M A N I E R
this site the web

"ΝΤΑΧΑΟΥ-ΤΣ!"Διαβάστε πώς αντέδρασαν οι Γερμανοί .....

Διαβάστε πώς αντέδρασαν οι Γερμανοί στο πρωτοσέλιδο, που παρουσιάζει την καγκελάριο Μέρκελ με στολή Ναζί και το σήμα της σβάστικας. Οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, οι διαδηλώσεις των Ελλήνων πολιτών, οι δραματικές διεργασίες μία ανάσα πριν την χορήγηση του νέου "παχυλού" πακέτου βοήθειας προς τη χώρα μας κυριαρχούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθημερινά.
Έναν λόγο παραπάνω για να ασχολείται με τα ελληνικά δρώμενα έχει η Γερμανία, τα μεγαλύτερα μέσα της οποίας το τελευταίο διάστημα στέκονται και αναπαράγουν τις "αντι-γερμανικές" εκδηλώσεις των Ελλήνων, με όποιον τρόπο κι αν εκδηλώνονται αυτές.
Σε σημερινά δημοσιεύματά τους, οι Spiegel και Welt, στις
ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, αναδημοσιεύουν το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία", που εμφανίζει την καγκελάριο Μέρκελ, να φορά τη στολή των Ναζί και να φέρει στο δεξί της χέρι μία σβάστικα.
Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της ελληνικής εφημερίδας ήταν "ΝΤΑΧΑΟΥ!" ενώ στον υπέρτιτλο το σχόλιο αναφέρει χαρακτηριστικά "MEMORANDUM MACHT FREI (Το Μνημόνιο απελευθερώνει)", αναφορά που ενόχλησε τους Γερμανούς.
Σχολιάζοντας το κεντρικό θέμα της "Δημοκρατίας", η Spiegel Online (κεντρική φωτο) δημοσιεύει φωτογραφία της, με τίτλο "Ελλάδα: Μίσος για τους Γερμανούς".
Ακόμη, στην ηλεκτρονική της έκδοση η Welt, στο κεντρικό της θέμα, κάνει αναφορά και στο πρωτοσέλιδο.
"Ελλάδα: Ένα αποτυχημένο κράτος πριν την έκρηξη", είναι ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος, που αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η συντηρητική εφημερίδα παρουσιάζει την Γερμανίδα Καγκελάριο, ως καρικατούρα, ενώ πολλαπλασιάζονται τα σχετικά δημοσιεύματα στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου, "οι Έλληνες ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο" για την κατάστασή τους, λόγος για τον οποίο και στρέφονται κατά της Γερμανίας για τα δικά τους λάθη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...