M A N I E R
this site the web

ΛΑΘΡΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Και επιτέλους αποκαλύφθηκε σε ποιους ήταν χρήσιμοι οι παράνομοι μετανάστες. Το ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νικόλαος Δένδιας. «Κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας, το μεταναστευτικό ίσως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό», είπε ο κ. Δένδιας αλλάζοντας όχι μόνο την ατζέντα στην κοινωνία και την ιεράρχηση της θεματολογίας στα ΜΜΕ, αλλά θέτοντας ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση το μεταναστευτικό και όχι την οικονομία.
Είναι παράλογο μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε, να χάνει την πρώτη θέση στο κοινωνικό και κυβερνητικό ενδιαφέρον η τραγική οικονομική κατάσταση, η εξαθλίωση των πολιτών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και η πλήρης παράδοση των πόρων στις τράπεζες. Κι όμως, έγινε.
Το παιχνίδι ξεκίνησε. «Οι Αθηναίοι επιτέλους ανασαίνουν», «Οι Αθηναίοι επιτέλους δε φοβούνται», είναι μερικοί από
τους βαρύγδουπους τίτλους των ΜΜΕ, που επιδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της πολιτικής Δένδια. Είναι γελοίο όλο αυτό το σκηνικό, όταν αυτή η «ανακούφιση των Αθηναίων» προήλθε από μόλις 7.000 προσαγωγές μεταναστών, εκ των οποίων συνελήφθησαν 1.500 για έλλειψη εγγράφων και 88 Πακιστανοί επαναπατρίστηκαν, ενώ μέχρι χτες μιλούσαν για την ύπαρξη 1.000.000 παράνομων μεταναστών στην Αθήνα.
Πώς είναι δυνατόν να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά όταν έχει «λυθεί» μόλις το 0,7% του προβλήματος; Αν είναι έτσι, με άλλες 1.500 συλλήψεις έχει τελειώσει το θέμα. Όμως, δεν τους ενδιαφέρει να φαίνονται γελοίοι, από τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες γελοίοι πρόθυμοι να πιστέψουν την κάθε γελοιότητα που τους σερβίρεται.
Και ναι, μιλάω με πλήρη συνείδηση για εκατοντάδες χιλιάδες γελοίους συμπατριώτες μου. Είναι οι λαθρορατσιστές και οι λαθρονεοναζί της Ελλάδας. Αυτοί που χτυπιούνται ότι δεν ψήφισαν «Χρυσή Αυγή», αλλά εκτιμούν τις κινήσεις, τις πρακτικές και τη λογική της «Χρυσής Αυγής». Είναι αυτοί που λένε ότι δεν είναι ρατσιστές και φασίστες, αλλά «απλώς συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή σε ορισμένα θέματα». Η «Χρυσή Αυγή» είναι η ιδεολογία του μίσους. Δε γίνεται να συμφωνείς με κάποια μέρη του μίσους. Μισείς οτιδήποτε σ’ ενοχλεί, αφού βέβαια το έχεις εκμεταλλευτεί όσο πάει.
Διότι πολλοί από τους γελοίους λαθρορατσιστές συμπατριώτες μου, απασχολούσαν στις δουλειές τους, σε πόλεις και χωριά, «λαθρομετανάστες». Κέρδιζαν από τα χαμηλά έως ανύπαρκτα μεροκάματα και από την εισφοροδιαφυγή. Αυτοί οι γελοίοι, απασχολούσαν «λαθρομετανάστες» στα χωράφια τους κι όταν ερχόταν η ώρα της πληρωμής, τους κάρφωναν στην Αστυνομία. Όλοι αυτοί οι λαθρορατσιστές που συμμετείχαν ενεργά στο εμπόριο μεταναστών, δεν κυνηγήθηκαν ΠΟΤΕ από την αστυνομία ή το ΣΔΟΕ.
