M A N I E R
this site the web

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

Ποτέ άλλοτε, έλληνας πρωθυπουργός δεν βρέθηκε στην ιδιόμορφη και δύσκολη θέση, σαν αυτή που βρέθηκε και βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου.
Από τη μια να έχει κληρονομήσει μια χρεοκοπημένη, στην ουσία, χώρα, εξ αιτίας μιας διαχρονικής άσκησης στρεβλών πολιτικών και μιας εγκληματικής πρόσφατης 5ετους διακυβέρνησης και από την άλλη να αντιμετωπίζει μια θλιβερή κατάσταση σε επίπεδο Ε.Ε. και Ευρωζώνης, λόγω συγκεκριμένων ανεπαρκών πολιτικών και Πολιτικών.
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε να κατηγορείται και ν΄ απολογείται και ...για το εσωτερικό και για το εξωτερικό, για τα εγκλήματα, τα λάθη, τις αναβλητικότητες και τις ανεπάρκειες των άλλων, κληροδοτών και εταίρων, οι οποίοι, κατά τύχη (;) ανήκουν όλοι στη Δεξιά !

Ο συρφετός του Καραμανλάκα κατέστρεψε την οικονομία, δίνοντάς της τη χαριστική βολή, ο Παπανδρέου κατηγορείται για τη χρεοκοπία της ! Και το εξοργιστικό είναι, πως πρωτοστατούντες στις κατηγόριες είναι εξέχοντα μέλη του καραμανλικού συρφετού της επάρατης 5ετίας, στους οποίους πρέπει ν΄ απολογείται !

Οι δεξιούρες (του κερατά) της τρόϊκας διαμόρφωσαν και επέβαλλαν το μνημόνιο και την άκρατη πολιτική της λιτότητας, επιμένοντας, αμετακίνητοι σ΄ αυτή, η κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει τα βέλη της κριτικής και τις κατηγορίες, ακόμα (γαμώ τη καταδίκη μου γαμώ !...), και από τους εγχώριους …κερατάδες της Δεξιάς !


Οι συντήρες της μετριότητας και της ανεπάρκειας, πάνε και φέρνουν, είκοσι μήνες τώρα, το «ελληνικό πρόβλημα», σε επίπεδο ευρωζώνης, κάνοντας τη μια μαλακία πάνω στην άλλη, ο Γ. Παπανδρέου, στοχοποιείται ! Κι ας είναι αυτός, που από την πρώτη στιγμή έβαλε την ουσία του προβλήματος και τα πλαίσια, μέσα στα οποία θα έπρεπε και θα πρέπει ν΄ αντιμετωπισθεί και να λυθεί…

Μόνος εναντίον όλων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ο έλληνας πρωθυπουργός αγωνίζεται και βολοδέρνει, για να σώσει την Ελλάδα, ενάντια στα προβλήματα και τις δεξιές πολιτικές, συγκεντρώνοντας όλα τα πυρά της κριτικής και της πολεμικής.

Και καλά, να δέχεται κριτική από τα λαϊκά στρώματα, που υφίστανται τις βαριές συνέπειες της λιτότητας και το Κόμμα του, για το ό, τι συμφώνησε στις πολιτικές και τις επιταγές της τρόϊκας (με τη λογική του μονόδρομου…), αλλά να τον κατηγορούν, από πάνω και οι δεξιούρες, ένοχοι στο εσωτερικό, για την κατάντια της οικονομίας και της χώρας, και συνένοχοι στο εξωτερικό, των ανεπαρκών ηγετίσκων της Ε.Ε, αυτό κι αν είναι δράμα !...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...