M A N I E R
this site the web

ΟΙ ΑΤΑΚΑΔΟΡΟΙ !...

  Κατά ένα περίεργο και παράξενο τρόπο, οι εραστές της δήλωσης – ατάκας, πολλαπλασιάζονται στην πολιτική σκηνή.
Ο Αϊβαλιώτης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ λάνσαρε την …κορδομένη στάση μπροστά στην κάμερα και το χαζοχαρούμενο ύφος, την ώρα που απαγγέλλει την λογοπαιγνική δήλωσή του, για κάθε ζήτημα, από εξωτερικής πολιτικής έως αθλητικού γεγονότος.
Ο Λαφαζάνης τον ανταγωνίζεται στα ίσια με συγκεριασμένες δηλώσεις, και με ατημέλητη εμφάνιση, κυρίως για θέματα οικονομίας, ενώ από κοντά κι ο Τσίπρας …εμπλουτίζει, όλο και περισσότερο, τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις με κρυάδες του τύπου «μετά την επικαιροποίηση του μνημονίου, η τρόικα επικαιροποίησε και την κυβέρνηση…».
Ο άρτι επανακάμψας εκ των διακοπών ΠΠ (Πάνος Παναγιωτόπουλος), θεωρών ίσως, πως, εν τη απουσία του, η Τζότζολα τον επισκίασε, άρχισε να «δηλώνει» δημοσίως και τηλεοπτικώς με το στυλ, αλλά και το λογοπαικτικό ύφος του Αϊβαλιώτη !
Μετά την «κυβέρνηση του μεσονυκτίου», η «αύξηση των θέσεων εργασίας με την αύξηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου» και πάει λέγοντας.   .....

΄Αγνωστο που το βρήκανε γραμμένο και τσεκαρισμένο ότι o, αυτού του είδους και του ύφους, «πολιτικός σχολιασμός» έχει πέραση και πιάνει, τα κόμματα όλης, σχεδόν, της αντιπολίτευσης ωθούν (ή ανέχονται) τους επίσημους εκπροσώπους τους να το παίζουν …ατακαδόροι !Το πρόβλημα δεν θάταν καν υπαρκτό εφ΄ όσον το λογοπαίγνιο χρησιμοποιούνταν μια φορά ή σε πολύ αραιά διαστήματα. Το κάθε τόσο, όμως, προσδίδει στην όλη υπόθεση το μανδύα του γελοίου.

Και βέβαια, ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας είναι τέτοιος και τόσος, που επιτρέπει το άνετο παιχνίδι με τις λέξεις και το λόγο, όμως, η εκφορά της πολιτικής άποψης και του πολιτικού λόγου ενός κόμματος δεν είναι ούτε αρθρογραφία σε εφημερίδα, ούτε ανάρτηση σε blog και εκείνο που (πρέπει να) αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση, κομμάτων και εκπροσώπων, είναι, εκτός από την κριτική, η άρθρωση και η παρουσίαση προτάσεων και εναλλακτικών συμπεριφορών και λύσεων.
Η παντελής απουσία των δεύτερων, δηλαδή, της ουσίας της πολιτικής, δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από ατάκες και λογοπαίγνια.
Το δυστύχημα γι αυτούς όλους είναι, πως ο ελληνικός λαός δεν χαμπαριάζει από «έξυπνους» και «εξυπνάδες», ενώ αντιλαμβάνεται πολύ καλά και ξεχωρίζει τους λογοπαίκτες από τους λογομπαίχτες !...
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...