M A N I E R
this site the web

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ !...

Μέσα στον κυκεώνα των κακών έως θλιβερών ειδήσεων να και μια καλή : μας αφαίρεσαν, λέει, τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Σιγά τα ωά !
Στην κατάσταση που είμαστε, ως χώρα και οικονομία, οι αγώνες μας μάραναν, λες κι είχαμε 358.000.000 Ευρώ για πέταμα !

Μετά το οικονομικό κάζο που επέφεραν οι Ολυμπιακοί αγώνες και με τα ερείπια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων να χάσκουν σ΄ Αθήνα, περίχωρα και περιφέρεια, υπάρχει κανένας που να εξακολουθούσε να θέλει τη διοργάνωση των Μεσογειακών ; Αν κρίνω από κάποια δημοσιεύματα υπάρχει μερικοί, μεταξύ των οποίων, λίγα λαμόγια και λίγοι μαλάκες !

Τα λαμόγια είναι μεταξύ εκείνων που είχαν παραγγείλει μασέλες για ένα νέο μεγάλο φαγοπότι, είχαν κάνει τις προετοιμασίες, (μέχρι και εκτάσεις είχαν αγοράσει στις κρίσιμες περιοχές) και θεωρούσαν, περίπου σίγουρα, τα κέρδη και τα έσοδα, που θάφταναν για να περάσουν, άνετα, την επόμενη δεκαετία.

Οι μαλάκες έσκασαν μύτη με κλαψουρίσματα του τύπου «γίναμε διεθνώς ρεζίλι…», (αυτοί βρίσκονται ακόμα, στην εποχή της εθνικής υπερηφάνειας !...), ή «είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη και βλάπτει σοβαρά το πρόσωπο της...Ελλάδας…» !
Το δεύτερο ανήκει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το γνωστό Σπύρο Καπράλο, ο οποίος ήταν από τους οργιάσαντες στη μεγάλη υπόθεση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και ο οποίος βρέθηκε στην κατηγορία με τους «μαλάκες», μόνο με κριτήριο τη δήλωσή του…Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε την αφαίρεση σχεδόν ομόφωνα, (12-1), επειδή δεν είχαν προχωρήσει τα έργα υποδομής και ειδικά τα δύο χωριά, που είχαν προγραμματιστεί, για τη φιλοξενία των 4000 αθλητών.
Ο Γερουλάνος, μάλλον κάνοντας πλάκα, είχε αντιπροτείνει η φιλοξενία να γίνει σε ξενοδοχεία και …κρουαζιερόπλοια, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο επιτροπάτο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αγώνες είχαν δοθεί στην Ελλάδα το 2007 και οι κουβαρντάδες της Κυβέρνησης Καραμανλή, (ναι αυτοί οι …στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας), είχαν διαμορφώσει έναν προϋπολογισμό της τάξης των 358 εκατ. €, στον οποίο περιλαμβάνονταν, εκτός των άλλων και φαντασμαγορικές φιέστες ! ΄Ο,τι θάπρεπε και θα ταίριαζε, δηλαδή, στην Ελλάδα του 2013, της λιτότητας και της φτώχιας !...
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...