M A N I E R
this site the web

Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα;

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων διοργανώνουν την «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» στις 31 Οκτωβρίου 2011 (από 10:00 έως 16:00) στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Β. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) και σας προσκαλούν να την παρακολουθήσετε.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας εκπρόσωποι από τα συναρμόδια υπουργεία, τις αυτοδιοικητικές δομές, πολιτικοί παράγοντες κ.ά. θα συζητήσουν τόσο με τον ευρωπαίο επίτροπο Περιβάλλοντος, όσο και με ευρωβουλευτές για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, δηλαδή την κουλτούρα της φιλοζωίας και την ελληνική πραγματικότητα.
Επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης και πανεπιστημιακοί θα συζητήσουν με τους αρμόδιους τόσο για τα νομικά, κτηνιατρικά, κοινωνιολογικά και φιλοσοφικά προβλήματα, που δημιουργούνται εξαιτίας της αποκλίνουσας (από την ευρωπαϊκή) ελληνικής νοοτροπίας, που υπάρχει σε βάρος των ζώων.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος
Γιάννης Δριβελέγκας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργός Παιδείας
Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής
Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων
Ροδούλα Ζήση, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Μιλένα Αποστολάκη, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Θανάσης Πλεύρης, Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.
Εκπρόσωπος Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας
Εκπρόσωπος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Εκπρόσωποι λοιπών πολιτικών κομμάτων
Ομιλητές
Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Κρίτων Αρσένης, Ευρωβουλευτής
Σταύρος Δήμας, πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος Ε.Ε.
Νατάσσα Διάκου, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Gerben-JanGerbrandy, Ευρωβουλευτής
Κατερίνα Ηλιάδη, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομικός Σύμβουλος της Δ.Ε.Η.
Ιωάννης Καράκωστας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ιωάννα Κουφάκη, Εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α., Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου Περιβάλλοντος.
Γιώργος Κρεμλής, Διευθυντής της νομικής υπηρεσίας περιβάλλοντος της Ε.Ε.
Ιωάννης Λύτρας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού
Αναστασία Μπομπολάκη, Πρόεδρος Πανελλαδ. Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Μέλος Πανελλαδ. Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματίων
Μάκης Παπάζογλου, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Φωτεινή Πιπιλή, Βουλευτής Ν.Δ.
Στέφανος Ροζάνης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Γλυκερία Σιούτη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
Θεόδωρος Σκυλακάκης, Ευρωβουλευτής
Δημήτρης Τόντης, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Γραφείο Ευρωπαίου Επίτροπου Περιβάλλοντος Janez Potocnik
Συντονίζει ο Γιάννης Πολίτης, Δημοσιογράφος
Η συμμετοχή όλων των θέσει εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων (συμπεριλαμβανομένων και των απλών φιλόζωων) είναι απαραίτητη και ευκταία.
Για περισσότερες πληροφορίες ή και για συμμετοχή στην ημερίδα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 6976489349.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Newsbomb.gr                                                                                                       Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα;                                                                                  ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Έβαλαν φωτιά σε σκυλίτσα στο Κερατσίνι! Διαμαρτυρία σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στην πλατεία Χαραυγής. Δύο άτομα περιέλουσαν με οινόπνευμα μια άτυχη σκυλίτσα και της έβαλαν φωτιά. Ευτυχώς το σκυλί επέζησε, αν και έχει τρομερά εγκαύματα στο τρίχωμα και στα γεννητικά της όργανα. Πρόκειται για θηλυκό αστείρωτο σκυλί, ηλικίας μόλις 10 μηνών. Αυτή τη στιγμή ζητείται σπίτι φιλοξενίας, ώστε να μην βρεθεί και πάλι στο δρόμο το άτυχο ζώο ( για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα ακόλουθα τηλέφωνα 6983156769, 6980270744).

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του ανθρώπου που έκαψε τη σκυλίτσα, στη διεύθυνση 25ης Μαρτίου και Αναπαύσεως στο Κερατσίνι 

Κερατσίνι: Mε νερό και πέτρες επιτέθηκαν σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για την καμμένη σκυλίτσα  

DogWorld  Εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...