M A N I E R
this site the web

Κάλεσμα πολιτών για την αλλαγή στην Αθήνα

66 χρονια μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευματων από την Αθήνα, οι νεοναζί μπήκαν στο Δήμο Αθηναίων. Το γεγονός συμβολίζει την κατάρρευση της πόλης, Ποτέ άλλοτε η Αθήνα δεν ήταν τόσο βρώμικη,μίζερη, απολίτιστη. Για την κατάσταση αυτή βασικός υπεύθυνος είναι ο απερχόμενος δήμαρχος, υποστηρίζει μια ομάδα πολιτών που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Είμαστε πολίτες της Αθήνας. Πολίτες προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, οι οποίοι όμως πιστεύουμε ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εκφράστηκε με τον πιο απερίφραστο τρόπο η αντίθεση σε κυρίαρχες πολιτικές επιλογές που έχουν καταδικάσει την Αθήνα στην εγκατάλειψη και το μαρασμό. Η διαμαρτυρία αυτή εκφράστηκε, ανάμεσα στα άλλα, μέσω πρωτόγνωρων ποσοστών αποχής.
Σήμερα, ωστόσο, μπροστά μας έχουμε την Αθήνα. Έχουμε ένα δεύτερο γύρο εκλογών στον οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή, στην προσπάθειά της να....επιπλεύσει ύστερα από το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ η συντηρητική παράταξη στην πόλη υφαίνει μια ανίερη συμμαχία με δυνάμεις του μίσους και της βίας που η αδράνεια της ουσιαστικά άφησε να δημιουργηθούν και να αυξήσουν τις δυνάμεις τους με τρόπο ανησυχητικό για την πόλη αλλά και το πολίτευμα.
Ο προεκλογικός ελιγμός συμμαχίας ΝΔ με ΛΑΟΣ και δια τούτου ακόμη και με την εξωσυστημική εκδοχή της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής εγείρει ανησυχίες. Ο «αναρμόδιος» για τη μετανάστευση δήμαρχος ψαρεύει στα οικεία για αυτόν θολά νερά της ακροδεξιάς για να σώσει όχι μόνο το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και την ίδια την πολιτική του καριέρα. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πιο βίαια μορφή ακροδεξιού λόγου να βάζει την ατζέντα στον πολιτικό διάλογο στην πόλη αυτή. Δεν μπορεί ο κύριος Κακλαμάνης να προσπαθεί να οικειοποιηθεί την απειλή της βίας για να εμφανιστεί ως ο νέος Δήμαρχος αυτοκράτορας για να μην «ξαναχαλάσει η γιορτή του». Είμαστε αποφασισμένοι αυτήν την γιορτή του να του την χαλάσουμε.
Σας καλούμε σήμερα Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου στις 12.00 που θα διοργανωθεί στην Αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23.
Μετέχουν
Σία Αναγνωστοπούλου
Θάνος Βλαστός
Μάκης Κοψίδης,
Στέλιος Κούλογλου
Νίκος Χρυσόγελος
Γρηγόρης Ψαριανός
Θανάσης Χειμωνάς.
Νικόλας Μπαρδάκης                                           
tvxs.g 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...