M A N I E R
this site the web

Τι ακριβώς θα πει "παρών" ;

Τι ήτανε λέει ; Φασιστική η διαγραφή των τριών ;
Δηλαδή για να καταλάβω και για να μιλήσουμε συγκεκριμένα.

Σε τι ακριβώς δεν συμφωνούν οι τρεις ;
Στο ότι πρέπει να δανειστούμε ;
Στο ποιοι μας δανείζουν ;
Στο ότι το "πως" και με ποιους όρους δεν είμαστε σε θέση καν να το καθορίσουμε ;
Στο ότι ο δανεισμός δεν ήταν ένα γούστο της κυβέρνησης επειδή μια ωραία πρωία ξύπνησε με στραβό πλευρό ο Γιώργος και είπε -επειδή έτσι του 'ρθε ρε παιδί μου- να μας κάνει να πούμε το ψωμί ψωμάκι ;

Ακούστε να δείτε καθ' όλα αγαπητοί "τρεις".
Για τις τζάμπα μαγκιές και τους σοσιαλισμούς με δανεικά λεφτά δεν σας είδα να κάνετε μια παρέμβασηένα άρθρο (έστω και για ιστορικούς σκοπούς) να την στηλιτεύσετε.
Δεν σας είδα να λέτε και να αναλύετε πως φτάσαμε στο σημείο ως διέξοδο να λαμβάνουμε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων 100 χρόνων.
Δεν ξέρω αν καταψηφίσατε προηγούμενα δάνεια των "δανείσε με να το παίξω κουβαρντάς" κυβερνησεων ΜΑΣ.

Τα έχω ξαναπεί μάλλον τα είχα ξαναγράψει. Ας το κάνω άλλη μια. Σοσιαλισμός δεν είναι να χρεώνεις 4 γενιές για να καλοπεράσει μια. Σοσιαλισμός δεν είναι η ευκολία. Δεν είναι η εγκαθίδρυση μιας επίπλαστης ευημερίας και ενός αισχρού νεοπλουτισμού που είναι και το μοντελάκι το οποίο (θέλετε επειδή σας ξέφυγε, έστω !) επέβαλε ο σοσιαλισμός με τον τρόπο που τον αντιλαμβανόσασταν.
Ο Σοσιαλιστής δεν είναι ο ζήτουλας ούτε ο τουρκόγυφτος που γυρνάει με το χέρι απλωμένο τρεις την ώρα και ζητά λεφτά από τους φίλους ή έστω συνεργάτες του. Όπως δεν είναι και ο απρόσωπος τεχνοκράτης και ο αποκομμένος από την κοινωνία και την πραγματικότητα πανεπιστημιακός.
Δεν είναι ο κάθε τσογλαναρέος λαδέμπορας στην επαρχία που χρίστηκε κομματάρχης εννοώντας πως "λαϊκή κυριαρχία" είναι να αποκτήσει εξουσία η αμορφωσιά του, η αναίδεια του η ασυδοσία του με απώτερο σκοπό να γίνει και αυτός... εργολάβος δημοσίων έργων. Όπως και έγινε...

Σοσιαλισμός είναι η επένδυση στο μέλλον με ένα σταθερό και σίγουρο παρόν.
Και αν δεν μπορείς να δώσεις στο παρόν τότε να το θυσιάζεις για χάρη του μέλλοντος και όχι το αντίθετο.

Άρα λοιπόν είμαστε μέσα σε έναν ΠΟΛΕΜΟ,
Έναν αγώνα, που ξεκίνησε και είναι εδώ.
Η μια πιθανότητα που την αποκλείω είναι να μην το πήρατε είδηση οπότε καλώς απομακρυνθήκατε λόγω επικινδύνου βλακείας.

Η άλλη είναι να μην αναγνωρίζετε πως για το ξεκίνημα αυτού του πολέμου ΚΑΙ συνυπεύθυνοι σαν κόμμα είμαστε ΚΑΙ μούγκα κάναμε όταν βλέπαμε το πανηγύρι να στήνεται με τα ποντίκια να χορεύουν στο αλεύρι.
Το ότι ακολούθησαν αρουραίοι σε μέγεθος γάτας δεν μας απαλλάσσει των ευθυνών μας.

