M A N I E R
this site the web

Η Γη θα χρειαστεί 100.000 χρόνια για να επανέλθει…

Επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο θα συμμετέχουν σε ένα συνέδριο Γεωλογίας στο Λονδίνο, για να συζητήσουν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και πως έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το πλούσιο γεωλογικό παρελθόν του πλανήτη, όπως ηφαιστειακές εκρήξεις, ήπειροι που διαβρώθηκαν, οροσειρές που αναδύθηκαν, οι  μεταβολές που σημειώθηκαν στους παγετώνες, είχε ως αποτέλεσμα η Γη να γνωρίσει πολλές κλιματικές αλλαγές.
Ο καθηγητής James Zachos από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι πριν 55 εκατομμύρια χρόνια οι ηφαιστειακές εκρήξεις που συνέβαιναν, ήταν η αιτία να απελευθερωθούν  4.500 γιγατόνοι αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη κατά 6 βαθμούς Κελσίου.
Οι επιπτώσεις της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη στα οικοσυστήματα ήταν μεγάλες, καθώς τα πρώτα θηλαστικά αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στις αλλαγές του κλίματος.
Κάποια αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, ενώ άλλα δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν.
Ο James Zachos επισημαίνει ότι αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, περίπου 5.000 γιγατόνοι αναμένεται να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα τους επόμενους αιώνες.
Τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τον πλανήτη. Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί με γρήγορους ρυθμούς και αυτό θα προκαλέσει τη «μαζική εξαφάνιση των ειδών».
Πηγή: EcoNews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...