M A N I E R
this site the web

Τραγική η κατάσταση με την τοξική λάσπη στην Ουγγαρία

Τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει, περίπου 120 τραυματίσθηκαν, ενώ επτά αγνοούνται  Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει το δυστύχημα σε εργοστάσιο αλουμινίου, στη Δυτική Ουγγαρία, που προκάλεσε διαρροή τοξικών λυμάτων.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει, περίπου 120 τραυματίσθηκαν, ενώ επτά αγνοούνται.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις επαρχίες, ενώ απειλείται περιοχή 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Από τη διαρροή κόκκινης λάσπης στη δεξαμενή του εργοστασίου αλουμινίου έχουν προσβληθεί εκτός του Κολοντάρ, όπου το ύψος της λάσπης έχει φτάσει σε μερικά σημεία μέχρι και τα δύο μέτρα, τα γειτονικά χωριά Ζομλοβασάρχελι και Ντέβετσερ, στο οποίο περισσότερα από 400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. ...


Από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αλουμινίου ΜΑΛ φέρεται να έχουν διαρρεύσει ένα εκατ. κυβικά μέτρα των τοξικών λυμάτων, τα οποία έσπασαν αρχικά ένα φράγμα και αναμίχθηκαν με νερά από τις πλημμύρες που πλήττουν από ημέρες την περιοχή, για να συνεχίσουν στον ποταμό Μάρσαλ, ενώ υπάρχει κίνδυνος να ρυπάνει τους μεγάλους ποταμούς Ράμπα και Δούναβη.

Σύμφωνα με ουγγρικά Μέσα Ενημέρωσης, πρόκειται για το μεγαλύτερο χημικό δυστύχημα στην Ουγγαρία και για μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές με ανθρώπινα θύματα, στην ιστορία της χώρας.

Η κόκκινη λάσπη είναι κατάλοιπο από την παραγωγή του αλουμινίου και προκαλεί εξαιρετικά επικίνδυνα εγκαύματα σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων στη Βιέννη, τα λύματα περιέχουν επίσης ραδιενεργά στοιχεία που καθιστούν εξαιρετικά μεγάλη την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έδωσε εντολή για την αναστολή της παραγωγής στην εταιρεία MAL Zrt. Ο ούγγρος υπουργός Περιβάλλοντας Ζόλταν Ίλες δήλωσε στο MTI ότι έδωσε εντολή στην εταιρεία να επισκευάσει τη δεξαμενή της που παρουσίασε τη διαρροή.

"Ευτυχώς, τα αποθέματα πόσιμου ύδατος, τα οποία βρίσκονται πολύ πιο βαθιά, δεν επηρεάστηκαν", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ.

Οι ζημίες υπολογίζονται μεταξύ 5 και 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις.

Παράλληλα, ελικόπτερα προσπαθούν με τη ρίψη τόνων γύψου να προκαλέσουν χημική αντίδραση και εξουδετέρωση των τοξικών λυμάτων, ενώ στην αντιμετώπιση της καταστροφής στην περιοχή που απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από τη Βιέννη συμμετέχουν και συνεργάτες αυστριακής εταιρείας οικοδομικών υλικών που διατηρεί στην περιοχή εργοστάσιο παραγωγής τούβλων.   ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...