M A N I E R
this site the web

ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προγραμματικών δεσμεύσεων του κόμματός του δήλωσε ότι θεωρεί «Απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία της χώρας τη διαμόρφωση μιας σταθερής πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, καθώς δεν αρκεί, όπως είπε, μια κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή».
Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό και να υπάρξει εθνικός, πολιτικός, κοινωνικός συναγερμός, μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
Ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος είτε το θέλει είτε όχι κάνει
κάλεσμα να ψηφιστεί εκτός από το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ώστε η συγκυβέρνησή τους να διαθέτει ισχυρό αριθμό βουλευτών για να συνεχιστεί η μνημονιακή προσήλωση. Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε ο επίσημος ρεπόρτερ του ΠΑΣΟΚ στο MEGA, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, το ζητούμενο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι το 50% των ψήφων.
Μην έχοντας άλλες διαφορές με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει επικεντρώσει την «επίθεσή» του εναντίον της, στο θέμα της αυτοδυναμίας που ζητά η γαλάζια παράταξη, αν και πολύ καλά γνωρίζει ο Σαμαράς πως κάτι τέτοιο είναι έξω από τη σφαίρα της λογικής.
Το «αίτημα» για αυτοδυναμία της ΝΔ, ακόμη κι αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί ώστε να υπάρχει κάτι στο οποίο τα δύο κόμματα εξουσίας θα διαφωνούσαν, για τα μάτια του κόσμου. Κι επειδή κατάλαβαν ότι ο λόγος της διαφωνίας φάνηκε πως ήταν στημένος, μέσα στον πανικό τους έστησαν ακόμη μια αιτία διαφωνίας, το ντιμπέιτ.
Από την άλλη, η ΝΔ μη μπορώντας να επιτεθεί για κάτι στο ΠΑΣΟΚ, αφού ουσιαστικά θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, επιτίθεται εναντίον της Αριστεράς. Τι εννοεί, όμως, με τον όρο «Αριστερά» η ΝΔ;
Σύμφωνα με τις ανεπίσημες οδηγίες που κυκλοφόρησε η Συγγρού δίνοντας νεότερη γραμμή στα παπαγαλάκια της: «Η διαπλοκή τα δίνει όλα για να επιβάλλει κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατική Αριστεράς».
Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, αυτή είναι η ανεπίσημη γραμμή της ΝΔ που μπλέκει τις βούρτσες με τις πούτσες και δημιουργεί έναν αχταρμά που μόνο το μυαλό ενός ανημέρωτου φασίστα θα μπορούσε να δημιουργήσει. Κι από ανημέρωτους φασίστες η ΝΔ, τα πάει καλά.
Βέβαια, δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Τσίπρας για το όλο μπέρδεμα. Η επιμονή του να εντάσσει τη ΔΗΜ.ΑΡ. στα κόμματα της Αριστεράς, έχει μπερδέψει πολύ κόσμο. Φανταστείτε, λοιπόν, τι βραχυκύκλωμα μπορεί να φέρει σε ανεγκέφαλους φασίστες.
Το ότι η ΔΗΜ.ΑΡ., αυτό το πασοκικό κολόβωμα, δεν είναι αριστερό φαίνεται κι από το γεγονός ότι δεν έχει δεχθεί καμία σοβαρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι το χαϊδεμένο τους παιδί, ο αυριανός συνεργάτης τους, η απόχη των ψήφων του ΠΑΣΟΚ που θα προσπαθήσουν να διαρρεύσουν. Μαζί με τη ΔΗ.ΣΥ. είναι τα κόμματα που θα δημιουργήσουν την απαιτούμενη ισχυρή πλειοψηφία της συγκυβέρνησης του μνημονίου.
Μέσα στο όλο μπάχαλο, ο Καρατζαφέρης επιτίθεται στη Ν.Δ. για να μην απολέσει την παλιά του ρητορική, αλλά ουσιαστικά τα «έχει πάρει» με τη «Χρυσή Αυγή» που ρουφάει σαν ηλεκτρική σκούπα όλους τους ψηφοφόρους του.
Και τέλος, το ΚΚΕ να επιμένει ότι έχει ιστορική ευθύνη να ακολουθήσει ολομόναχο το δρόμο των πεσμένων αγαλμάτων. 
Ίσως φέτος η αποχή από τις εκλογές σπάσει κάθε χαμηλό ιστορικό ρεκόρ. Σχεδόν όλοι θέλουν να ψηφίσουν, όμως 7 ημέρες πριν τις εκλογές η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αναζητά επιλογή. «Θέλω να ψηφίσω, αλλά δεν ξέρω ποιον» είναι αυτό που ακούω συνέχεια.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τους κράχτες των κομματικών μαγαζιών. «Για περάστε, για περάστε, εμάς ψηφίστε και θα γελάσετε». Ίδια εικόνα με εκείνους που «ψαρεύουν» τους τουρίστες να καθίσουν στη δική τους ταβέρνα και όχι στη διπλανή.
Εμποροπανήγυρη. Πέντε κρίκοι, ένα τάλιρο. Τόσοι ψήφοι, μία έδρα. Το καφενείον η Ελλάς. Ασώματος η κεφαλή… της Δημοκρατίας. Περάστε κόσμε.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...