M A N I E R
this site the web

Το χανείο της γραβιέρας.

Πριν πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια ο Οδυσσέας Ανδρούτσος τα έβαλε με τον Ομέρ Βρυώνη στο χάνι της Γραβιάς για τα πιστεύω του και νίκησε. Έμεινε στην ιστορία και αν και λίγοι ξέρουν την ιστορία όλοι έχουν ακουστά το μέρος της μάχης και το χρησιμοποιούν σαν παράδειγμα στο λόγο τους.
Σήμερα ζούμε μια άλλη μάχη, αυτή του χανείου της γραβιέρας. Μια παρωδία που κι αυτή θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ηλίθια μάχη από τη νεολιθική εποχή έως σήμερα. Γιατί, ενώ από την Ελλάδα πέρασαν πολλοί, πατριώτες, προδότες, κλέφτες, ευεργέτες, ποτέ, μα ποτέ στην ιστορία μας αλλά και αυτή της Ευρώπης δεν έχουν υπάρξει τόσοι ηλίθιοι μαζεμένοι στο ανώτατο επίπεδο ηγεσίας και κυβερνήσεως και τόσοι βολεμένοι «πολίτες».
Αν το πρόβλημα ήταν μόνο ελληνικό θα λέγαμε «πάει στο

διάολο…», εδώ όμως πρόκειται για τη συνομωσία των ηλιθίων και των απατεώνων, που προφανώς εκκολάπτονται και αναπαράγονται μεταξύ τους -ευτυχώς για μας δηλαδή- γιατί απ’ ότι φαίνεται το ζήτημα είναι άκρως γονιδιακό και συμπεριφορικό…

Έτσι, μια παρέα ανισσόροπων και λειψών πλουσίων και μη εγκεφάλων, που τους αφήσαμε να κάνουν τη «χαμαλοδουλειά» γιατί εμείς έπρεπε να εργαστούμε για να ζήσουμε και δεν είχαμε καιρό για πολιτική, συνασπίστηκαν, βολεύτηκαν και αποφάσισαν να παραστήσουν τους ευφυείς.
Ο βλάκας αναζητά πάντα πιο βλάκα για να τον διαδεχθεί, είτε από ματαιοδοξία θέλοντας ακόμα και μετά θάνατον να είναι ο «ηγέτης», είτε γιατί ήθελε τον πανηλίθιο για να μην μπλέκεται στα πόδια του.
Αυτό συμβαίνει από την πιο μικρή εξωραϊστική οργάνωση χωριού μέχρι το ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Γέμισε η χώρα «μπροστινούς» που θέλησαν να πάρουν την τύχη μας στα χέρια τους και να οδηγήσουν formula 1 με δίπλωμα για μηχανάκι. Μόνο που η ζωή δεν είναι PlayStation για να τρακάρεις όπου βρίσκεις χωρίς συνέπειες, πίνοντας τον καφέ σου από το πλαστικό ταπεράκιn..
«Κόβουμε τις συντάξεις, όχι δεν τις κόβουμε. Πληρώνουν όλοι χαράτσια, όχι δεν πληρώνουν, αλλά αυτοί που πλήρωσαν δεν ξέρουμε τι θα κάνουν. Απελευθερώνονται τα επαγγέλματα, όχι δεν απελευθερώνονται γιατί φωνάζουν λίγοι για να μην δουλέψουν οι πολλοί. Παραιτούμαστε, όχι δεν παραιτούμαστε.» ακούγονται φωνές από παντού και το μυαλό σου αρχίζει να αδειάζει προσπαθώντας να αντιληφθεί τη σχιζοφρένεια που επικρατεί.
Μια χώρα, μια Ευρώπη σε χάος γιατί ίσως ένας μαλάκας εκεί που έπαιζε αμπάριζα στο μέγαρο ενός πρωθυπουργού, πάτησε το κουμπί του συναγερμού κατά λάθος ή ένας άλλος έπαιξε την περιουσία μας στο πόκερ.
Η όλη κατάσταση θυμίζει πανικό σε πλοίο που βουλιάζει, χωρίς όμως να συμβαίνει αυτό.
Και όλοι μαζί παλεύουν για την πατρίδα που την έχουν γραμμένη κανονικά.
Μαζί παλεύουν και «πολίτες», από αυτούς που ακόμα βλέπω καθημερινά να με κλέβουν, όπως και την εφορία και να μου κλαίγονται σαν ζητιάνοι ζητώντας μου να με «πηδήξουν» την ώρα που αρπάζουν τα λεφτά από την τσέπη μου, λεφτά που προορίζονται ίσως για τη νοσηλεία μου, την παιδεία ή τους άθλιους δρόμους που κυκλοφορώ.
Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί οι «πατριώτες» πολεμιστές του χανείου της γραβιέρας είναι «αγανακτισμένοι»…
Είναι οι «καημένοι» που κατέβαιναν στο σύνταγμα γιατί δεν τους άφηναν να μας κλέψουν, όπως και τον πραγματικά ταλαιπωρημένο διπλανό τους στη συγκέντρωση, που δεν είχε ιδέα μαζί με ποιο ρεμάλι μούντζωνε τη βουλή...
Για τους πολιτικούς «οπλαρχηγούς» δεν το συζητώ καν… «αγανακτισμένοι» και αυτοί…  
        Βασίλης Δημητριάδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...