M A N I E R
this site the web

Ημερολόγιο καταστρώματος: Ένα καράβι για τη Γάζα .

Σάλπαραν σήμερα από την Αθήνα 2 πλοία, με επιβαίνοντες πάνω από 50 Έλληνες και ξένους ακτιβιστές, δημοσιογράφους, βουλευτές και ευρωβουλευτές, πρώην διπλωμάτες και τεχνικούς, με στόχο να σπάσει ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας και να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους να αποκαταστήσουν τις υποδομές τους. Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:
Τρίτη, 25 Μαΐου
20:40 : Απέπλευσε από τον Πειραιά το επιβατικό πλοίο «Σφενδόνη».
Την ίδια ώρα, η Τουρκία κάλεσε το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας και να επιτρέψει στη διεθνή νηοπομπή να μεταφέρει βοήθεια στους Παλαιστινίους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε πως η κυβέρνησή του βρίσκεται σε στενή επαφή με το Ισραήλ σχετικά με τη νηοπομπή.
17:10 : Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στη «Σφενδόνη» και αναμένεται να δοθεί η άδεια απόπλου. Στο μεταξύ, το Ισραήλ προειδοποίησε ότι θα εμποδίσει τον κατάπλου των 9 πλοίων, μεταξύ των οποίων και των 2 που ξεκινούν από Αθήνα, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και περίπου 700 φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές.
Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε από το Ισραήλ και τους διοργανωτές της διεθνούς εκστρατείας να τηρήσουν μετριοπαθή στάση.
16:07 : Μετακινήθηκε σε άλλο σημείο στο λιμάνι της Ζέας το δεύτερο, επιβατικό πλοίο «Σφενδόνη» και αναμένει τον έλεγχο του λιμενικού σώματος.
15:00 : Έφυγε από το Κερατσίνι το φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με το οποίο μεταφέρονται στη Γάζα οικοδομικά, εκπαιδευτικά και ιατρικά υλικά, όπως τα 500 καροτσάκια για τους σχεδόν 600 ανάπηρους που άφησε η τελευταία εισβολή του Ισραήλ στην περιοχή. tvxs.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...