M A N I E R
this site the web

photogallery : Έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν .


Ένα σύννεφο καπνού και τέφρας πάνω από το ηφαίστειο Grímsvötn  στην Ισλανδία στις 21 Μαΐου 2011. Το σύννεφο που υψώνονται από Grímsvötn ως αποτέλεσμα απο την έκρηξη, παρατηρήθηκε πρώτη φορά γύρω στο 1900 GMT και σε λιγότερο από μια ώρα είχε φθάσει σε ένα ύψος 11 χιλιομέτρων (6,8 μίλια), σύμφωνα με το ισλανδικό μετεωρολογικό ινστιτούτο.(STR / AFP / Getty Images)




2
Στάχτη Plume από Grímsvötn Ηφαίστειο, στην Ισλανδία,στις 22 Μαΐου 2011, από δορυφόρο MODIS της NASA. (NASA / GSFC, MODIS ταχείας επέμβασης) 

3
Ατμού και στάχτης από το ηφαίστειο Grímsvötn, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα Vatnajokull, περίπου 120 μίλια (200 χλμ) ανατολικά της πρωτεύουσας, Rejkjavik, Σάββατο, 21 Μαΐου του 2011. (Φωτογραφία AP / Jon Gustafsson) 

4
Τρεις κεραυνοί εμφανίζονται στα σύννεφα, ομίχλη, καταχνιά, και ηφαιστειακή στάχτη στο σημείο της έκρηξη ηφαιστείου Grímsvötn στις 22 Μαΐου 2011. Gunnar Gestur

5
(1 από 3) εκρήξη ατμού και στάχτης αλληλεπιδρούν με σύννεφα πάνω από το ηφαίστειο Grímsvötn. Φωτογράφος Johann Ingi Jonsson ταξίδεψαν μέσα σε 1 χιλιόμετρο από την ιστοσελίδα έκρηξη το βράδυ της 22 Μάη του 2011, για να πάρει αυτές τις φωτογραφίες. .Johann Ingi Jonsson )

6
  Φωτογράφος Johann Ingi Jonsson ταξίδεψε με 4x4 Adventure Tours σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από την έκρηξη του ηφαιστείου.  

7
Johann Ingi Jonsson )

8
(Φωτογραφία AP / Halldora Kristin Unnarsdottir) 

9
 (Reuters / Jon Gustafsson / Helicopter.is)

10
Ηλιοβασίλεμα στις 22 Μαΐου του 2011. Gunnar Gestur ) #

11
  (Φωτογραφία AP, Gustafsson Jon)

12
Αυτή η εικόνα του αυξανόμενου σύννεφου στάχτης του ηφαιστείου Grímsvötn προέρχεται από Eggert Norðdahl της Reykjkavík. Norðdahl: Αυτό γυρίστηκε σε ακατέργαστη μορφή με τη Canon ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και Sigma «Bigma« 500 χιλιοστά φακό,  από την κορυφή του βουνού περίπου 85 χιλιόμετρα (50 μίλια) από την έκρηξη. Norðdahl Eggert

13
Μια εικόνα του ήλιου επισκιάζεται από ηφαιστειακή στάχτη, η οποία ελήφθη από Úlfur Björnsson την 22η Μαΐου 2011. Björnsson: «Ήμουν πεζοπορία, το μεγαλύτερο βουνό της Ισλανδίας (Hvannadalshjúkur) και όταν ήρθαμε κάτω είδαμε το ηφαίστειο εκρήγνυται πολύ. Πήγαμε στο στρατόπεδο  για ύπνο, αλλά το πρωί  όλα τα καλύπτεται η στάχτη και δεν μπορούσαμε να  δουμε πολύ. Αργότερα μέσα στην ημέρα μπορούσα να δω τον ήλιο μέσα από αυτούς. Αρπαξα φωτογραφική μηχανή μου και πήρα αυτή τη φωτογραφία. " .Úlfur Björnsson

14
Ισλανδική φωτογράφος Robert Reynisson καλύπτει την έκρηξη του ηφαιστείου στην άκρη της τέφρας στο Ρέικιαβικ στις 22 του Μάη του 2011. (Reuters / Ingolfur Juliusson) 

15
23 του Μάη 2011. (Reuters / Ingolfur Juliusson) 

16
  (Reuters / Ingolfur Juliusson)

17
Ένα αυτοκίνητο ταξιδεύει βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι  στη μικρή πόλη του Kirkjubæjarklaustur, Ρέικιαβικ, στις 22 Μάη του 2011. (Reuters / Ingolfur Juliusson) 

18
Πρόβατα κινούνται μέσα σ 'ένα λιβάδι σε ένα αγρόκτημα στην Ισλανδία, στις 22 Μαΐου 2011. (Reuters / Ingolfur Juliusson) 

19
Ένα νεκρό πουλί βρίσκεται στην ηφαιστειακή στάχτη στην εθνική οδό Ένα κοντά στην πόλη Kirkjubæjarklaustur στα νοτιοανατολικά της Ισλανδίας, στις 22 του Μάη 2011. (Reuters / Ingolfur Juliusson) #

20
Ένα αγρόκτημα κάτω από τέφρα colud στην Thorvaldsstadir, νοτιοανατολικά της Ισλανδίας, στις 22 Μαΐου, 2011. (Reuters / Ingolfur Juliusson) 

21
από δορυφόρο MODIS της NASA. (NASA / GSFC, MODIS ταχείας επέμβασης) 

22
Ένα πρόβατο στέκεται  σε ένα αγρόκτημα στο Mulakot, στις 22 Μάη του 2011. (Reuters / Ingolfur Juliusson)  

Το σύννεφο ηφαιστειακής έκρηξης του Grímsvötn, εμφανής στην άκρη των GOES της NASA-13 εικόνες. (NASA / Blog Δορυφορική CIMSS )     Το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν οδήγησε στην ακύρωση σχεδόν 500 πτήσεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπλοΐας Eurocontrol. 
Όπως ανακοίνωσε η Eurocontrol, νέφη πυκνής συγκέντρωσης τέφρας έχουν επεκταθεί σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Μεγάλης Βρετανίας. Από τις 29.000 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα σε όλη την Ευρώπη, ακυρώθηκαν οι 500.
Η Eurocontrol προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νέφος να φτάσει μέχρι αύριο Τετάρτη σε περιοχές της Δανίας, της νότιας Νορβηγίας και της νοτιοδυτικής Σουηδίας.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε άλλωστε ότι ενδέχεται να κλείσουν προσωρινά τα αεροδρόμια του Αμβούργου, της Βρέμης και ίσως και του Βερολίνου από τα μεσάνυχτα απόψε. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να κλείσει και το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας, το Κέφλαβικ, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ. Η εκπρόσωπος της ισλανδικής υπηρεσίας ελέγχου των αεροδρομίων, Γιόρντις Γκουντμουνσντότιρ, είπε ότι το νέφος της στάχτης που είχε κινηθεί προς τη Γροιλανδία φαίνεται πως επιστρέφει προς την Ισλανδία, λόγω της αλλαγής του ανέμου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...