M A N I E R
this site the web

Πολεμικά τα “ανακοινωθέντα” του ΚΚΕ, που θέλει δυναμικά με τις κινητοποιήσεις του να αλλάξει το Σύνταγμα.

Επίθεση, η οποία δεν είναι πρόσκαιρη αλλά δημιουργούν συνθήκες γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα, δέχονται οι εργαζόμενοι όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Δεν είπε κουβέντα για το  θάνατο των τριών ανθρώπων, ύστερα από εμπρησμό! Τόνισε ότι οι αγώνες δεν μπορούν να σταματήσουν, γιατί είναι -όπως είπε- μονόδρομος, αλλά απήθυνε έκκληση για καλύτερη περιφρούρηση των κινητοποιήσεων.
΄Ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, αν το ΚΚΕ καταδικάζει εμμέσως με αυτόν τον τρόπο τη βία, απάντησε: Χτυπάτε ανοιχτές πόρτες. Τόσα χρόνια έχουμε ζήσει είναι δυνατόν να μην τη καταδικάζουμε;” “Θέλω να επαναλάβω ότι οι εργαζόμενοι δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση μετά το 1974 που τους γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και δεν είναι πρόσκαιρη, δεν είναι μέτρα που παίρνονται για φέτος και για τους χρόνου αλλά μόνιμα τα οποία δημιουργούν εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας” τόνισε ο Α. Παφίλης. Ανέφερε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν αλλη επιλογή, καθώς την ίδια στιγμή που μειώνονται τα εισοδήματα τους βλέπουν αμύθητο πλούτο να κυκλοφορεί δίπλα τους.
Αλλά το θέμα είναι ότι και από την τηλεόραση του “Μέγκα” αλλά και στη Βουλή σήμεςρα η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ουσιαστικά δυναμίτισε το κλίμα λέγοντας ότι αφού δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα, το οποίο και είχαν καταψηφίσει, θα συτνεχίσουν τους αγώνες για να το αλλάξουν!!!
Να αφήσουν τις εξυπνάδες και να πάψουν πια να βγάζουν κάθε μέρα πολεμικά ανακοινωθέντα…         diktyon  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...