M A N I E R
this site the web

Τα δύο πρόσωπα του Ιανού...


Εάν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο πολλές φορές δεν πιστεύει ότι διαβάζει τόσο πολύ αντιφατικά θέματα.

Τόσο αντιφατικά που πολλές φορές δημιουργούν μέσα του μια περίεργη εκρηκτική ατμόσφαιρα και τον φέρνουν στο χείλος της απόγνωσης στο χείλος της διαμαρτυρίας και στο τελικό ξέσπασμα ...Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει κανείς να πιστέψει. Είναι όμως εκεί έξω αμείλικτη και απλά αναμένει το πότε θα γίνει κατανοητή από όλους.Εάν γίνει κατανοητή έγκαιρα, ίσως υπάρξει ένα αμυδρό φώς έαν όχι απλά θα βυθιστούμε στο παντοτινό σκοτάδι και δεν θα έχουμε δικαίωμα συγχώρεσης...

Η Χλιδή......


Παράθεση:Οι κρατήσεις δωματίων στα δημοφιλή θέρετρα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και ήδη η πληρότητα στα ξενοδοχεία, στους παραδοσιακούς ξενώνες και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια για τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έφθασε το 100%.
Συνολικά, για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά υπάρχουν ενδείξεις πως θα γεμίσουν τα περισσότερα καταλύματα.
Το κόστος της διαμονής κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και πρόπερσι, καθώς οι τιμές των δωματίων δεν έχουν
αλλάξει τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τους ξενοδόχους. Μία μέση τιμή για ένα δίκλινο σε ξενώνα ή ξενοδοχείο 3 αστέρων είναι τα 80 ευρώ.
«Παγώνοντας» τις τιμές των δωματίων και βελτιώνοντας τις παροχές καταφέρνουν οι επιχειρηματίες στα Καλάβρυτα να εξασφαλίσουν και φέτος τις γιορτές πελατεία στα καταλύματά τους.
Η ζήτηση είναι ήδη έντονη σε όλη την ευρύτερη περιοχή και σύμφωνα με τις ενδείξεις το ποσοστό πληρότητας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα αγγίξει το 100%.
Στα «συν» των Καλαβρύτων προστίθεται φέτος και η επαναλειτουργία του οδοντωτού σιδηρόδρομου από το Διακοφτό.
Μέσα σε μία ώρα και δέκα λεπτά ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στα Καλάβρυτα διανύοντας μία εντυπωσιακή διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού.
Ένα ζευγάρι για μία διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο των Καλαβρύτων θα χρειαστεί να διαθέσει από 80 μέχρι και 140 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.
Στο 100% οδεύει η πληρότητα στα χωριά του Πηλίου, με... φαβορί, όσο και αν ακούγεται περίεργο εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία, που διαθέτουν γύρω στις 1.600-1.800 κλίνες από τις συνολικά 5.000 χειμερινές κλίνες του νομού Μαγνησίας.
Τα παραθαλάσσια μέρη, όπως ο Άγιος Γιάννης, τα Καλά Νερά και η Άφησσος, που δεν απέχουν πολύ μακριά από το βουνό και διαθέτουν καταλύματα στη μισή και ακόμη πιο κάτω τιμή, ανταγωνίζονται τα δημοφιλή ορεινά χωριά του Πηλίου, όπως Τσαγκαράδα, Μακρινίτσα, Πορταριά, Χάνια, Βυζίτσα, Αγιος Γεώργιος, Άγιος Λαυρέντιος και Ζαγορά.
Σε Ελάτη, Περτούλι, Καλαμπάκα δεν υπάρχουν πια διαθέσιμα δωμάτια.
Σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Καλαμπάκα και στο Καστράκι το δίκλινο κοστίζει γύρω στα 60 ευρώ, ενώ σε 4 αστέρων η τιμή του δίκλινου με πρωινό και ένα γεύμα ανεβαίνει στα 100-110 ευρώ.
Στους παραδοσιακούς ξενώνες της Ελάτης οι τιμές είναι υψηλότερες και κυμαίνονται μεταξύ 80 και 140 ευρώ.
Η Αράχοβα δεν ξεμένει ποτέ από κόσμο και οι επιχειρηματίες βλέπουν και φέτος ότι η πληρότητα στα καταλύματα θα φτάσει το 100%.
Στην Αράχοβα υπάρχουν περίπου 3.000 κλίνες για όλα τα βαλάντια. Την υψηλή περίοδο των Χριστουγέννων μπορεί να βρει κανείς δίκλινο σε αξιοπρεπές κατάλυμα με πρωινό από 70 ευρώ τη μέρα.
Η τιμή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με τζάκι ανεβαίνει στα 120 ευρώ, ενώ διατίθενται και δωμάτια σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων με 400 ευρώ η διανυκτέρευση. Μία μέση τιμή ενός καλού διαμερίσματος σε ενοικιαζόμενα ή ξενοδοχείο είναι τα 120 ευρώ.
Τα θέλγητρα του νομού Ιωαννίνων είναι πολλά, γι’ αυτό και αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα Ζαγοροχώρια, το
Μέτσοβο και την πόλη των Ιωαννίνων για τις γιορτές. Η πληρότητα σε πολλά καταλύματα για τις γιορτές είναι ήδη οριακή, καθώς έχει φτάσει στο 98%.
Όσο για τις τιμές, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια 3ης και 4ης κατηγορίας ξεκινούν από 30-35 ευρώ. Δεν λείπουν βέβαια και τα ακριβά πολυτελή δωμάτια των 200-220 ευρώ.
Ο τουρισμός στη λίμνη Πλαστήρα ξεκίνησε το 1995 και τα περισσότερα καταλύματα κατασκευάστηκαν μετά το 2000 με σύγχρονες προδιαγραφές. Οι τιμές τα 3 τελευταία χρόνια παραμένουν αμετάβλητες και το δίκλινο με πρωινό κατά την εορταστική περίοδο κοστίζει από 60 μέχρι και 160 ευρώ.
Οι κρατήσεις κατά τις «επίμαχες» μέρες έχουν φτάσει ήδη στο 99%, ενώ για πρώτη φορά αναμένεται να λειτουργήσει φέτος και το χιονοδρομικό κέντρο Αγράφων, που απέχει 9 μόλις χιλιόμετρα από τη λίμνη.
Οι «Φωτιές» είναι ένα παλιό έθιμο, που συμβολίζει τις φωτιές που άναψαν οι βοσκοί στη φάτνη για να ζεστάνουν τον νεογέννητο Χριστό και αναβιώνει κάθε χρόνο στην πόλη της Φλώρινας τη νύχτα της 23ης Δεκέμβρη προς ξημέρωμα της 24ης.
Και μόνο αυτό το έθιμο προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν τη Φλώρινα για το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου, τα οινοποιεία του Αμυνταίου, τις Πρέσπες, το Νυμφαίο και τον «Αρκτούρο».
Η πληρότητα έχει ήδη φτάσει στο 90%, ενώ κάποια ξενοδοχεία έχουν κλείσει και 100%. Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια και στην πόλη της Φλώρινας και στις Πρέσπες.
Στο Αμύνταιο, που δεν υπάρχουν πολλές μονάδες, είναι όλα κλεισμένα. Οι τιμές για ένα δίκλινο ποικίλλουν από 80 μέχρι 140 ευρώ, ανάλογα την κατηγορία.                                                                  Η Δυστυχία......
Παράθεση:
Αυξάνονται οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την τροφή τους


Αύξηση 400% των Ελλήνων που συμμετέχουν στα συσσίτια του Δήμου Αθήνας. Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί ο αριθμός των συνταξιούχων που, όπως λένε, τα χρήματα που παίρνουν δεν τους φτάνουν και για να πληρώνουν το νοίκι και για να έχουν φαγητό


