M A N I E R
this site the web

Πάσχα και... Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πειραμάτων στα Ζώα.

Περισσότερα από 5.000.000 αμνοερίφια έσυραν το χορό της σούβλας ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, που συμπίπτει φέτος με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πειραμάτων στα Ζώα. Την ίδια στιγμή, πάνω από 12.000.000 ζώα βασανίζονται στα ευρωπαϊκά εργαστήρια για επιστημονικούς λόγους.
Στατιστική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από την European Commission το Σεπτέμβριο του 2010, αναφέρει πως 12.000.000 ζώα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2008, στα ερευνητικά εργαστήρια.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής(ΠΟΦΥΖΩ), στα χειρουργικά τραπέζια της φρίκης, την πρώτη θέση κατέχει η Γαλλία, τη δεύτερη το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, η δε Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις.
«Τα πειραματόζωα δε βασανίζονται και πεθαίνουν μόνο για τις....
θεραπείες των ανθρώπινων ασθενειών αλλά και για να έχουμε εμείς, τα ευφυή δίποδα, σπίτια πεντακάθαρα, αστραφτερά μπάνια, καλογυαλισμένα έπιπλα, αποσμητικά χώρου και άλλα πολλά. Η παραγωγή οικιακών προϊόντων είναι μια λίστα χωρίς τέλος που στο βωμό της κερδοφορίας βασανίζει και θανατώνει σκυλιά, πιθήκους, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, γουρούνια, αρουραίους, ψάρια και γάτες. Στην πολεμική βιομηχανία, στις πολεμικές συρράξεις, στην κατάκτηση του Διαστήματος, τα ζώα είναι πάντα τα πρώτα θύματα».
Αυτό που άρχισε στις αναπτυγμένες χώρες, συνεχίζεται και στις αναπτυσσόμενες χώρες όλου του κόσμου. Τα ζώα δε χρησιμοποιούνται μόνο σαν ιατρικά εργαλεία, αλλά και σαν εργαλεία μάθησης σε Ανώτερα και Κατώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στην Τανζανία και σε 28 άλλες αφρικανικές χώρες, σε χώρες της Ασίας, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων ζώων της άγριας πανίδας και επιπλέον σκύλοι και γάτες βασανίζονται απάνθρωπα. σε διάφορα πειράματα, σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια και θεωρούν φαινόμενο κάθε άλλη εναλλακτική μέθοδο.
Ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως από τα πειράματα στα ζώα έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις και πως ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αν δε δοκιμαστεί πρώτα και σε ανθρώπους, τα ζώα εξακολουθούν να είναι ακόμα τα μεγάλα θύματα της ανθρωπότητας και να κατακρεουργούνται στα χειρουργικά τραπέζια, υπογραμμίζουν οι ΠΟΦΥΖΩ.       tvxs 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...