπάρκεια, καθώς και την αδιαφορία της προς αυτόν.
Είναι εντελώς  παράλογο να υπάρχει Ληξίαρχος και  Συμβολαιογράφος για την ίδια πράξη
».

Η τροπή της υπόθεσης, βέβαια, έγινε ακόμη πιο ντροπιαστική για το κράτος, όταν οι υπεύθυνοι των Ληξιαρχείων των Δήμων αποκάλυψαν ότι στα πλαίσια του «Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ψηφιακή Σύγκλιση 2007 – 2013» υλοποιείται πρόγραμμα με τίτλο «Εθνικό Ληξιαρχείο» με συνολικό κόστος 44 εκατομμύρια ευρώ περίπου και όπου «θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο όλες οι νέες ληξιαρχικές πράξεις που δηλώνονται / δημιουργούνται στα τοπικά Ληξιαρχεία καθώς και η πλειοψηφία των υφιστάμενων ληξιαρχικών πράξεων των ληξιαρχείων της χώρας».
Δηλαδή, εντελώς δωρεάν για πολίτες και ασφαλιστικά Ταμεία και με χρήματα του περίφημου ΕΣΠΑ, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα ενημερώνονταν στην κυριολεξία σε χρόνο «κλικ» ενός ποντικιού από pc Ληξιαρχείου για κάθε δημογραφική και οικογενειακή αλλαγή που θα γινόταν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αντιθέτως, το Κράτος  προτίμησε και ενώ τρέχει το «Εθνικό Ληξιαρχείο» να μας βάλει να πληρώνουμε χαράτσια 50 ευρώ σε συμβολαιογράφους για να ενημερώνεται σε δύο μέρες!!!
Το θέμα δεν άργησε να μεταφερθεί στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ο οποίος το μετέτρεψε σε ερώτηση προς την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Το κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάμε, λοιπόν; Για ποιο ηλεκτρονικό Κράτος μιλάμε; Για ποιο φιλικό Κράτος μιλάμε; Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι όπως φαίνεται από αυτό το παράδειγμα της «Αριάδνης», οι υπηρεσίες λειτουργούν. Το Κράτος δε λειτουργεί! Οξύμωρο κι όμως αληθινό. Δηλαδή, ενώ οι υπάλληλοι των ΟΤΑ γνώριζαν ότι «τρέχει» το «Εθνικό Ληξιαρχείο» δεν το γνώριζαν οι υπάλληλοι και οι στελεχάρες του υπουργείου Εσωτερικών, οι υπάλληλοι και οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Εργασίας, οι υπάλληλοι και το επιστημονικό προσωπικό της Βουλής! Το ήξεραν στους Γαργαλιάνους, αλλά δεν το γνώριζαν στα κεντρικά των υπουργείων και στη Βουλή.
Ποια αξιολόγηση να γίνει στο Δημόσιο; Η αξιολόγηση γίνεται κάθε μέρα βιωματικά. Ήταν και η «Αριάδνη» μια πολύ καλή ευκαιρία αξιολόγησης υπηρεσιών και υπαλλήλων του Δημοσίου. Ορίστε, απολύστε τους. Τολμάτε; Είναι οι άμεσοι συνεργάτες των υπουργών. Είναι το προσωπικό που κωλοβαράει μέσα στα ίδια τα υπουργεία. Μπορείτε να τους απολύσετε ή να τους μεταθέσετε να μεταφέρουν φορεία σε νοσοκομεία; Μπορείτε! Θέλετε; Όχι! Ε, τότε μη μας τα πρήζετε με τις μεταρρυθμίσεις. Είστε οι πρώτοι που δεν τις θέλετε.                                                                           

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...