M A N I E R
this site the web

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Από τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
και υποψήφιου πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Spiegel
Spiegel: Κι αυτό δεν παύει να είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό, εφόσον μάλιστα η Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν παρόμοια ποσοστά χρέους, δεν έχει ανταγωνιστική οικονομία. Πιστεύετε παρ’ όλα αυτά ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο για τη χώρα σας;
Βενιζέλος
: Έτσι τουλάχιστον λένε οι ει ειδικοί της Τρόικας.
Spiegel
: Το πιστεύετε κι εσείς αυτό;
Βενιζέλος
: Οκτώ χρόνια είναι πολύς καιρός. Μέχρι το 2020 πολλά μπορεί να συμβούν, που σήμερα ούτε καν τα περιμένουμε. Μόλις η Ελλάδα ξανασταθεί στα πόδια της, μπορεί να έχει δυναμική εξέλιξη».

Το πιστεύει ο Βενιζέλος ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Δεν ξέρει/Δεν απαντά. Είναι κάτι σαν γκάλοπ. «Έτσι τουλάχιστον λένε οι ειδικοί της Τρόικας». Κάτι σαν πλήρη παράδοση και ταυτόχρονη αποποίηση κάθε ευθύνης.

Σύμφωνα με την ακολουθούμενη συνταγή των μειώσεων μισθών και συντάξεων, της εξαθλίωσης, των απολύσεων, των συνεχόμενων μέτρων, ο άνθρωπος που υπόσχεται μια Αυτοδύναμη Ελλάδα, δε γνωρίζει τίποτα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, δεν υπόσχεται, δεν εγγυάται. Μόνο δηλώνει ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Πάει αυτός.

Από τη συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ.
και υποψήφιου πρωθυπουργού της Ελλάδας, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA
Πρετεντέρης: Τη μεν κα Μπακογιάννη εσείς τη διαγράψατε, επειδή ψήφισε το Μνημόνιο 1 και τον Καμμένο και τους άλλους πάλι εσείς τους διαγράψατε, επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 2.
Σαμαράς:
Είναι η ευθύνη της σοβαρότητας για τον τόπο. Αυτό το οποίο έπρεπε να κάνουμε στο 1ο Μνημόνιο ήταν να ψηφίσουμε κατά. Το Μνημόνιο, αυτό το 1ο, σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση δεν έχει καμία σχέση.

Καμία σοβαρότητα. Ένα ξεχείλισμα γελοιότητας. Καμία συγγνώμη. Ο ήλιος βγαίνει από τη δύση επειδή έτσι γουστάρω να λέω. «Άλλο το Μνημόνιο 1, άλλο το Μνημόνιο 2». Παραφροσύνη.
Ένας πολιτικός επικίνδυνος που φασιστικολογεί ασυστόλως και δίνει μία συνέντευξη που μοιάζει περισσότερο με κάλεσμα στη «Χρυσή Αυγή». Ταυτίζει την προστασία των πολιτών με την αστυνομοκρατία. Τρομοκρατεί, εκβιάζει, απειλεί, υπόσχεται εκκαθαρίσεις κι όλα αυτά δημόσια σε μία τηλεοπτική συνέντευξη. Ενόχληση καμία. Χουντάρα και φαιδρότητα. Πάει κι αυτός.
Στη Βουλή, ένα βράδυ, το χτεσινό, καταργήθηκε οποιαδήποτε λογική κι έπεσαν όλες οι μάσκες για να χρηματοδοτηθούν τα κόμματα γι’ ακόμη μια φορά. Ανακαλύφθηκαν νέοι όροι. Η τροπολογία για το «ακατάσχετο»! Τουτέστιν, να μη μπορούν οι τράπεζες να κατασχέσουν την επιχορήγηση των κομμάτων ως μέρος των δανείων που τους έχουν παραχωρήσει.
Για τον εαυτό τους και μόνο, τα κόμματα παρέκαμψαν τη μόνιμη υποταγή τους στις τράπεζες. Το «ακατάσχετο» δε μπόρεσε να ψηφιστεί για τους απλούς πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τις ζωές τους. Το «ακατάσχετο» δεν ψηφίστηκε για τον μεροκαματιάρη που χρωστά 500 ευρώ στο Δημόσιο. Τον εξαθλιωμένο μπορούν να τον πεθάνουν άνετα οι τράπεζες και το δημόσιο. Τα κόμματα απαγορεύεται να πεθάνουν! Αυτοπροστατεύονται.
Τι έκανε η Αριστερά γι’ αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία, ενώ οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δήλωσαν ένα πρόστυχο «παρών». Η Αριστερά! Η κάποτε ελπίδα μας. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν τα χρήματα. Θα επωφεληθούν της κατάπτυστης τροπολογίας. Άφησαν την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά δε θα αφήσουν τα χρήματα να πάνε χαμένα. Έμαθε και η Αριστερά μάλλον πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Τι να κάνει η έρμη! «Αφού είμαστε υποχρεωμένοι, αφού μας τα δίνουν με το ζόρι, θα τα πάρουμε».
Σε λίγες ημέρες, θα έχουμε εκλογές. Γιατί; Δεν ξέρω. Μάλλον επειδή πρέπει να ξαναμοιραστεί η πίτα. Μάλλον επειδή μόνο αυτό ξέρουμε να κάνουμε. Όλοι όσοι σιτίζονται από το σημερινό πολιτικό σύστημα, όλα τα κόμματα που το στηρίζουν με την παρουσία τους, όλοι οι βουλευτές που απολαμβάνουν τα προνόμια, βρίσκονται εντός των ανακτόρων.
Εντός των ανακτόρων!
Αυτή είναι η εικόνα κι όποιος θέλει τη βλέπει. Οι υπόλοιποι μπορούν να βλέπουν τις μαγικές εικόνες των ιδεολογιών. Να ελπίζουν. Ξέρουν κάτι παραπάνω. Σεβαστό. Ξέρω μόνο ένα πράγμα: Με τον τρόπο σου διδάσκεις. Είδα τον τρόπο τους. Βαρέθηκα τα λόγια τους. Με τον τρόπο μου τους λέω να πάνε να γαμηθούνε όλοι. Κι όταν λέω «όλοι», εννοώ «όλοι».                                        

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...