M A N I E R
this site the web

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Μάσιμο ντ΄Αλέμα

Την ώρα που η Ελλάδα ζει δραματικές στιγμές για την τύχη του ελληνικού λαού, υπάρχουν φωνές που καλούν την ΕΕ και τους άτεγκτους ηγέτες της να αλλάξουν ρότα στη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ'Αλέμα επικρίνει "την απουσία οράματος" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την "αποτυχία της πολιτικής της λιτότητας" στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην βελγική εφημερίδα "Le Soir".


"Η διαχείριση της ελληνικής κρίσης είναι ένα σαφές παράδειγμα της απουσίας οράματος και ευρωπαϊκής ηγεσίας. Η ελληνική κρίση είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της έλλειψης

ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, της έλλειψης αλληλεγγύης", σημειώνει ο Ντ'Αλέμα, μία από τις φυσιογνωμίες της ιταλικής αριστεράς, ο οποίος ήταν κυρίως πρωθυπουργός από το 1998 ως το 2000.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη, σύμφωνα με τον ίδιο, "με την αποτυχία της πολιτικής της λιτότητας. Αυτή στραγγαλίζει την οικονομία. Αυτή επιβάλλει αφόρητες θυσίες".


Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, οι οποίοι ανέβαλαν την Πέμπτη κατά μια εβδομάδα την έγκρισή τους για τη βοήθεια για την Ελλάδα αξιώνοντας από την Αθήνα να ξαναδεί τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει, "χρησιμοποίησαν πολύ σκληρή γλώσσα. (Έδωσαν) ένα μήνυμα που δεν είναι αποδεκτό", σημείωσε ο Ντ'Αλέμα.


Η ΕΕ "δεν θα πρέπει να είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) της δεκαετίας του '70, το οποίο επέβαλε δραστικά σχέδια στη Λατινική Αμερική", υπογράμμισε.


Ο Ντ'Αλέμα πρόσθεσε ότι ελπίζει οι χώρες της ζώνης του ευρώ να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η εμπειρία αυτή δείχνει ότι "χρειαζόμαστε μια βαθειά αλλαγή, να προσανατολιστούν εκ νέου οι ευρωπαϊκές πολιτικές" προς "την ανάπτυξη, την απασχόληση, την αλληλεγγύη", όπως και μια κοινή διαχείριση του δημόσιου χρέους των χωρών της ευρωζώνης, κυρίως με ευρωομόλογα, όπως και έναν φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική που ακολουθείται σήμερα στην Ευρώπη δεν είναι αυτή "πραγματικά της Ευρώπης (...) αλλά της συντηρητικής, της δεξιάς Ευρώπης".


Τον Μάρτιο ο Ντ'Αλέμα σκοπεύει να παρουσιάσει στο Παρίσι μαζί με τον σοσιαλιστή υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο μια "κοινή διακήρυξη" για την Ευρώπη, ανακοίνωσε τέλος ο ίδιος.   
              Nooz.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...