M A N I E R
this site the web

Απεργία και ενημέρωση.......

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ

Μόλις διαδόθηκε η πληροφορία ότι υπάρχουν τρεις νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε από τις βόμβες μολότοφ στην Τράπεζα Marfin, το ένα μετά το άλλο τα αθηναϊκά κανάλια, αρχής γενομένης από τον SKY, έσπασαν την απεργία. Και καλώς έπραξαν. Μέχρι εκείνη την ώρα η ενημέρωση γινόταν μόνο από τα blogs που μετέδιδαν κάθε πληροφορία ή φήμη, περισσότερο ή λιγότερο έγκυρη. Ακολούθησε η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για αναστολή της απεργίας των δημοσιογράφων. Ήταν επιβεβλημένο. Αυτή την ώρα στη χώρα μας γράφεται ιστορία. Είναι δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει τι γίνεται, την ώρα που συμβαίνει κι όχι να περιμένει ένα 24ωρο να ενημερωθεί.

Η στήλη έχει και στο παρελθόν διατυπώσει τους προβληματισμούς της για τον τρόπο συμμετοχής των δημοσιογράφων στην απεργία. Γενικότερα και όχι μόνο τώρα, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που δημιούργησε ο θάνατος τριών ανθρώπων.

Προσωπικά, διαφωνώ με την απόφαση της συνδικαλιστικής   ....


ηγεσίας των δημοσιογράφων για συμμετοχή στην εκάστοτε απεργία. Ο κόσμος γίνεται έρμαιο της φημολογίας, ενώ δεν έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Με τον τρόπο αυτό, οι μόνοι που έχουν συμφέρον και διευκολύνονται είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες, αφού το μέγεθος της διαμαρτυρίας, όσο μαζική κι αν είναι, φτάνει στην κοινή γνώμη απλά ως απόηχος ενός ξεπερασμένου γεγονότος.

Κι επειδή η απεργία δεν κάνει διακρίσεις σε κατηγορίες
εργαζομένων αλλά και επειδή η ενημέρωση είναι λειτούργημα, κάθε ΜΜΕ θα έπρεπε να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην ενημέρωση των πολιτών, έστω και για τα πλέον στοιχειώδη. Μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν να μη λείψουν οι δημοσιογράφοι από καμιά απεργία, αλλά την επόμενη μέρα.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να θέλουμε να τις βρούμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...