M A N I E R
this site the web

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !...

Η αναβάθμιση του διακυβεύματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μια οφειλόμενη κίνηση – απάντηση του Γ. Παπανδρέου στην επιχειρούμενη ισοπεδωτική δράση των ετερόκλητων δυνάμεων του άκρατου και αμοραλιστικού λαϊκισμού.
Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας είναι το αντιστάθμισμα στις προσπάθειες αναβίωσης μιας συμπόρευσης, που σε πολλά χαρακτηριστικά της , φέρνει στο αλήστου μνήμης «βρώμικο 89» !
Σαμαράδες, Τσίπρηδες, Αλαβάνοι, Παπαρήγες κι από κοντά τους κάποιοι διαχρονικοί κομπάρσοι του χώρου, (που βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν ρόλο), σε παράλληλες και πανομοιότυπες συμπεριφορές, βάλθηκαν να παρουσιάσουν τα πράγματα στην τέλεια διαστρέβλωσή τους και να χρεώσουν την τρίχρονη λιτότητα του Μνημονίου, όχι στην κατάσταση χρεοκοπίας, που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση, στις 4-10-2009, αλλά, περίπου, στις μαζοχιστικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου !

Η χρόνια πολιτική πενία, τα αλλεπάλληλα λαϊκά χαστούκια και η μεταλλαγμένη ιδεολογικοπολιτική αγκύλωση των παραπάνω δυνάμεων, οδήγησε στα ύψη τον αμοραλισμό και την ανευθυνότητά τους, που με τη.....σειρά τους, τους κατέστησαν όχι απλά στείρους σε προτάσεις για το μετά, αλλά επικίνδυνους δυναμιτιστές της πορείας της χώρας προς τη σωτηρία και την ομαλότητα.
Η στρατηγική τους, εφ΄ όσον επικρατήσει και η εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου φέρει την καθαρή ήττα του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στην πτώση της κυβέρνησης και στο χάος. Το λαϊκίστικο συναπάντημα δεν είναι σε θέση ν΄ αρθρώσει, ούτε μια στοιχειώδη εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, πόσο μάλλον να δώσει διάδοχη πολιτική λύση την επαύριο. Τα μηδενικά, συνήθως, δεν αθροίζονται κι αν αθροιστούν, πάλι μηδενικό θα προκύψει !


Αυτή η πραγματικότητα, που μπορεί να διαμορφωθεί, σε 20 ημέρες, έμενε κρυμμένη από την ξεσάλωτη και διαστρεβλωτική επέλαση των ετερόκλητων δυνάμεων του λαϊκισμού και του αμοραλισμού και κινδύνευε να οδηγήσει το λαό στις κάλπες ανυποψίαστο για τα επερχόμενα. Βλέπετε η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο !...
Ο πρωθυπουργός κάνει το αυτονόητο και αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό τι έτρεξε, στο παρελθόν, τι παίζεται σήμερα και τι έρχεται αύριο, εφ΄ όσον οι δυνάμεις αυτές, παραδοσιακοί συντελεστές της κακοδαιμονίας και της χρεοκοπίας της οικονομίας και της χώρας, καταφέρουν να τον παραπλανήσουν και ν΄ αποσπάσουν την ψήφο του : έρχονται εθνικές εκλογές !

Πως ; Οι αγύρτες πανικοβλήθηκαν κι άρχισαν αν μιλάνε για διλλήματα και εκβιασμούς ; Μα, όταν καλούν το λαό να καταψηφίσει την κυβέρνηση δεν έχουν κατά νου την πτώση της ; Και τι επιδιώκουν, να καταψηφιστεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση να μείνει στη θέση της, για να εφαρμόζει τις δικές τους πολιτικές ανοησίες ;

Μάλλον, δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα τεκταινόμενα, αυτή την ιστορική, για την Ελλάδα, συγκυρία !...  
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...