M A N I E R
this site the web

ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ

Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για τις ευθύνες της Αριστεράς στο φαινόμενο της αύξησης επιρροής της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία. Επειδή, όμως, γι’ ακόμη μια φορά θα αφήναμε απ’ έξω τις ευθύνες των αριστερών και θα αρκούμασταν σε μια κριτική της Αριστεράς, έτσι απρόσωπα, γενικά και αόριστα ή έστω μόνο απέναντι στην ηγεσία της, δεν το θεωρώ ουσιαστικό. Ούτως ή άλλως, η Αριστερά από τον Εμφύλιο και δώθε έχει επιδοθεί σ’ ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών εντός των τάξεών της, οπότε δε νομίζω ότι έχει χρόνο για την ουσία.
Υπάρχει, όμως, και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που έδρασε δεκαετίες εντός κοινοβουλίου. Το κάθε κόμμα, με τον
τρόπο του, λειτούργησε με στόχο να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες ώστε σήμερα η Χρυσή Αυγή να εκπροσωπεί ένα ποσοστό ελλήνων πολιτών, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τη στήριξε στις εκλογές.
Η διαφθορά, η διαπλοκή, η κοινωνική αδικία, η απουσία δικαιοσύνης, ο προκλητικός παράνομος πλουτισμός και η αδιαφορία για τους «άτυχους του καπιταλισμού», ταπείνωνε καθημερινά τον πολίτη και τον υποχρέωνε να απαξιώνει το πολιτικό σύστημα.
Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, καθώς ούτε πολιτικό σύστημα υπάρχει, ούτε καν πολιτική. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σ’ ένα προτεκτοράτο εξαθλιωμένων και οδηγείται στην πυρά. Τη συνέλαβαν οι Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού μαγισσών, τεμπέληδων και αντιπαραγωγικών.
Η πλειοψηφία των ελλήνων σήμερα νιώθει εξαθλιωμένη και ταπεινωμένη σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο. Οι έλληνες σήμερα μισούν. Πάνω σε αυτό το μίσος τους, δυστυχώς συμμαχούν με τον εχθρό τους. Με τη μεγαλύτερη ανθρώπινη διαστροφή, αυτή του ναζισμού. Κάποιοι το κάνουν φανερά, οι περισσότεροι σιωπηρά. Άλλωστε, όπως αρέσκονται να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους «Δε συμφωνώ με όλα όσα λέει η Χρυσή Αυγή, αλλά σε πολλά από αυτά που λένε έχουν δίκιο». Κι έτσι, το ένα «δίκιο» φέρνει το άλλο, οι συμπαθούντες τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής αυξάνονται και, επιτρέψτε μου τη βεβαιότητα ότι, στις επόμενες εκλογές θα πολλαπλασιαστούν και οι ψήφοι της.
Αυτός ο Σαμαράς, αυτή η αστυνομία, αυτός ο Δένδιας «έτυχε» να κυβερνούν την Ελλάδα εκείνη την κρίσιμη ώρα όπου οι συνθήκες για την ανάπτυξη του νεοναζισμού είναι ιδανικές. Ο πρωθυπουργός νομιμοποίησε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο προεκλογικά για «πόλεμο με τους λαθρομετανάστες» και «επανακατάληψη των πόλεων». Η αστυνομία βολεύτηκε επειδή επιτέλους θα συνεργαζόταν επίσημα με το παρακράτος και ο Δένδιας ανέλαβε να προσφέρει τα «κλειστά μάτια» που χρειάζονται οι νεοναζιστικές τακτικές.
Η σημερινή κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού συστήματος βολεύεται με την ανάπτυξη του νεοναζισμού ώστε και να υπάρχει η τρομοκρατία για όσους τολμούν να εκφράσουν διαφορετικό λόγο, αλλά και να υπάρχει ένα δεύτερο μέτωπο αγώνα εκτός από εκείνο των οικονομικών μέτρων.
Αυτό που δεν κατάλαβε το πολιτικό σύστημα, είναι ότι έπεσε στην ίδια του την παγίδα. Πίστεψε ότι η Χρυσή Αυγή θα αποτελούσε μία ελεγχόμενη συμμαχική δύναμη. Αδιάβαστο ως συνήθως το πολιτικό σύστημα, δε γνωρίζει ότι τα νοσηρά φαινόμενα αρκούνται σε μία χαραμάδα για να τρυπώσουν. Ύστερα αναπτύσσονται με ιδιαίτερη ταχύτητα και οι μεταστάσεις των κοινωνικών κακοηθειών είναι αστραπιαίες.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν ελέγχονται. Τα σάλια της λύσσας τους για πλήρη κυριαρχία μόνο οι πολιτικοί κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Η κυβέρνηση νομίζει ότι χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή και δεν καταλαβαίνει πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την κυβέρνηση και την αστυνομία. Ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έχει πλέον αρχίσει ανοιχτά να εκδηλώνεται εναντίον ομάδων ανθρώπων που δεν τους θεωρεί «χρήσιμους εις την πατρίδαν».
Οι μετανάστες ήταν ο πρώτος σταθμός. Τα «σακιά» πάνω στα οποία ξεπέρασαν οι νεοναζί κάθε ανθρώπινη αναστολή για να μαχαιρώσεις ή να δολοφονήσεις. Τώρα πλέον δεν αρκεί να είσαι έλληνας για να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ! Πρέπει να μην είσαι ομοφυλόφιλος, να μην είσαι κομμουνιστής, να έχεις υπηρετήσει στα ΛΟΚ ή στα Ο.Υ.Κ., να υμνείς το ναζισμό, να μισείς χωρίς όρια, να μην κουτσαίνεις γιατί σου αξίζει ο Καιάδας, αν είσαι γυναίκα να μη ντύνεσαι «προκλητικά», να.., να…, να… Νέοι κανόνες!
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πλέον στο περιθώριο, αλλά πρωταγωνιστής στην καθημερινότητα. Οι νεοναζί δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα η οποία δε γοητεύει πλέον μόνο τους «αμόρφωτους» και τα χαμηλά οικονομικά στρώματα. Τα φίδια μπήκαν για τα καλά στον κόρφο της ελληνικής κοινωνίας και δαγκώνουν ασταμάτητα. Το αντίδοτο θ’ αρχίσει σύντομα να τελειώνει. Το πολιτικό σύστημα ακόμη δεν έχει καταλάβει πως σε πιθανή σύγκρουση του νεοναζισμού με αυτή την κολοβή δημοκρατία, οι επίσημοι φύλακες, η αστυνομία, θα ταχθεί με την άλλη πλευρά. Μ’ εκείνη, της οποίας το ιδεολογικό ένδυμα φορά.
Πιο άσχημα θα ξυπνήσουν κάποιοι προοδευτικάριοι που ακόμη και τώρα πιστεύουν ότι η άνοδος του νεοναζισμού θα κάνει όλους τους δημοκράτες πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από τα δικά τους κόμματα. Δεν υπάρχει πιο ανόητη οπτική για να δεις την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η στάση αναμονής και η απλή παρατήρηση των πραγμάτων, βολεύει μόνο τη Χρυσή Αυγή. Τα φίδια μεγαλώνουν γρήγορα…                                                                     

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...