M A N I E R
this site the web

ΚΑΙ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !...

Οι παρωπιδοφόρες προσωπικότητες είναι, πολλάκις, αποδεδειγμένο, πως δεν θεωρούν τίποτα πιο σημαντικό και πιο ωφέλιμο από τον κεντρικό στόχο, που έχουν θέσει. ΄Ολα τάλλα τα προσπερνούν με αδιαφορία και αναισθησία, βλέποντάς τα μόνο ως μέσα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διευκόλυνση των σχεδίων τους.

Το γεγονός, πως μπορεί να υπάρχουν και ζητήματα σοβαρά, όπως πολιτικά, κοινωνικά ή και εθνικά, τα οποία επηρεάζονται δυσμενώς ή και ανεπανόρθωτα, είναι κάτι που τους αφήνει ασυγκίνητους και ατάραχους.

Ο Α. Σαμαράς έχει κλειδώσει στην προσωπική του προοπτική, την κατάληψη της πρωθυπουργικής καρέκλας. Ο κεντρικός του αυτός στόχος είναι πάνω απ΄ οτιδήποτε άλλο, ακόμα και από το συμφέρον της χώρας, ακόμα και από την χρεοκοπία της και την πτώχευσή της.

Ο δοτός του Καραμανλή, θέλει τη ρεβάνς και τη θέλει παράφορα και παράφρονα. Ζητάει εκλογές και για τις πετύχει υπονομεύει τις προσπάθειες λύσεων, λαϊκίζει ασύστολα, εκμεταλλευόμενος τα δεινά του ελληνικού λαού, υπόσχεται ελαφρύνσεις και παροχές σε μια περίοδο ασφυκτική για την οικονομία, προβοκάρει τους εταίρους - δανειστές, μετερχόμενος φτηνά πολιτικά τεχνάσματα και χρησιμοποιώντας συνθήματα, που δεν έχουν και δεν μπορεί ν΄ αποκτήσουν κανένα, ουσιαστικό, περιεχόμενο.

Στην προσπάθειά του να αναβιώσει την έννοια και τα χαρακτηριστικά της πάλαι ολέθριας για τον τόπο "εθνικοφροσύνης", το παίζει "πατριώτης", μοστράρεται ως "ελληναράς", σε αντίθεση με τους άλλους, τους ανθέλληνες, τους προδότες... ΄Εχει αναλάβει την προστασία και την καθοδήγηση, όλης της καφρίλας του ακροδεξιού περιθωρίου, όλων των γραφικών, πλην επικίνδυνων φασιστοειδών, που βλέπουν στο πρόσωπό του την ενσάρκωση των νοσηρών φαντασιώσεών τους


Οι φέροντες παρωπίδες, είναι, συνήθως και παρλαπίπες, νομίζοντας πως δείχνουν ειλικρίνεια. ΄Ετσι και ο Αντωνάκης, σε μια κρίση ειλικρίνειας (κι όχι μόνο), βγήκε στη Θεσσαλονίκη κι έκανε τα αποκαλυπτήρια των θλιβερών και επικίνδυνων σχεδιασμών του. Ξεκαθάρισε, λοιπόν, πως θέλει εκλογές, εδώ και τώρα, και θέλει καθαρή εντολή, δηλαδή, αυτοδυναμία. (Απέκλεισε κατηγορηματικά και αφόρισε, οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις...).

Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση, το ξέκοψε μια και καλή, πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές, θα πάρει στις δεύτερες, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει, πως η χώρα θα πηγαίνει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρις ότου ο τρελλαντώνης πάρει αυτοδυναμία.
Μέσα σ΄ αυτήν τη συγκυρία, με τα χαρακτηριστικά της, τα προβλήματα, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας ορατό, όσο ποτέ, ο ...υπεύθυνος και ...σοβαρός αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, σπρώχνει τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες, όμως, το δηλώνει, δεν θάναι ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τόσες όσες χρειαστούν για να τον κάνουν πρωθυπουργό !

Οι παρωπιδοφόροι τύποι δεν τόχουν σε τίποτα να ισοπεδώσουν, στο διάβα τους προς τον τελικό προορισμό τους, τα πάντα. Ετούτος, ως βέρος "εθνικόφρων", δεν νοιάζεται, ούτε και για το αν πρόκειται, με τη δράση του, να διαλυθεί η Ελλάδα !...  

ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...