M A N I E R
this site the web

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η Ν.Δ !...

΄Οσοι νομίζουν πως η καχεξία που παρουσιάζει η Ν.Δ. και της σαμαρικής έκδοσης, οφείλεται στα εγκλήματα των γαλάζιων κυβερνήσεων της επάρατης καραμανλικής πενταετίας, κάνουν λάθος. Αυτά, λίγο – πολύ, έχουν καταμετρηθεί, έχουν καταλογιστεί και έχουν ξεχαστεί. Ο ελληνικός λαός δεν είναι βλάκας και ξέρει, πολύ καλά, να παρακολουθεί τα τωρινά δρώμενα και να βγάζει τα συμπεράσματά του.

Το ό,τι στον απόηχο της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να προηγείται
5, 6 ακόμα και 7,5 μονάδες και στην εκτίμηση ψήφου να θεωρείται πως μπορεί να βγει με αυτοδύναμη πλειοψηφία, δείχνει περίτρανα το Βατερλώ των επιλογών και της πολιτικής του Σαμαρά, απέναντι στα θεμελιακά προβλήματα της χώρας και της οικονομίας.

Το επίκαιρο θέμα με τα 50 δισ. € της δημόσιας περιουσίας, είναι ενδεικτικό, του πως η γαλάζια κουτοπονηράδα σπάει κόκαλα και του πως ο νέος και άρτι μεταφερθείς στη Συγγρού, θίασος της νεοδημοκρατίας, αποκαλύπτεται και συλλαμβάνεται να επιχειρεί την εξαπάτηση του λαού.

Στα 300 δισ. € υπολόγισε, κατ΄ επανάληψη, την αξία της κρατικής περιουσίας η σαμαρική Ν.Δ. ο δε …σοβαρός αρχηγός της, στη συνέντευξη που έδωσε τον Ιούλιο του 2010 για το οικονομικό πρόγραμμά του, ωρύονταν στη διαπασών πως από την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας μπορεί να προκύψουν, για το κράτος, 50 δις. €, μέσα στα επόμενα …δύο χρόνια !!! «Πρέπει η κυβέρνηση ν΄ αρχίσει αμέσως τις διαδικασίες !...», προέτρεπε ο Αντωνάκης, κουνώντας το δάκτυλο στις κάμερες.

Τις ημέρες που ο Στρος Καν επισκέφτηκε την Αθήνα, συναντήθηκε.... και με την ηγεσία της Ν.Δ. και κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο Σαμαράς και οι μαθητευόμενοι οικονομολόγοι του, του εγχείρησαν κατάσταση με τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, από την «αξιοποίηση» των οποίων, διαβεβαίωναν πως μπορεί να προέλθουν τα 50 δισ. €, πάντα , μέσα στην επόμενη διετία, δηλαδή 2011-2012.

Απ΄ ό, τι φάνηκε ο Στρος Καν, αυτή την κατάσταση την κράτησε και την …αξιοποίησε !...


Τώρα, λοιπόν, που ανακοινώθηκε ως στόχος της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, το μάζεμα των 50 δις. € σε πέντε χρόνια και στα δύο χρόνια, μόνο 15, η νεοδημοκρατία χάλασε τον κόσμο κι έφτασε να ζητήσει την παραίτηση του Παπακωνσταντίνου, ανακαλύπτοντας αστοχίες, παλινωδίες, ξεπούλημα και πάνω απ΄ όλα αποτυχία της μέχρι σήμερα οικονομικής πολιτικής.
- Μα τα δισ. αυτά, θα πάνε για το χρέος κι όχι για το έλλειμμα, ψελλίζουν κάποιοι από τους εμβρόντητους κυβερνητικούς.
- Το μνημόνιο απέτυχε να αντιμετωπίσει το χρέος, ωρύονται οι γαλάζιοι ξερόλες.
Το μνημόνιο, βέβαια, το έλλειμμα θέλει να ρίξει γι αυτό και επιβάλλει λιτότητα και να δημιουργήσει, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις, τις προϋποθέσεις παραγωγής πλεονασμάτων, που θα αρχίσουν να μειώνουν το χρέος.

Δυο μέρες, σχετικοί και άσχετοι, είπαν κι έγραψαν απίθανα πράγματα, ως επικριτές της διαδικασίας – οπερέτας, που ακολουθήθηκε από τρόικα και κυβέρνηση το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Φυσικά, οι γαλάζιοι «φωστήρες» στην πρωτοπορία…
Μέχρι πούρθε, χθες βράδυ στο ΣΚΑΙ, ο Μηταράκης και μέσα στην αγαθομουνοσύνη του, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας, πως το νταραβέρι με την «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας προβλέπεται παράλληλα με τα μέτρα για τη μείωση των ελλειμμάτων και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για να υπάρξει, ξανά, αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.
΄Αρα, μπαρμπούτσαλα, η επί διήμερον διατυμπανισθείσα νεοδημοκρατική επισήμανση – καταγγελία, πως η εξαγγελία των 50 δις. € έγινε επειδή, τάχα, απέτυχαν οι άλλες πολιτικές, δηλαδή για τα ελλείμματα και τις μεταρρυθμίσεις !

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά ο Σαμαράς βλέπει τα ποσοστά του μαύρα κι άραχνα, γι αυτό και δεν τολμάει να ζητήσει πρόωρες εκλογές, ενώ οι αθυρόστομοι επισκέπτες του «εξόριστου της Ραφήνας», μεταφέρουν την ανακούφισή του από το γεγονός, πως η παράταξη ζει μέρες χειρότερες κι από τις δικές του !...
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...