M A N I E R
this site the web

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !...

Συνηθισμένη η παράθεση της λαϊκής παροιμίας «απ΄ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα», στις περιπτώσεις της λουστραρισμένης βιτρίνας που κρύβει τη βρωμιά και την ασχήμια του εσωτερικού.
Όπως και η Ελλάδα των τελευ-ταίων χρόνων…
Χιλιοειπωμένος και ο πέμπτος άθλος του μυθικού Ηρακλή, με τον καθα-ρισμό της κόπρου του Αυγεία, της κοπριάς, που είχε μαζευτεί από χιλιάδες βόδια, για 30 και πάνω χρόνια.

Τη συστημική «πανούκλα» της Ελλάδας και την «κοπριά» που δημιουργήθηκε και συσσωρεύτηκε, τις τελευταίες δεκαετίες, ανέλαβε να πολεμήσει και να καθαρίσει ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς όμως νάναι ο Ηρακλής : οι μύθοι, κάθε είδους και μορφής, τελείωσαν, είναι η ώρα της πραγματικότητας !

Κάποια απ΄ τα «βόδια» μουγκρίζουν, γιατί θα ξεβολευτούν, άλλα διαμαρτύρονται, δίκαια, γιατί ποδοπατούνται από τα μεγάλα, με τις προνομιούχες θέσεις. Τη μεγάλη φασαρία, όμως, την κάνουν αρκετοί από τους διαχρονικούς σταβλάρχες, που το μόνο τους έργο ήταν το κρύψιμο της «κοπριάς» μέσα στο στάβλο, ο οποίος, βέβαια, απ΄ έξω παρουσιάζονταν βαμμένος και σενιαρισμένος, προκειμένου να κρύψει και να κουκουλώσει την εσωτερική «πανούκλα».   .......Μαζί με τους μύθους, στην Ελλάς του 2010, στέρεψαν και τα «ποτάμια» που θα μπορούσαν, μια κι έξω, να παρασύρουν την «κοπριά» και να καθαρίσουν το στάβλο. Η προσπάθεια, συνεπώς, του Γ. Παπανδρέου, καθίσταται κυριολεκτικά Ηράκλεια !...

Το ό, τι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις – όπως και με τον μυθικό Ηρακλή – στο τέλος, αυτός που κάνει τη βρώμικη δουλειά εκδιώκεται, ούτε παραξενεύει, ούτε υπολογίζεται, καθώς με τη μέθοδο του «πολιτικού κόστους» η «κοπριά» δεν καθαρίζεται, αλλά αυξάνει !
Άλλωστε «αρκετά χρόνια αργότερα, από τον διωγμό του, ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ήλιδα, κατακτά την πόλη και θανατώνει τον Αυγεία !...». 
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...