M A N I E R
this site the web

Εντοπίστηκαν κρυμμένα γραπτά του Κάφκα!

Γραπτά του, Φραντζ Κάφκα, καθώς και του φίλου του, Μαξ Μπροντ,ανακαλύφθηκαν σε δικαστήριο στο Ισραήλ.Τα γραπτά παρέμεναν κρυμμένα για πολλές δεκαετίες και τελικά ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια μιας δίκης που αφορούσε την κυριότητα των ακινήτων του Μαξ Μπροντ.
Το 1939 ο Μπροντ, υπό το φόβο της ναζιστικής απειλής, εγκατέλειψε την πατρίδα του, την Τσεχία και πήρε μαζί του και μια βαλίτσα με τα γραπτά του Κάφκα.
Μετά τον θάνατο του Μπροντ, η περιουσία του πέρασε στην γραμματέα του, Έσθερ Χοφ, η οποία τοποθέτησε μέρος του αρχείου σε χρηματοκιβώτια στο Τελ Αβιβ και στην Ζυρίχη.
Ο λογοτεχνικός θησαυρός περιέχει χειρόγραφα του Μπροντ και του Κάφκα, διηγήματα, μερικά ημερολόγια και αλληλογραφίες του Κάφκα και κάποια αδημοσίευτα ημερολόγια του Μπροντ.
Ίσως, τα εν λόγω γραπτά, να αποκαλύψουν περισσότερα για τη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ου αιώνα!
Η ζωή και το έργο του Φραντζ Κάφκα.  ....
ο Φραντζ Κάφκα, γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1883 στην Πράγα από γονείς Εβραίουςέξι παιδιά. μικροαστούς, ενώ ήταν το μεγαλύτερο από
Σπούδασε αρχικά χημεία και κατόπιν νομικά, ενώ παρακολούθησε μαθήματα γερμανικών σπουδών και ιστορία της Τέχνης.
Στο τέλος του πρώτου έτους των σπουδών του, γνώρισε τον Μαξ Μπροντ, ο οποίος παρέμεινε στενός του φίλος, για όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Ο Κάφκα εργάστηκε σε μια μεγάλη ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, αλλά παραιτήθηκε σύντομα, καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στη συγγραφή.
Δούλεψε, όμως και σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ παράλληλε έγραφε.
Το συγγραφικό του έργο, δεν αναγνωρίστηκε από το ευρύ κοινό, παρά μόνο μετά το θάνατό του, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής του δημοσίευσε μόνο λίγα μικρά διηγήματα.
Στη διαθήκη του, ζήτησε από τον στενό του φίλο Μαξ Μπροντ, να κάψει όλα τα αδημοσίευτα έγγραφά του, αλλά ο Μπροντ αγνόησε την επιθυμία του και έτσι έφτασαν σε εμάς, κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως η “Δίκη”, ο “Πύργος”, η “Αμερική”.                                                                                                                            Απε
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...