M A N I E R
this site the web

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά το θάνατο των τριών υπαλλήλων..

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά το θάνατο των τριών υπαλλήλων της Marfin από βόμβα μολότοφ, δήλωσε από τη Βουλή, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είμαι βαθιά συγκινημένος από τον άδικο θάνατο τριών συμπολιτών μας από την ωμή, δολοφονική επίθεση. Εκεί οδηγεί η πολιτική ανευθυνότητα. Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Ώρες ευθύνες για την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ζωής των συμπολιτών μας. Τις ευθύνες καλούμαστε να τις αναλάβουμε όλοι. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται αυτές τις στιγμές.

Συμπάσχουμε με την κάθε οικογένεια που βλέπει να ανατρέπουμε ακόμα και τα σχέδια για το μέλλον. Πήραμε αποφάσεις υπεύθυνες, δύσκολες, για να σωθεί η χώρα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Κανείς, όμως, δεν έχει δικαίωμα στη βία. Η βία γεννά βία. Οι δράστες θα συλληφθούν, θα λογοδοτήσουν και δεν θα έχουν καμία κάλυψη ή έμμεση πολιτική υποστήριξη».
«Εκεί οδηγεί η ανεξέλεγκτη βία», είπε ο Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους για την προάσπιση το εθνικού συμφέροντος, του δημοκρατικού πολιτεύματος και της αξιοπιστίας της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι τα νέα μέτρα δεν ήταν «ευχάριστες αποφάσεις», αλλά «δύσκολες» και «υπεύθυνες».

Αλλο διαμαρτυρία, άλλο δολοφονία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των νεκρών, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε νέα πρωτοβουλία για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...