M A N I E R
this site the web

Ονειρευόμαστε …και ας λένε

Είναι αφορολόγητα είναι δωρεάν και σε ταξιδεύουν .Ο λόγος για τα όνειρα μας κατά την διάρκεια της νύχτας. Το δυσάρεστο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα όνειρα τα ξεχνάμε εκτός αν είναι έντονα, οπότε με μια σχετική προσπάθεια, κατά την διαρκεί της ημέρας, τα επαναφέρουμε στην μνήμη μας .Σύμφωνα με τους ειδικούς ασπρόμαυρα όνειρα βλέπει μόνο το 12% των ανθρώπων ενώ οι υπόλοιποι βλέπουν έγχρωμα ενώ δεν μπορούν να δουν όνειρα με εικόνες οι εκ γενετής τυφλοί. Επίσης ενδιαφέρον έχει ότι οι άνδρες βλέπουν στα όνειρα τους κυρίως άνδρες ενώ στα γυναικεία όνειρα πρωταγωνιστούν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες.
Διαβάστε τα χαρακτηριστικά των ονείρων μας.
1. Το 90% των ονείρων σας ξεχνιέται μόλις ξυπνήσετε

Μέσα σε 5 λεπτά μετά το ξύπνημα το ήμισυ των ονείρων σας έχει ξεχαστεί και μέσα σε 10 λεπτά το 90% δεν το θυμάστε καν.

2. Και οι τυφλοί ονειρεύονται
Οι άνθρωποι που τυφλώθηκαν μετά τη γέννησή τους μπορούν να δουν εικόνες στα όνειρά τους. Οι άνθρωποι που γεννιούνται τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες, αλλά έχουν εξίσου έντονα όνειρα, όπου συμμετέχουν άλλες αισθήσεις. Ακούνε, για παράδειγμα, τους ήχους, μυρίζουν, αγγίζουν πράγματα και αισθάνονται έντονες ψυχικές καταστάσεις.
3. Όνειρα βλέπουμε όλοι
Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται (εκτός από περιπτώσεις ακραίων ψυχολογικών διαταραχών). Αν πάλι νομίζετε ότι δεν ονειρεύεστε, απλώς έχετε ξεχάσει τα όνειρα που είδατε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
4. Στα όνειρά μας βλέπουμε μόνο πρόσωπα που ήδη γνωρίζουμε
Το μυαλό μας δεν έχει την ικανότητα να εφεύρει πρόσωπα. Έτσι στα όνειρά μας βλέπουμε πραγματικά πρόσωπα και όχι φανταστικά. Κι αν κάποια από αυτά που βλέπετε στον ύπνο σας δεν σας θυμίζουν κάτι, η εξήγηση είναι απλή: Όλοι έχουμε δει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη τη ζωή μας αλλά δεν τα θυμόμαστε. Έτσι έχουμε μια ατελείωτη προσφορά χαρακτήρων για τον εγκέφαλό μας, για να τους αξιοποιήσει κατά τη διάρκεια των ονείρων μας.
5. Δεν βλέπουμε όλοι ασπρόμαυρα όνειρα
Μόνο ένα 12% των ανθρώπων βλέπει αποκλειστικά ασπρόμαυρα όνειρα. Το υπόλοιπο 88% ονειρεύεται σε όλες τις… αποχρώσεις. Μελέτες που έγιναν από το 1915 μέχρι το 1950 αναφέρουν ότι η πλειονότητα των ονείρων ήταν σε μαύρο και άσπρο, αλλά αυτά τα αποτελέσματα άρχισαν να αλλάζουν στη δεκαετία του 1960. Σήμερα μόνο το 4,4% των ατόμων κάτω των 25 ετών βλέπουν ασπρόμαυρα όνειρα.
6. Τα όνειρα είναι συμβολικά
Αν ονειρευτείτε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, μπορεί το όνειρο να μην αφορά αυτό κάθε αυτό το θέμα αλλά μέσω αυτού να συμβολίζεται κάτι άλλο. Τα όνειρα, άλλωστε, μιλούν πάντα σε μια βαθιά συμβολική γλώσσα.
7. Συναισθήματα
Το πιο συνηθισμένο συναίσθημα που αισθάνεται κάποιος όταν ονειρεύεται είναι το άγχος, ενώ τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο συχνά από τα θετικά.
8. Μπορούμε να έχουμε 4 έως 7 όνειρα μέσα σε μια νύχτα
Κατά μέσο όρο ονειρευόμαστε μία ή δύο ώρες κάθε βράδυ.
9. Και τα ζώα ονειρεύονται
Μελέτες που έχουν γίνει σε πολλά διαφορετικά ζώα καταδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου τους τα εγκεφαλικά κύτταρα λειτουργούν όπως του ανθρώπου. Παρακολουθήστε, για παράδειγμα, ένα σκυλί στον ύπνο του και θα δείτε ότι συχνά τα πόδια του κινούνται σαν να κυνηγά κάτι μέσα σε ένα όνειρο.
10. Η έννοια της «ενσωμάτωσης»
Το μυαλό μας ερμηνεύει διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχονται οι αισθήσεις μας όταν είμαστε κοιμισμένοι και συχνά αυτά αποτελούν ένα μέρος των ονείρων μας. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές στον ύπνο μας ακούμε έναν ήχο από την πραγματικότητα, ο οποίος ενσωματώνεται με κάποιον τρόπο και νομίζουμε ότι είναι στο όνειρό μας. Για παράδειγμα, μπορεί να ονειρεύεστε ότι είστε σε μια συναυλία, ενώ ο αδελφός σας παίζει κιθάρα κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.
11. Οι άνδρες και οι γυναίκες ονειρεύονται διαφορετικά
Οι άνδρες τείνουν να ονειρεύονται περισσότερο άλλους άνδρες. Περίπου το 70% από τους χαρακτήρες που υπάρχουν στο όνειρο ενός άντρα είναι άτομα του ίδιου φύλου. Από την άλλη πλευρά, τα όνειρα των γυναικών περιλαμβάνουν σχεδόν ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών. Εκτός από αυτό, οι άνδρες έχουν γενικά πιο επιθετικά συναισθήματα στα όνειρά τους από τις γυναίκες.                                                              
Αντιγόνη Μιχοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...