M A N I E R
this site the web

Ο πόλεμος της πληροφορίας..

Τι πιθανότητες έχουμε εμείς οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού desperados εναντίον όλων αυτών;

Εκ πρώτης όψεως καμία.


Όμως σε αυτό ακριβώς έγκειται ολόκληρο το νόημα. Όποιος περιφρονεί την ανώτερη δύναμη, έχει ήδη νικήσει σε βάθος χρόνου κι ας χάσει προσωρινά.

Κάτω από το πρίσμα της λογικής είναι καθαρός παραλογισμός η οποιαδήποτε κίνηση κόντρα στην απόλυτη εξουσία.
Όμως καμία άνιση μάχη δεν κερδήθηκε ποτέ από λογικούς. Η λογική χρησιμεύει στον σχεδιασμό της εκστρατείας και στην διαχείριση του πολέμου. Πάνω στη μάχη αυτό που μετράει είναι η γενναιότητα και η περιφρόνηση του θανάτου.

Ο Ξέρξης την πρώτη ημέρα απόρησε, την δεύτερη θύμωσε και την τρίτη έπεσε σε περισυλλογή.

Το σχέδιο


Το μόνο είδος πολέμου που μπορούμε να διεξάγουμε είναι ο επιλεκτικός ανταρτοπόλεμος. Οι αντάρτες δεν μπορούν να νικήσουν τον τακτικό στρατό σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση. Γι αυτό λειτουργούν σε μικρές ευέλικτες ομάδες και εκμεταλλεύονται τον αιφνιδιασμό. Χτυπάνε τον εχθρό εκεί που είναι αδύναμος και υποχωρούν επίτηδες εκεί που είναι ισχυρός. Σταδιακά και συστηματικά παίρνουν τους δυσαρεστημένους με το μέρος τους και πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις τους. Όταν η πλειοψηφία των πολιτών έχει μεταστραφεί, τότε οι δυνάμεις ασφαλείας αρχίζουν να εκτελούν το έργο τους με δυσφορία, να αδιαφορούν ή να αυτομολούν προς την πλευρά των εξεγερμένων. Το έργο έχει τελειώσει. Η πτώση των πόλεων είναι η τελευταία πράξη.


Η διαπίστωση


Οι επαναστάσεις δεν γίνονται από μουσάτους με στρογγυλές μαύρες βόμβες και μανιφέστα του πολύγραφου. Ούτε από ενόπλους με πράσινα αμπέχωνα, ντουντούκες και καλάσνικοφ. Το σύστημα παρακαλάει για μια τέτοια αντίδραση γιατί είναι άρτια προετοιμασμένο να την αντιμετωπίσει με σφαίρες, προβοκάτσιες και ψέματα. Τα πουλημένα ΜΜΕ του αδημονούν να εκμεταλλευτούν το αίμα των αθώων. Χωρίς αυτό, η προπαγάνδα τους είναι άνοστη, δεν αγγίζει κανέναν.


Η αναμέτρηση οφείλει να γίνει στον τομέα στον οποίο εμείς έχουμε το πλεονέκτημα: στην διαχείριση της πληροφορίας. Το τέρας είναι πανίσχυρο στις μεγαλουπόλεις των ΜΜΕ που έχει κατασκευάσει το ίδιο, αλλά αδύναμο στα βουνά του διαδικτύου. Κάποιες απόπειρες των ΜΜΕ του να μπούν σφήνα στα ιστολόγια ή να εξαγοράσουν μπλόγκερς, γελοιοποιήθηκαν. Τώρα προσπαθούν να ελέγξουν το σερφάρισμα. Σύντομα θα προσπαθήσουν να νομοθετήσουν για το ποιοι ιστότοποι θα είναι προσβάσιμοι.


Το διαδίκτυο λοιπόν είναι το πεδίο μάχης. Θυμηθείτε: ένα καλό άρθρο σκοτώνει όσο εκατό βόμβες και μάλιστα χωρίς παράπλευρες απώλειες. Κατευθείαν στο στόχο.


