M A N I E R
this site the web

"Το Όνομα του Πατέρα σου ήταν Χίτλερ"

Θεωρείται η προσωποποίηση του κακού, αλλά ήταν και... πατέρας. Ο λόγος για τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν ήταν τελικά άτεκνος, αλλά είχε ένα γιο, και μάλιστα με μια Γαλλίδα! Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αγγλικού και γαλλικού Τύπου, ο ηγέτης του Γ' Ράιχ είχε αποκτήσει γιο με μια 16χρονη κατά τη στρατιωτική θητεία του στη Γαλλία στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ζαν Μαρί Λορέ, ο οποίος απεβίωσε το 1985, σε ηλικία 67 ετών, δεν συνάντησε ποτέ τον πατέρα του, αλλά πολέμησε τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Χίτλερ φέρεται ότι συνήψε ερωτική σχέση με τη μητέρα του Λορέ Σαρλότ Λομπζουά, τότε έφηβη, κατά τη διάρκεια της άδειάς του από τα χαρακώματα τον Ιούνιο του 1917. 

Ο Χίτλερ συνάντησε την κοπέλα στην κωμόπολη Fournes-
in-Weppe, δυτικά της Λιλ. Η Λομπζουά περιγράφει πώς συναντήθηκαν: «Μια ημέρα, καθώς κόβαμε άχυρο με άλλες γυναίκες, είδαμε έναν γερμανό στρατιώτη στην άλλη πλευρά του δρόμου.

»Ο στρατιώτης είχε ένα τετράδιο, και φαινόταν να ζωγραφίζει, κάτι που μάς προκάλεσε την περιέργεια. Μού είπαν να τον πλησιάσω».

Το ζευγάρι ξεκίνησε μια σύντομη σχέση, που κατέληξε στη γέννηση του Ζαν Μαρί το Μάρτιο του 1918.
Η τότε σύντροφος του Αδόλφου περιγράφει τις βόλτες τους στην εξοχή, αλλά τις ξαφνικές ομιλίες που έδινε σε ένα φανταστικό ακροατήριο.

«Δε μιλούσε γαλλικά (...) αλλά ακόμη και να καταλάβαινα γερμανικά δεν θα μπορούσα να παρακολουθήσω τι έλεγε, καθώς δεν είχα γνώση της ιστορίας της Πρωσίας, της Αυστρίας και της Βαυαρίας, κάθε άλλο» δήλωνε.

Η Λομπζουά τελικά έδωσε το γιο της για υιοθεσία. Όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Λορέ πολέμησε στη γραμμή Μαζινό, και μετά την κατοχή της Γαλλίας από τους Γερμανούς έγινε μέλος της αντίστασης.

Ο πραγματικός πατέρας του δεν τον αναγνώρισε ποτέ, αλλά διατήρησε επαφές με τη μητέρα του.
Λίγο πριν το θάνατό της στις αρχές του ’50 η γυναίκα, αποκάλυψε τελικά στο γιο της ότι ο πατέρας του ήταν ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους της παγκόσμιας ιστορίας.

Ο κ. Λορέ άρχισε να ερευνά εξονυχιστικά το παρελθόν του, προσλαμβάνοντας επιστήμονες για να αποδείξει ότι έχει τον ίδιο τύπο αίματος όπως ο Χίτλερ, αλλά ακόμη και παρόμοιο γραφικό χαρακτήρα.

Φωτογραφίες των δύο ανδρών αποκαλύπτουν επίσης μια εκπληκτική ομοιότητα.

Άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ιστορία είναι έγγραφα στα επίσημα αρχεία της Βέρμαχτ, στα οποία αποδεικνύεται ότι η Λομπζουά λάμβανε φακέλους με χρήματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν η γυναίκα απεβίωσε, βρέθηκαν επίσης πίνακες στη σοφίτα της που υπογράφονται από τον Χίτλερ. Εξάλλου η μεγάλη του αγάπη για τις τέχνες, και κυρίως για τη ζωγραφική, τον έκαναν να στραφεί στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης (1907 - 1908), από όπου όμως απορρίφθηκε δύο φορές. Στη Γερμανία, εντωμεταξύ, μια γυναίκα σε έναν πίνακα που φιλοτεχνήθηκε από τον Χίτλερ μοιάζει ακριβώς όπως η Λομπζουά.

Ο Λορέ έγραψε το 1981 ένα βιβλίο με τίτλο «Το Όνομα του Πατέρα σου ήταν Χίτλερ» και πρόκειται να επανεκδοθεί με τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν.

skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...