M A N I E R
this site the web

Έχει ο καιρός γυρίσματα

Πάντως είναι άκρως εντυπωσιακό και εξοργιστικό. Κάθε τόσο μας πετούν και μια είδηση όπως τόσοι δήθεν τυφλοί έπαιρναν παράνομα επίδομα, τόσοι συγγενείς νεκρών συνέχιζαν να παίρνουν επί χρόνια παράνομα την σύνταξη του μακαρίτη, τόσοι καλλιτέχνες δήλωναν ψίχουλα ενώ έκαναν χλιδάτη ζωή, τόσοι βοσκοί ή έμποροι είχαν τόσες καταθέσεις αδήλωτες.
Κι όλα αυτά μας τα λένε, ως αποδείξεις της διαφθοράς μας, οι ίδιοι άνθρωποι που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια, οι ίδιοι που τα δημιούργησαν, οι ίδιοι που τα ανέχονταν, οι ίδιοι που τα χρησιμοποιούσαν πελατειακά για να καρπώνονται τις καρέκλες τους. Τώρα βγαίνουν και τα καταγγέλλουν ξετσίπωτα, δίχως να μας λένε και αν τα πατάσσουν,  ωσάν να είναι καινούργιοι, άφθαρτοι και ηθικοί ηγέτες της χώρας, που ήρθαν να βάλουν τάξη και να κατατροπώσουν το κατάπτυστο παρελθόν. Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους τα ανθρωπάκια της συμφοράς.
Μας τα λένε επίσης οι ίδιοι άνθρωποι που πριν από λίγους
μήνες, προεκλογικά, λέγαν πως θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο, πως δεν θα κάνουν άλλες περικοπές και πως, άκουσον άκουσον, θα αποκαταστήσουν τις αδικίες και θα επαναφέρουν την ασφάλεια στον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο που επλήγη τόσο ανάλγητα από τις (μη) διαπραγματεύσεις των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αυτό που συμβαίνει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας σήμερα,
δεν έχει καμιά απολύτως ουσιαστική διαφορά από ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.
Η πολιτική αγυρτεία έχει τις ρίζες της στο έλλειμμα πολιτισμού και αξιοπρέπειας του καθενός από δαύτους προσωπικά. Η ανακολουθία λόγων και έργων, η ψευτιά, η πορεία του βίου επί πτωμάτων είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα αισχρών και επικίνδυνων υποκειμένων, ανθρώπων αξιολύπητων, που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τη ζωή και που θα τα βρουν μπροστά τους σύντομα σε βαθμό υπερθετικό όλα αυτά μα δεν θα μπορεί, ούτε θα θέλει, να τους βοηθήσει κανένας από τους αφέντες τους, οι οποίοι θα τους πετάξουν κι αυτούς σαν γρανάζια φθαρμένα.
Ο αμείλικτος θάνατος και οι επώδυνες ασθένειες είναι για όλους και έρχονται αναπόφευκτα. Και τότε οι αλαζόνες ακαλλιέργητοι παλιάτσοι που νομίζουν πως είναι κάποιοι επειδή φοράνε γραβάτες και κάνουν συσκέψεις σε αποστειρωμένα γραφεία φρουρούμενοι από μπάτσους, θα νιώσουν στο πετσί τους το απόλυτο Τίποτα που εκπροσωπούν τα σαρκία τους.
Ανθρωπάκια ανυποψίαστα και υπερφίαλα, δεν έχουν διανοηθεί καν τι τους περιμένει, διότι δεν τους είπαν τίποτα για Ζωή στα καθεστωτικά πανεπιστήμια όπου σπούδασαν και γίνανε απόλυτα χειραγωγούμενα και αξιοθρήνητα γρανάζια δίχως ψυχή και συναίσθημα. Δίχως ίχνος τσίπας και αξιοπρέπειας.
Άξιος ο μισθός τους και άξιοι της ζωής και του θανάτου τους. Όσοι ζούμε, θα τους δούμε σύντομα ταπεινωμένους την ώρα της Νέμεσης. Το κακό είναι πως δεν θα γίνουν παράδειγμα προς αποφυγήν για τους επόμενους, διότι είναι φανερό από την ιστορία πως οι άνθρωποι δεν έχουν εξελιχθεί ούτε βήμα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, δεν έχουν μάθει να διδάσκονται δίχως να πάθουν και βαδίζουν συνεχώς στην ίδια καταστροφική ρότα της αλαζονείας, της απληστίας και της ματαιοδοξίας.       Του Γιάννη Μακριδάκη                                                       OSTRIA 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...