M A N I E R
this site the web

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες

Μύθοι, ψέματα και ομαδικοί βιασμοί   Στη σύγχρονη ιστορία, τουλάχιστον από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια συντονισμένη, παγκόσμια προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος των εκλογών σε μια μικρή χώρα. Ακόμη και η Σερβία του Μιλόσεβιτς τη δεκαετία του ’90, όταν πιεζόταν να σταματήσει έναν πόλεμο που, άλλωστε, η ίδια είχε ξεκινήσει, δεχόταν λιγότερες πιέσεις, χώρια ότι διέθετε ισχυρούς συμμάχους, από την Κίνα έως τη Ρωσία. Στην ελληνική περίπτωση έφτασε μέχρι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, που μισεί το ευρώ περισσότερο απ’ ό,τι μισεί τη Γαλλία, να συστήσει στους Έλληνες να ψηφίσουν τα «φιλοευρωπαϊκά κόμματα» στις εκλογές του Ιουνίου.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι ήδη γνωστές οι σκηνές της
ελληνικής τραγωδίας: ορδές εξαγριωμένων Συριζαίων θα καταλαμβάνουν τις τράπεζες, ενώ μέλη από τις πιο εξτρεμιστικές συνιστώσες του κόμματος θα βιάζουν τις θυγατέρες αγνών Ελλήνων μικροαστών. Θα ζήσουμε, δηλαδή, κάτι χειρότερο και από τη Δευτέρα Παρουσία, στην οποία φαίνεται πλέον να πιστεύει μόνο η κυρία Αλέκα, του παραπαίοντος ΚΚΕ. Μέχρι την D-day, ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα:

1. Κανείς δεν έχει αποφασίσει αν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ στην περίπτωση που έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, γιατί κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να σχηματίσει και κυβέρνηση. Δεύτερον, γιατί δεν είναι σαφές, αν σχηματιστεί, τι πολιτική θ’ ακολουθήσει μια κυβέρνηση που πιθανότατα θ’ αποτελεί προϊόν συμβιβασμού. Και τρίτον και κυριότερο, γιατί το «σπάσιμο του ταμπού», η αποχώρηση μιας χώρας από την ευρωζώνη, μπορεί να έχει απρόβλεπτες, καταστροφικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη. Πριν από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Ομπάμα θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για ν’ αποτρέψει παρόμοιες εξελίξεις.
2. Πίσω από το ενδιαφέρον για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, υπάρχει η ιδέα του follow the money. Οι δανειστές ενδιαφέρονται για τα χρήματά τους και η Γερμανία δεν θέλει ν’ αλλάξει η συνταγή της ελεγχόμενης κρίσης στην ευρωζώνη, γιατί κερδίζει χρήματα: δανείζεται φθηνά και, λόγω του αδύνατου ευρώ, προωθεί τις εξαγωγές της.

3. Τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι έχει αποκλειστεί η αποπομπή της Ελλάδας, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ξανά ως πειραματόζωο. Τα προηγούμενα χρόνια, για να δουν οι άλλες χώρες του Νότου τι θα πάθαιναν αν δεν δέχονταν τα μέτρα λιτότητας. Τώρα, για να μην πάρουν αέρα από τις εκλογές στη Γαλλία, την Ελλάδα ή και τη Γερμανία (όπου ηττήθηκε η Μέρκελ) και σηκώσουν κεφάλι: «Τους τελευταίους μήνες είδαμε την υποστήριξη στα προγράμματα λιτότητας να μειώνεται», δήλωνε στους «New York Times» ο κ. Ρόσσι, επικεφαλής ενός κερδοσκοπικού fund. «Ελπίζω, από τη στιγμή που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, τα αποτελέσματα (οι βιασμοί που λέγαμε) να είναι ορατά σε όλους και αυτό να μεγαλώσει την υποστήριξη προς τα υπάρχοντα προγράμματα στην Ιταλία και την Ισπανία».

4. Αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωπαϊκής ένωσης δεν αλλάξουν πολιτική, η Ελλάδα είναι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένη: τα νέα μέτρα του Ιούνη θ’ αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό. Η «κυβέρνηση των προθύμων» που θα σχηματιστεί, αν κερδίσουν οι «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις, θα καταρρεύσει σε μερικούς μήνες, όταν η χώρα θα βρίσκεται σε χειρότερη θέση και απ’ τη σημερινή.

5. Από τον Σόιμπλε μέχρι τη Μέρκελ, όσοι μας λένε τι να ψηφίσουμε δεν έχουν αποδεχτεί κάποιο είδος επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία υποτίθεται ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση στις καταστροφικές προτάσεις της Αριστεράς. Η Μέρκελ εξακολουθεί να απορρίπτει ακόμη και τα ευρωομόλογα του Ολάντ.
Για να βάλουν τη λέξη στο λεξιλόγιό τους, υπάρχει μόνο ένα όπλο: η ψήφος. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που συζητείται ευρέως σήμερα το ελληνικό πρόβλημα: τρομοκρατήθηκαν από την ψήφο των πολιτών στις 6 Μαΐου. Η μόνη δυνατότητα να προωθήσουμε τα ελληνικά συμφέροντα είναι να το κάνουμε ξανά: Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.          ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...