Περίπου 9 στους 10 ανθρώπους που κάθε μέρα εξασφαλίζουν την τροφή τους στα δύο από τα τρία συσσίτια που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων είναι Ελληνες. Τους τελευταίους μήνες, έχει αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των συνταξιούχων που πηγαίνουν στα συσσίτια, αφού τα έσοδά τους δεν τους επιτρέπουν να αγοράσουν τα βασικά, για να έχουν μια υγιή και πλήρη διατροφή. Και δεν είναι μόνο αυτό, η προσέλευση των Ελλήνων στα συσσίτια, κατά τον τελευταίο χρόνο, παρουσιάζει αύξηση που προσεγγίζει το 400%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!


Αυτά είναι ορισμένα από τα ανατριχιαστικά στοιχεία που προέρχονται από σχετική καταγραφή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθήνας και δείχνουν τις τραγικές επιπτώσεις από την υλοποίηση του μνημονίου και των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης. Αν και στοιχεία από το σύνολο της χώρας δεν υπάρχουν - δεδομένου ότι είναι ανύπαρκτες οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει η καταγραφή τους - εντούτοις η εικόνα που καταγράφεται από το Δήμο της Αθήνας είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα συγκλονιστική ως προς την έκταση του προβλήματος και τους ρυθμούς, με τους οποίους εξαπλώνεται η απόλυτη κοινωνική εξαθλίωση.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, τα άτομα που σιτίζονταν στο Ιδρυμα αστέγων του Δήμου διαμόρφωναν μια ισορροπημένη αριθμητικά εικόνα μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων. Τον τελευταίο όμως χρόνο, εμφανίζεται μείωση των μεταναστών και προσφύγων και ραγδαία αύξηση των Ελλήνων, με ταυτόχρονη αύξηση των νέων και των συνταξιούχων, οι οποίοι προσφεύγουν στο Ιδρυμα, για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.       Αναρωτιέμαι λοιπόν "Μα εκεί πια φτάσαμε... η Πετούλι η συσσίτιο ;;;;"

Άραγε στα διάφορα αυτά κέντρα (δεν έχω τίποτε απολυτως με τα κέντρα και τις τουριστικές μονάδες της γκλάμουρ κοινωνίας) θα υπάρχει κανένας από τους οικονομικούς ελεγκτές να σημειώσει κάποιες φανταχτερές παρουσίες απλά και μόνον για να διαπιστώσει αργότερα εάν όντως δίκαια ξοδεύουν και δεν αποκρύπτουν τίποτε από το κράτος ;;

Διότι δεν υπάρχει αντίρρηση καμία να πηγαίνει ο κόσμος που μπορεί και να περνάει καλά αρκεί αυτό το "καλά" να μην προέρχεται από τα αδιάκοπο μάττωμα των υπολοίπων συνανθρώπων του και συμπατριωτών του...

Η διασκέδαση είναι αναντίρρητο δικαίωμα στον καθένα αρκεί να μην προκαλεί κανέναν....

Και καλό θα ήτανε να σταματήσει κάποτε η συνεχής επίδειξη πλούτου σε αυτό τον τόπο που σε πολλά πια σπίτια εφέτος τα Χριστούγεννα... δεν θα έλθουν......

Εκτός βέβαια και εάν εκτιμάται από την σεβαστή κυβέρνηση αυτού του τόπου ότι το μνημόνιο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον στους πληβείους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους....

Εκτός βέβαια και εάν απλά και μόνον πρέπει του χρόνου να έχουμε ένα τεράστιο τραπέζι φτωχών σε όλη την χώρα και μερικά σουαρέ με χαβιάρι και σαμπάνια για τους "αφέντες" του τόπου....

Εξαρτάται φυσικά εάν του χρόνου θα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα ...η μόνο το Ραμαζάνι.....


Πηγή: InOut.gr-Αντώνης Λαμπρινίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...