M A N I E R
this site the web

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ

Το παρακάτω κείμενο από Kwlofwtia Firefly, δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στο facebook. Επειδή συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αλλά περισσότερο στην ανάγκη να ξαναρχίσει άμεσα η διεκδίκηση και ο αγώνας στους δρόμους, το αναδημοσιεύω.

Σύντομα θα έχουμε την εξαγγελία των πρώτων μέτρων.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε στους δρόμους, προτού μας πετάξουν στο δρόμο.
Να γνωρίσουμε τις νέες συνθήκες καταστολής, το παρακράτος, αλλά κυρίως να σφίξουμε τα χέρια μεταξύ μας.
Θα χρειαστούμε ο ένας τις πλάτες του άλλου πολύ σύντομα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνταχθεί μαζί με το λαό, για να μπορέσει να συνταχθεί και ο λαός μαζί του, αν αποδειχθεί άξιος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προσπάθησε να τρυπώσει με γνώριμες μεθόδους στις πλατείες.
Δεν τα κατάφερε.
Όμως του δόθηκε μια ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να κάνει στην υπηρεσία μας.
Η ειλικρινής ψήφος μας του έδωσε πολλαπλάσια δύναμη μέσα στη Βουλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα των χιλιάδων ψήφων που πήρε και ότι θα πολεμήσει γι’αυτά μέσα στη Βουλή, όσο εμείς θα είμαστε έξω. Πρέπει να προχωρήσει στις πρώτες διεκδικήσεις.
Αδέλφια, μην ξεχνάτε τους περσινούς αγώνες στους δρόμους. Μην ξεχνάτε τις λαμπρές συνελεύσεις. Μην ξεχνάτε ότι
είμαστε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που αδελφωθήκαμε στις περσινές περικυκλώσεις της Βουλής, ενάντια στην άδικη καταστολή και τα απάνθρωπα μέτρα.
Οι μεγαλο-συνδικαλιστές έδειξαν το ποιόν τους με την εκκωφαντική απουσία τους όλους αυτούς τους μήνες.
ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να αναγκάσουμε στη 48ωρη απεργία πέρυσι.
ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο με ιατρείο, νομική υποστήριξη, ανεξάρτητο δίκτυο ενημέρωσης και πολιτιστικά δρώμενα.
ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να μετατρέψουμε τον πόλεμο των χημικών σε μία γιορτή πολιτισμού, αδελφοσύνης και αγώνα.
Τι κι αν αντί για Θεοδωράκη χορέψαμε με ήχους Αγγελάκα και Tiger Lillies;
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ. Κλείνουμε ένα χρόνο και είμαστε πλέον πιο συνειδητοποιημένοι και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
Η αριστερά πρέπει να στηρίξει τους αγώνες μας, για να τη στηρίξουμε κι εμείς.
Η αριστερά πρέπει να ισχυροποιηθεί και να μη διασπαστεί μπρος στις προκλήσεις, την προβοκάτσια και το κλίμα απαισιοδοξίας που θα καλλιεργηθεί.
Το ίδιο πρέπει να κάνει και η βάση του ΚΚΕ. Πρέπει να διαλέξει με ποιους συντρόφους έχει ίδια συμφέροντα τελικά.
Η αριστερά οφείλει να γνωρίζει ότι η δύναμή της ΠΗΓΑΖΕΙ από το κίνημα. Και το κίνημα είναι ο ίδιος ο λαός.
Αδέλφια, η ανέχεια έρχεται. Ζούμε όμως στην ιστορική συγκυρία όπου μπορούμε και θα αναγκαστούμε να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.
Πρέπει να παλέψουμε με αξιοπρέπεια για την αξιοπρέπειά μας.
Πρέπει να εξοστρακίσουμε την κατάντια του φασισμού στο περιθώριο, εκεί που ανήκει.
ΤΩΡΑ είναι ο καιρός μας. Παλέψαμε και κατακτήσαμε τη συναδέλφωσή μας. Τους κοινούς αγώνες.
Ο εχθρός μας από χτες χαμογελάει ως τα αυτιά, εντός κι εκτός Ελλάδας.
Κι εμείς το ίδιο.
Είμαστε πολλοί. Γίναμε περισσότεροι από εκείνους.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τα όνειρά μας.
Παρακολουθήσαμε το μεγαλύτερο πόλεμο προπαγάνδας που έχουμε ζήσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι υπηρέτες της εκτέθηκαν και χρησιμοποίησαν μέχρι και το φασισμό εκτός από την τρομοκράτηση για να μας καταστείλουν.
ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ. ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
ΕΜΕΙΣ είμαστε το κίνημα. ΕΜΕΙΣ είμαστε ο αγώνας. ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να ξεμπροστιάσουμε τους δημοσιογράφους, τις προθέσεις της Ευρώπης και των τραπεζιτών. Εμείς θα κάνουμε πια το κάλεσμα για αλληλεγγύη από τα αδέλφια μας στην Ευρώπη, όπως έκαναν οι Ισπανοί για εμάς πέρυσι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ
Έχετε δύναμη, ΕΝΟΤΗΤΑ & ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ απέναντι στους αντιπερισπασμούς.
Ξέρουμε τις μεθόδους τους.
Είμαστε κοντά. Και νομίζουν πως έχουν νικήσει.
…………………………………………………..
Με εκτίμηση απέναντι στους συνανθρώπους μου.
Σε όλους εσάς που σήμερα, πρώτη μέρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου σας είδα σιωπηλούς και αποσταμένους, αλλά αξιοπρεπείς και συνειδητοποιημένους.
Σήμερα σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω πως είμαι στο πλευρό σας.
Είμαι η ανώνυμη πλειοψηφία, όπως κι εσείς. 
(Παρακαλώ, βοηθήστε με, κοινοποιώντας και αναδημοσιεύοντας αυτή την επιστολή να φτάσει στον κάθε συνάνθρωπό μου, αλλά και σ’ αυτούς στους οποίους έδωσα την ψήφο μου. Ενισχύστε και τη δική μου φωνή. Ένας συναγωνιστής σας)                                                    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...