Σε αυτό τον πόλεμο λοιπόν, που δεν υπάρχει λόγος να είμαι άλλος ένας που θα σας αναλύσει τα χαρακτηριστικά του, και ενώ ο εχθρός βρίσκεται (ΚΑΙ με ευθύνη δική σας) προ των πυλών, εσείς λέτε πως θα καθίσετε στην σαιζ λονγκ να πίνετε φραπέ και να σας ξυπνήσουμε όταν τελειώσει για να βγείτε να ξανασοσιαλίστείτε κατά πως σας έμαθε η ανατροφή από τη μάνα σας...

Στον οποιοδήποτε πόλεμο ακόμα και αυτός που θα πολεμήσει αλλάζοντας στρατόπεδο τυγχάνει μεγαλύτερου σεβασμού από τον λιποτάκτη. Αυτός τουλάχιστον για τους δικούς του λόγους είναι εκεί και πολεμά.
Δίνει τον αγώνα του για αυτό που έστω και πλανημένα έστω και υστερόβουλα υποστηρίζει. Μάχεται. Κάτι για το οποίο σας επιλέξαμε από 11.000.000 Έλληνες να κάνετε για μας. Δεν σας πληρώσαμε για να κάνετε την πάπια.
Έχετε άλλη λύση ;  Καταθέστε την. !
Υπήρχε εναλλακτική στην πρόταση άλλου πολιτικού φορέα ; Ακόμα και έξω-κοινοβουλευτικού ;
Φωνάξτε την να την ακούσω !
Πείτε μου πως θα κάνω μια νέα αρχή και εγώ είμαι μαζί σας.

Ελάτε και πείτε μου, αποδείξτε μου, πως είναι θέμα απανθρωπιάς και σχιζοφρένειας του Παπανδρέου και των υπολοίπων συντρόφων σας το κόψιμο του μισθού όλων μας και αν έχετε εφικτή και πραγματοποιήσιμη λύση εγώ πρώτος θα βγω και θα τους σούρνω όσα δεν τους έσυρε ούτε νεοδημοκράτης επιπέδου Παναγιωτόπουλου.

Αν δεν έχετε κάτι σαν αντιπρόταση που δεν θα συνεπάγεται πάλι την προσωρινή και σύντομη μετάθεση του εντός και εκτός αδιέξοδου παρασιτισμού μας, τότε ντροπή σας που με το πρόσχημα του vegeterian βάζετε άλλος να σκοτώσουν για να επιβιώσει η οικογένεια σας. Υποδηλώνοντας παράλληλα πως εσείς είστε περισσότερο άνθρωποι (στην προκειμένη περίπτωση σοσιαλιστές) από τους μέχρι χθες συντρόφους σας.

Όχι κύριοι και κυρία. Δεν σας φώναξα εκεί ούτε για να μου κάνετε σοσιαλιστική καθοδήγηση ούτε για να μου πείτε για την ανατροφή σας.
Σας ψήφισα για πράξεις και αποφάσεις.
Αν δεν έχετε όρεξη δεν είστε απλά απορριπτέοι ως βουλευτές του Κινήματος αλλά και ως βουλευτές γενικά.
Όσο κι αν το σφίξιμο στο στομάχι για αυτά που με τόση σκληρότητα γράφω, με έχει διαλύσει στην κυριολεξία. Ειδικά όταν αναφέρομαι σε ανθρώπους με το ήθος και την ποιότητα του Γιάννη του Δημαρά.


Θόδωρος.        http://saita.pblogs.gr/  

1 σχόλια:

IaTriDis είπε...

Εγώ πάντως δεν τους κακίζω καθόλου! Ίσα ίσα χαίρομαι που συνέβη γιατί πραγματικά στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει το πνεύμα του Σοσιαλισμού και η κοινωνική προσφορά! Να φανεί ότι υπάρχει το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Είχαν την κοινοβουλευτική άνεση να τολμήσουν να ψηφίσουν παρών απηχώντας ίσως την διάθεση του όλου ΠΑΣΟΚ που όμως στην παρούσα δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς!

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...