M A N I E R
this site the web

Daily Mail: Υποδειγματική η επιχείρηση της ελληνικής κυβέρνησης για την αποχώρηση Ελλήνων και Κινέζων από τη Λιβύη

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Daily Mail συγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκαν Αμερικανοί πολίτες από τη Λιβύη στη Μάλτα με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά Ελλήνων και Κινέζων.
Οι ειδήμονες διερωτώνται για ποιο λόγο δεν ναυλώθηκε από τους Αμερικανούς ένα μεγαλύτερο πλοίο, όπως αυτά που χρησιμοποίησαν Έλληνες και Τούρκοι σημειώνει η DAILYMAIL σε ρεπορτάζ με θέμα τη διαφυγή 167 Αμερικανών από τη Λιβύη, που βρίσκονται ήδη στη Μάλτα.
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ παρατίθεται παρατήρηση αμερικανού πολίτη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στο Dolores, το πλοίο που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί, και το Hellenic Spirit που χρησιμοποίησε η ελληνική κυβέρνηση για την αποχώρηση των Ελλήνων από τη Βεγγάζη».

Αναμφίβολα θα έπρεπε να έχουν πάρει τους Αμερικανούς εδώ....και μέρες. Γιατί δεν ναύλωσαν ένα μεγαλύτερο πλοίο όπως οι Έλληνες και οι Τούρκοι σημειώνει χαρακτηριστικά στη βρετανική ε/φ
, η οποία παρατηρεί ότι η Ελλάδα και η Τουρκία κατάφεραν παρά τις δύσκολες χθες καιρικές συνθήκες να πάρουν από τη Λιβύη χιλιάδες υπηκόους τους.

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο, σε ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, σχετικά με τη συμβολή της Ελλάδος στην απομάκρυνση των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη, εκφράζει πρώτα απ' όλα την βαθειά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη του κινέζικου λαού προς τον κ. Παπανδρέου, την ελληνική κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της Κρήτης καθώς και προς όλο τον ελληνικό λαό.
Ο κ. Τζιαμπάο στην επιστολή του υπογραμμίζει την άμεση ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Κίνας για απομάκρυνση των ανθρώπων της από την Λιβύη με την έγκριση του σχεδίου μεταφοράς τους με ναυλωμένα πλοία μέσω Κρήτης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι κινδύνευσαν πάνω από 30.000 Κινέζοι.
Τέλος ο κ. Τζιαμπάο αναφέρει πως ελπίζει στη σημαντική υποστήριξη του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την επιθυμία του για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε σύντομο χρονικό διάστημα.                                                                         tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...