Αυτοί οι λαθρορατσιστές που επί χρόνια έβγαζαν σοδειές με αυτόν τον τρόπο, δεν κατηγορήθηκαν ΠΟΤΕ από τη «Χρυσή Αυγή» ή τους υπόλοιπους λαθρορατσιστές με το επιχείρημα ότι «φτωχοί άνθρωποι ήταν, πάλευαν να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους». Το μείωσαν, όμως εγώ δεν είδα να μειώνεται η τιμή των προϊόντων τους. Μεγάλωσαν απλώς τα κέρδη τους, αυτοί οι φτωχούληδες παραγωγοί και ίσως κάποια από αυτά τα προϊόντα να μοιράστηκαν, μάλιστα, από τους χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα ως «γνήσια ελληνικά πατριωτικά προϊόντα».
Αυτοί που νοίκιαζαν τις αποθήκες τους στο κέντρο της Αθήνας σαν σπίτια σε παράνομους μετανάστες, δίχως να δηλώνουν το ενοίκιο στην εφορία, δεν καταδικάστηκαν ΠΟΤΕ από κάποιο δικαστήριο. Κι όμως είναι οι πλέον συνηθισμένοι φοροφυγάδες.
Το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες σαφώς και υπάρχει. Κι είναι ηλίθιος όποιος αρνείται να το παραδεχθεί. Ή ζει αλλού. Όμως είναι χιλιάδες φορές πιο ηλίθιος, όποιος δε σκέφτηκε ποιους εξυπηρετούν τόσα χρόνια οι παράνομοι μετανάστες, ποιοι είναι οι νταβατζήδες που πουλάνε προστασία στις ιερόδουλες – παράνομες μετανάστριες, ποιοι συμμετέχουν στα κυκλώματα που διακινούν εντός Ελλάδας τους παράνομους μετανάστες.
Όσο γελοίοι και ηλίθιοι είναι όλοι αυτοί οι λαθρορατσιστές, άλλο τόσο επικίνδυνοι είναι. Είναι οι αυριανοί ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής» που θα την ενισχύσουν ακόμη περισσότερο, είναι οι ίδιοι που σπρώχνουν όλα τα κόμματα να εντάξουν τον ρατσισμό στις επίσημες πολιτικές τους.
Είναι γελοίοι και ηλίθιοι όλοι αυτοί οι λαθρορατσιστές, διότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Από τη μια, κραυγάζουν για τον αφελληνισμό της Θράκης λόγω της αύξησης του μουσουλμανικού πληθυσμού της κι από την άλλη πιέζουν να γεμίσει η Θράκη με στρατόπεδα που θα μαντρώνουν μουσουλμάνους. Ούτε ξέρουν τι θέλουν, ούτε ξέρουν τι λένε. Γι’ αυτό είναι ηλίθιοι.
Διακινείται ήδη το σενάριο ότι στην Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη που θα δημιουργηθεί στη Θράκη, οι φάμπρικες που θα στηθούν δεν έχουν όρεξη να δώσουν ούτε 10 ευρώ μεροκάματο, οπότε οι παράνομοι μετανάστες των στρατοπέδων, θα αποτελέσουν μία πολύ καλή λύση για φθηνά εργατικά χέρια. Είναι ένα από τα σενάρια που κυκλοφορεί όλο και συχνότερα, αλλά σιωπηλά. Ούτε το πιστεύω, ούτε το αποκλείω. Όμως αν ισχύσει, τότε οι λαθρορατσιστές, θα έχουν αφελληνίσει όλη τη Θράκη με την ευλογία της πνευματικής τους μητέρας, της «Χρυσής Αυγής».
Δεν έχω καμία ελπίδα. Η μετριότητα που κυριαρχούσε, παρέδωσε τη θέση της στην ηλιθιότητα, τον ρατσισμό και τον λαϊκισμό των νεοναζί. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επέτρεπαν όλα αυτά τα χρόνια την είσοδο παράνομων μεταναστών. Τους βόλευε. Τώρα αποκομίζουν τα κέρδη τους, υπό την αιγίδα της «Χρυσής Αυγής». Και κάποιες χιλιάδες βλαμμένων, πανηγυρίζουν ότι λύθηκε το πρόβλημα.       

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

1 σχόλια:

grsail είπε...

Πως να συμφωνήσεις περισσότερο; Δεν γίνεται !

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...