M A N I E R
this site the web

Παράλυτα ποντίκια μπόρεσαν και πάλι να περπατήσουν

Παράλυτα ποντίκια λόγω σοβαρών τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη ανέκτησαν την ικανότητα τους να περπατούν, να τρέχουν ακόμα και να ανεβαίνουν σκάλες, με τη βοήθεια μία ρομποτικής συσκευής και με ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Οι ερευνητές του Πολυτεχνείου της Λωζάνης είχαν καταφέρει στο παρελθόν να αποκαταστήσουν την κινητικότητα των ποντικών χρησιμοποιώντας ένα κοκτέιλ φαρμάκων και ηλεκτρική διέγερση των νεύρων της σπονδυλικής στήλης.

Το κοκτέιλ φαρμάκων περιείχε ουσίες οι οποίες απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο υγιών ποντικών προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι κινητικοί νευρώνες που
ελέγχουν την κίνηση του κάτω μέρος του σώματος. Η ηλεκτρική διέγερση, η οποία έγινε με χρήση κατάλληλων ηλεκτροδίων, είχε σαν αποτέλεσμα την παροχή συνεχούς ηλεκτρικού σήματος στα νεύρα που ελέγχουν τη ρυθμική κίνηση των ποδιών των πειραματοζώων.

Υποβασταζόμενα στον διάδρομο εξάσκησης τα πειραματόζωα μπορούσαν να περπατήσουν, μία μόλις εβδομάδα μετά τον τραυματισμό, ωστόσο αυτή η κίνηση δεν ήταν εκούσια. Τα ποντίκια δεν παρουσίαζαν καμία περαιτέρω βελτίωση και δεν εμφάνισαν αύξηση των νευρικών ινών της σπονδυλικής στήλης τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science πλέον είναι δυνατό να πετύχουν ακόμα και πλήρη αποκατάσταση της κίνησης με τη βοήθεια μίας ρομποτικής συσκευής. 
  οι επιστήμονες αντικατέστησαν τον διάδρομο εξάσκησης με μια ρομποτική συσκευή η οποία κρατά το ζώο σε όρθια στάση στηριγμένο στα πίσω πόδια του. Ο ρόλος της συσκευής είναι να συγκρατεί το ζώο το οποίο στέκεται και περπατά ελεύθερα.
 
Με τη βοήθεια της ρομποτικής συσκευής επιστήμονες ενθάρρυναν τα ποντίκια να ασκούνται με ανταμοιβή σοκολάτα. Λόγω της επιθυμίας τους να φάνε τη σοκολάτα, ο εγκέφαλος των ποντικιών παρήγαγε και προσπαθούσε να στείλει στα πόδια τους τα κατάλληλα σήματα. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς: δύο με τρεις εβδομάδες εξάσκησης είχαν σαν αποτέλεσμα την πυροδότηση της ανάπτυξης νέων νευρικών ινών που επανασυνέδεσαν τον εγκέφαλο με τα πόδια τους, παρακάμπτοντας τις τραυματισμένες περιοχές. Τα ζώα άρχισαν να κάνουν τα πρώτα εκούσια βήματά τους και να βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο με την συνεχή άσκηση.
 
Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν σε δύο χρόνια, με τους επιστήμονες να σημειώνουν πως η ανθρώπινη επιθυμία για ανάκτηση της κίνησης είναι μεγαλύτερη από την επιθυμία των πειραματόζωων για σοκολάτα και και εκφράζουν την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. 
  TVXS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...