M A N I E R
this site the web

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Σ. Κουβέλης

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης, διευκρινίζει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και την συμφωνία για το PSI,  "αποσύροντας την εμπιστοσύνη του προς τους εταίρους της χώρας, η στάση των οποίων προσομοιάζει περισσότερο με στάση τοκογλύφων".

Παράλληλα, ο κ Κουβέλης θέτει την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην διάθεση του προέδρου του.


Στην επιστολή του, ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για "πρόγραμμα που οδηγεί σε στραγγαλισμό την οικονομία και εξαθλίωση την κοινωνία, χωρίς να δίνει ούτε μια προοπτική. Με τα μέτρα και τις συμφωνίες που εκβιαστικά απαιτούν οι δανειστές μας, οδηγούν τις ελληνικές οικογένειες στην πτώχευση, ενώ

τεχνητά κρατούν τη χώρα εκτός στάσης πληρωμών, για να περιορίσουν τις δικές τους ζημιές και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση των διεθνών αγορών από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία".

"Αν το αποτέλεσμα του προγράμματος, αντί για τόνωση στη δημιουργία και την υγιή επιχειρηματικότητα, αντί για δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και νέων προσπαθειών, είναι η παράδοση της κοινωνίας στις ορέξεις των αγορών χωρίς δίχτυ ασφαλείας, τότε δεν πρόκειται για πρόγραμμα στήριξης, αλλά για πρόγραμμα καταστροφής. Με αυτά τα δεδομένα, σήμερα είμαι υποχρεωμένος να αποσύρω τη εμπιστοσύνη μου στους εταίρους μας, και κατά συνέπεια δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα συμφωνία μαζί τους", αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κουβέλης.


Τέλος, απαντώντας σε χθεσινές βολές εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, για όσους βουλευτές του καταψηφίζουν το Μνημόνιο, ο κ. Κουβέλης διευκρινίσει πως ο ίδιος δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.


"Πραγματικά λυπάμαι που εκλεγμένοι βουλευτές, διανοούνται ότι είτε οι ίδιοι, είτε συνάδελφοι τους, σε τέτοιες στιγμές, θα ασχοληθούν με το κυνήγι της ψήφου", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...