M A N I E R
this site the web

Handelsblatt: «Η Ευρώπη καβγαδίζει, η Γερμανία κοιτάζει»

πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας Handelsblatt υπογράφει ο Φρίντριχ Μερτς, πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Γερμανίας σχολιάζοντας γιατί η ΕΕ απέτυχε να δώσει λύσεις σε όλες τις τρέχουσες κρίσεις.
"Δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί το γεγονός ότι η Ευρώπη, ή μάλλον καλύτερα η ΕΕ, είναι βουτηγμένη βαθιά στην κρίση" υποστηρίζει ο κ. Μερτς.
"Το μεγαλύτερο έλλειμμα της ΕΕ είναι η δραματική αδυναμία ηγεσίας του πολιτικού της κόσμου. Ιδιαίτερα σε καιρούς με τόσες προκλήσεις, η Ευρώπη θα χρειαζόταν μια Κομισιόν, ικανή να επιδείξει ισχύ και όραμα για την ανάπτυξη του 21ου αιώνα" επισημαίνει, τονίζοντας ότι δυο...είναι οι στόχοι οι οποίοι θα έπρεπε να επιτευχθούν τώρα περισσότερο από ποτέ. "Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή πολιτική ασφαλείας" λέει χαρακτηριστικά.
"Η γερμανική στάση στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα της Λιβύης απλώς αποδυνάμωσε τη συνοχή μεταξύ των Ευρωπαίων και τους δεσμούς Ευρωπαίων και Αμερικανών" υποστηρίζει. Όσον αφορά το ευρώ, εκφράζει την άποψη ότι η Νομισματική Ένωση κινείται στην κατεύθυνση μετατροπής της σε Αναδιανεμητική Ένωση.
"Οι υπερχρεωμένες χώρες της Νομισματικής Ένωσης, δεν χρειάζονται απλώς δάνεια. Τα οποία το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν το χρέος τους ακόμη περισσότερο. Χρειάζονται κυρίως βοήθεια προκειμένου να δημιουργήσουν ανταγωνιστική οικονομία. Ποιος θα δώσει αυτή τη βοήθεια, αν όχι μια ισχυρή Ευρώπη;» σημειώνει.
"Μια ισχυρή Ευρώπη, χρειάζεται μια ισχυρή Κομισιόν. Η Κομισιόν στις Βρυξέλλες όμως θα είναι ισχυρή, μόνον εφόσον επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της" τονίζει, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πολλά πολιτικά καθήκοντα πρέπει να παραμείνουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών και να αποτελούν εσωτερικές υποθέσεις, καθώς διαφορετικά αυξάνεται η απογοήτευση και η οργή έναντι των Βρυξελλών.
Ο Μερτς, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υποτιμώνται τα αντί - ευρωπαϊκά αισθήματα σε πολλές χώρες της ΕΕ. "Τα αισθήματα αυτά όμως αποτελούν ευκαιρία ούτως ώστε η Ευρώπη να επαναπροσδιοριστεί εν μέσω κρίσης και να αναλάβει από κοινού σημαντικές δράσεις προκειμένου να επιτευχθούν λύσεις" καταλήγει. tvxs
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...