M A N I E R
this site the web

Φρίκη με νεκρά σκυλιά στη Πηνεία!

Οι εθελοντές της ΜΚΟ Rommel κλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης να συνδράμουν σε ένα περιστατικό διάσωσης δύο σκύλων στην περιοχή της λίμνης Πηνειού δίπλα στο φράγμα.

Στο σημείο οδήγησαν τους εθελοντές δύο περίοικοι, και οι εικόνες που αντίκρισαν εκεί ήταν φρικιαστικές και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Δεκάδες νεκρά σκυλιά, μέσα σε μια άδεια τάφρο του φράγματος, μαζί με άλλα νεκρά ζώα, δίπλα στα οποία περιφέρονταν άλλα σκυλιά.
Οι εθελοντές του Rommel ένιωσαν τρομερά άσχημα όταν είδαν τα ζωντανά σκυλιά να ορμούν και να τρώνε από τις σάρκες των νεκρών. Κάτι που όπως φαίνεται συνέβη επί μακρόν για να υπάρχουν εκεί τόσο νεκρά σκυλιά, διαμελισμένα ή σκελετοί αυτών.Στην προσπάθεια της διάσωσης των δύο σκύλων που αποδείχθηκε, εκ των γενικότερων και ειδικότερων συνθηκών, πολύ δύσκολη, οι εθελοντές διαπίστωσαν πως τα περισσότερα αν όχι όλα τα νεκρά σκυλιά, όπως και τα ζωντανά έφεραν λαιμοδέτες και δεν φαίνονταν ότι ήταν αδέσποτα, αλλά εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους...

Η ΜΚΟ Rommel, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει στην κοινή γνώμη της Ηλείας το γεγονός αυτό, που δεν τιμά σε καμία περίπτωση, τον τόπο μας, την ιστορία και τον πολιτισμό του. Ζητούμε την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και τη βοήθειά τους ώστε να θωρακιστεί ο χώρος για να πάψει να αποτελεί έναν χώρο θανάτου για τα σκυλιά που όλοι γνωρίζουν πως αποτελούν τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου και σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τέτοιας τύχης.


Πρόκειται για πράξεις απάνθρωπες τις οποίες ο Rommel καταδικάζει σε κάθε περίπτωση όχι μόνο ως φιλοζωική οργάνωση, αλλά πρωτίστως ως άνθρωποι.

Η ΜΚΟ Rommel έχει αναλάβει ένα πολύ βαρύ φορτίο για την διάσωση και περίθαλψη ζώων στην Ηλεία. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως όσοι πολίτες έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν εθελοντικά στο έργο μας και να βοηθήσουν να προσφέρουμε στον τόπο, να μη διστάσουν να το πράξουν.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...