M A N I E R
this site the web

Το νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων οδεύει προς τη Βουλή

Αυστηρότερες ποινές για την κακοποίηση των ζώων, απαγόρευση των τσίρκο, διαδικτυακή βάση για τα τσιπ και αρμοδιότητες στους δήμους για τα αδέσποτα: Αυτά, μεταξύ άλλων, προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα. Eπιπλέον, θα επιτρέπεται η μεταφορά των ζώων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσα ειδικά κλουβιά, και οι πολυκατοικίες δεν θα έχουν το δικαίωμα να απαγορέυουν την παρουσία ζώων στα διαμερίσματα.
Το διορθωμένο, αν και όχι τελειοποιημένο, νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίησή τους με  ....
κερδοσκοπικό σκοπό, οδεύει προς τη Βουλή, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».
Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείρισή τους θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο. Ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής του ίδιου κατηγορούμενου, οι ποινές θα γίνονται ακόμα αυστηρότερες.
Πολύ σημαντική είναι η ρύθμιση που απαγορεύει τη συμμετοχή όλων των ζώων σε τσίρκο ή άλλο δημόσιο θέαμα και η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας έκθεσης ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.
Βασικό εργαλείο για τη διαχείριση της προστασίας τους από την απώλεια και από ενδεχόμενες κακοποιήσεις θα είναι η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση Σήμανσης και Καταγραφής των ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατιών) αλλά και των ιδιοκτητών τους, που αναμένεται να δημιουργηθεί
Επιπλέον, οι κανονισμοί των πολυκατοικιών δεν θα νομιμοποιούνται πλέον να απαγορεύουν την παρουσία ζώων στα σπίτια των ιδιοκτητών ζώων. Αυτοί θα μπορούν ξεκάθαρα να διατηρούν μέχρι δύο ζώα στο σπίτι τους, ασχέτως από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Όσοι διαμένουν σε μονοκατοικίες ή διπλοκατοικίες θα μπορούν να διατηρούν όσα ζώα θέλουν, αν τηρούν τις υγειονομικές διατάξεις.
Υποχρεωτικά όλα τα ζώα θα πρέπει να έχουν τσιπ, ενιαίο βιβλιάριο υγείας και διαβατήρια. Τα αδέσποτα σκυλιά θα πρέπει να περισυλλέγονται και να τσιπάρονται πριν δοθούν για υιοθεσία. Το ποσό της σήμανσης αυτή δεν έχει διευκρινιστεί, γιατί μέχρι σήμερα είναι αρκετά ακριβά.
Οι δήμοι της χώρας θα πρέπει υποχρεωτικά να δημιουργήσουν σύστημα περισυλλογής των αδέσποτων και καταφύγια μέσα στα επόμενα 2 χρόνια από τη ψήφιση του νόμου. Κάθε δήμος, ακόμη, θα είναι υπεύθυνος για κάθε βλάβη που προκαλείται σε τρίτους από αδέσποτα ζώα. «Ελπίζουμε αυτή η διάταξη να μην ωθήσει τους "φιλόζωους" δήμους της χώρας, σε άμεση εξολόθρευση των αδέσποτων», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Ε».
Τα δημοτικά καταφύγια, εκτός από την ιατρική περίθαλψη που θα παρέχουν στα αδέσποτα ζώα, θα αποτελούν και χώρους προσωρινής παραμονής των αδέσποτων ζώων, τα οποία στη συνέχεια θα επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο όμως θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από σχολεία, υπηρεσίες υγείας κτλ. Οπότε μάλλον είναι αβέβαιο το που ακριβώς θα τοποθετούνται τα αδέσποτα. tvxs.

1 σχόλια:

ολα θα πανε καλα... είπε...

τι απέγινε;;δεν άκουσα ειδήσεις.Πέρασε το νομοσχέδιο;Μακάρι...
Βέβαια τώρα που ξαναδιαβάζω την ανάρτηση γράφεις το ρήμα "οδεύει",οπότε μάλλον θα γίνει,αν γίνει,στο μέλλον.Για να δούμε...Το ελπίζω.

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...