Η εφαρμογή


Βήμα πρώτο:

Κλείνουμε τις τηλεοράσεις. Η κινούμενη εικόνα λέει πάντα ψέματα και περνάει ύπουλα άλλα μηνύματα που δεν έχουν σχέση με τον εκφερόμενο λόγο.

Βήμα δεύτερο:

Θεωρούμε εκ προοιμίου όλες ανεξαιρέτως τις ειδήσεις των ΜΜΕ ως χουντική προπαγάνδα. Προσπαθούμε να απομονώσουμε το γεγονός και να διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές. Όταν η είδηση εκπορεύεται από τα χαλκεία των κομμάτων, πρέπει να θεωρείται ως ολικά τοξική και να απορρίπτεται στο σύνολό της.

Βήμα τρίτο:

Ενημερωνόμαστε αρχικά ή και αποκλειστικά από συναδέλφους μπλόγκερ που γνωρίζουμε και έχουμε τσεκάρει. Αυτοί έχουν κάνει την πρώτη εκτίμηση της είδησης και την ανάλυσή της. Κάθε πρώτη προσέγγιση χουντικής είδησης, δέον να γίνεται σε μορφή κειμένου και κατόπιν μεταβαίνουμε σε εικόνα/βίντεο.

Βήμα τέταρτο:

Διαδίδουμε την νέα κατάσταση στους γύρω μας και ζητάμε να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Συμμετέχουμε στις συζητήσεις με ουσιαστικά σχόλια. Κάνουμε links τους ενδιαφέροντες ιστότοπους και συγκροτούμε μικρές ανεξάρτητες ομάδες. Αν κάποια ομάδα ή άτομο στερηθεί τα μέσα επικοινωνίας με υπαιτιότητα της χούντας, αναμεταδίδουμε και μεγεθύνουμε αμέσως το γεγονός.

Βήμα πέμπτο:

Χτυπάμε αλύπητα όλα τα κατεστημένα μέσα και τις ειδήσεις που αυτά κατασκευάζουν και αναπαράγουν. Αποδομούμε εντελώς τα γεγονότα που έχουν επιλεγεί για να χειραγωγήσουν τους πολίτες. Δεν επιθυμούμε να είμαστε η εναλλακτική λύση στην ενημέρωση, αλλά ο θάνατός της. Σκοπός μας είναι η είδηση να μην αποτελεί καταναλωτικό προϊόν αλλά αφορμή σκέψης. Τσακίζουμε με τα πληκτρολόγιά μας αυτούς που γράφουν κατά παραγγελία, καθώς και αυτά που γράφουν. Ο καθένας μας με τον τρόπο του. Με την λογική, με την χλεύη, με το χιούμορ, με την σάτιρα, με την πολιτική, κοινωνιολογική ή ψυχολογική ανάλυση, και πάντα με επιχειρήματα. Είμαστε καθόλα νόμιμοι και δεν μπορεί να μας αγγίξει κανένας. Χωρίς συντονισμό και καθοδήγηση, οι στρατιές των μπλόγκερ έχουν ήδη διασύρει τα κατεστημένα σχήματα ενημέρωσης και τους ρουφιάνους τους. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν η κοινωνική πίεση θα ενταθεί και θα υπάρχει κάποιος υποτυπώδης συντονισμός. Κάντε links τους ενδιαφέροντες ιστότοπους, διαβάστε, εφαρμόστε και διαδώστε όσες από τις προτάσεις των υπόλοιπων μπλόγκερς σας φαίνονται ενδιαφέρουσες. Τα κομάντο, οι χάκερς, ας κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Κατεβάστε τους τις ασφάλειες.

Αυτά τα λίγα για αρχή.


Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τσακίζουμε το κατεστημένο και την χρεοκοπημένη ιδεολογία του τώρα. Διαφήμιση με ψέματα αυτοί, δυσφήμιση με αλήθειες εμείς. Καταναλώνουμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε και κοπανάμε όλα τα υπόλοιπα στο κεφάλι των τοκογλύφων. Τίποτα στα κρυφά. Όλα χύμα και όλα στο φως.                                                                
Λόγιος Ερμής 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...