M A N I E R
this site the web

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ !...


Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι ο σημαντικότερος πολιτικός σχηματισμός της νεότερης Ελλάδας, το κόμμα που εξέφρασε σε θέσεις και μετουσίωσε σε πράξη, αρκετά από τα οράματα του ελληνικού λαού, στο διάβα τεσσάρων, σχεδόν, δεκαετιών.
΄Εχοντας ολοκληρώσει δύο εθνικές αποστολές, (τον πολιτικοκοινωνικό απεγκλωβισμό της πλειοψηφίας του λαού στη δεκαετία του 1980 και την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τη δεκαετία του 1990), βρίσκεται στην αρχή μιας τρίτης, μεγαλύτερης και δυσκολότερης εθνικής προσπάθειας, αυτή της απαλλαγής της χώρας από τα αίτια που προκαλούν τα ελλείμματα και το χρέος, από τις καταστάσεις που φτάσανε την Ελλάδα και τους Έλληνες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Η τωρινή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει στο έμπα της 4ης δεκαετίας της ύπαρξής του, μιας κι αυτή της τρίτης (η δεκαετία του 2000), πήγε χαμένη. Κι όπως όλα δείχνουν, το Κίνημα, σήμερα, διανύει την πιο κρίσιμη καμπή του !...

Η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ δίνει κάθε χρόνο την αφορμή για απολογισμούς συγκρίσεις, και κριτικές, με κεντρικά σημεία αναφοράς τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος περιέχει αρχές και οράματα, από τα οποία άλλα εφαρμόστηκαν και υλοποιήθηκαν και άλλα όχι. Από τα δεύτερα ορισμένα παραμένουν ζωντανά και ρεαλιστικά, ενώ κάμποσα έχουν ξεπεραστεί με την πάροδο των χρόνων και την πρόοδο των εξελίξεων. 


Το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ έχει... την κύρια κι αποκλειστική ευθύνη να εκτιμάει και ν΄ αποφασίζει τις ιεραρχήσεις και τις προτεραιότητες, σχετικά με ποιες πολιτικές είναι αναγκαίες και πρέπει να προωθηθούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του λαού της.
Αυτό έλλειψε να χριστούν δικαιούχοι και να αναγνωρισθούν ως τιμητές της 3ης του Σεπτέμβρη, οι κάθε είδους, διαχρονικοί, επικριτές και πολέμιοι του ΠΑΣΟΚ, και του Α. Παπανδρέου, (της λεγόμενης άλλης Αριστεράς ), τα πολιτικά αριστεροδέξια μηδενικά, (τύπου Μίκη κ.α.) ή τα κάθε είδους - βοθροειδούς προέλευσης - φασισταριά που βρωμίζουν τη μεγάλη διακήρυξη, αντιγράφοντας και πλαστογραφώντας, κάποια από τα συνθήματά της.

Το συντεταγμένο κόμμα, με τον αρχηγό του και τα όργανά του, σε αντιστοιχία με τη βούληση των εκατομμυρίων μελών, φίλων και ψηφοφόρων, είναι που θα κάνουν τις εκτιμήσεις και θα προβούν στις επισημάνσεις και στις όποιες επιλογές και προτάσεις. Αυτό γίνεται επί 36 χρόνια, αυτό θα γίνει και τώρα και φυσικά με όλες τις διαδικασίες κι όλες τις αποφάσεις, να τίθενται στην κρίση του ελληνικού λαού, όπως θα γίνει, για μια ακόμα φορά, τον Νοέμβρη που έρχεται… 
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...