M A N I E R
this site the web

Ήλιοι, δάδες και αυγές

Σε αυτές τις εκλογές είναι σαν να κάνουμε αποδελτίωση. Γεμίσαμε αποκόμματα μικρά και μεγάλα. Ούτε καν θυμάμαι πόσα είναι αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.
Σημασία έχει ότι άρχισε πάλι μια προπαγάνδα στα πλαίσια της προβοκάτσιας και μια προβοκάτσια στα πλαίσια της προπαγάνδας των αθλίων ηγετών των κομμάτων της βουλής, όσον αφορά τους εξωκοινοβουλευτικούς σχηματισμούς.
Ξαφνικά μέσα στη στρατηγική του αποπροσανατολισμού του ταλαιπωρημένου κόσμου και εν όψει της «συσπείρωσης» και της διόγκωσης του μίσους στην ελληνική κοινωνία, γιατί μόνο με το μίσος μπορούν να επανεκλεγούν τα ρεμάλια, αρχίζουν οι ιδεολογικές κτηνωδίες. Δημιουργία εχθρών που τόσα χρόνια ήταν αμελητέοι, εμφανίζονται.
Κάποτε, πριν πολλά-πολλά χρόνια, ήταν το ΚΚΕ, μετά η ΝΔ, κατόπιν το ΛΑΟΣ, ύστερα ήρθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που όλοι μαζί βρίσκονται στο ίδιο μαντρί εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, μέχρι να γίνει κι αυτή ένα «εξευγενισμένο» ΛΑΟΣ, να συναγελαστεί δηλαδή με τα υπόλοιπα πρόβατα της Μέρκελ και του κάθε τραπεζίτη, αν γίνει αυτό.
Το θέμα όμως είναι ότι, τώρα προσπαθείται η δημιουργία ενός
κλίματος μίσους, μέσα από το υποτιθέμενο μίσος της για τους μετανάστες, τους οποίους όμως μισούν και οι άλλοι, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, αφού τους έκαναν τη δουλειά που ήθελαν. Κανείς πλέον δεν διαφωνεί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αρκεί να είναι ανθρώπινα, όπως λένε τα κανάλια.
Προσωπικά δεν με απασχολούν οι μετανάστες γιατί δεν είναι σκλάβοι. Ήρθαν με τη δική τους βούληση και μπορούν να φύγουν με την ίδια, όπως έκαναν εκατομμύρια συμπατριώτες μας στο παρελθόν. Και δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλεία, που αν γνωρίζει κάποιος τι είναι, θα έπρεπε να ντρέπεται και μόνο που το αναφέρει.
Έτσι, αντάμα-αντάμα όλα τα αποκόμματα, μικρά και μεγάλα, διεκδικούν έναν κώλο στη βουλή και διαγκωνίζονται για 300 θέσεις. Το πρόβλημα είναι όμως ό,τι αντιστοιχεί μόνο μια καρέκλα σε κάθε κώλο, άντε και μερικά σκαμπουδάκια γύρω γύρω.
Και τα κτήνη που έφεραν τη χώρα σε κατάσταση αιχμαλωσίας, είτε με τις αποφάσεις τους, είτε με την ανοχή τους ζητούν να συνεχίσουν να τα πληρώνουμε για να μην τους πάρει την καρέκλα άλλος και αναγκαστούν να βρουν δουλειά.
Γιατί ξέρετε ε… κανείς δεν προσλαμβάνει κοπρίτες, άσχετους και ηλίθιους, μόνο κάτι πανεπιστήμια για καθηγητές, λόγω μέσου… δημόσιοι υπάλληλοι και πάλι δηλαδή!
Δεν ξέρω τι θα κάνετε εσείς και λίγο με ενδιαφέρει πια, γιατί έχω χεσμένους τους πάντες που δεν θέλουν να βάλουν τα 400 γραμμάρια εγκεφάλου που έχουν να δουλέψουν.
Εγώ θα πάω να ψηφίσω και θα ψηφίσω ένα κόμμα εκτός κοινοβουλίου, όχι που ανταποκρίνεται στην ιδεολογία μου γιατί δεν έχω πλέον, αλλά που θα μπει στη βουλή και θα τους τα κάνει μπουρδέλο, όπως έκαναν και αυτοί τη ζωή μου!            Βασίλης Δημητριάδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...